Waarom Center Parcs een pionier is en blijft

Center Parcs bestaat bijna 45 jaar en is in die tijd enorm gegroeid. Hoe komt dat? Veel van het succes heeft te maken met de kwaliteit van decottages. Of dat er eigenlijk iets toe doet? Reken maar! Hoe bezorg je gasten anders dat unieke ‘op-vakantie-met-het-comfort-van-thuis’-gevoel? Bekijk hier de interactieve video.

Een golf van vernieuwing

Alles verandert met de tijd. En dat is niet anders voor de manier waarop we met z’n allen tegen luxe en comfort aankijken. Wie de foto’s uit de oude doos ziet, merkt al snel dat we vandaag niet meer tevreden zouden zijn met wat anno 1970 als luxueus en comfortabel gold. Daarom worden de cottages in Alle Center Parcs parken regelmatig aangepast aan de nieuwe normen en trends.

Van top tot teen

En soms betekent zoiets een complete make-over. Zoals nu dus. Al meer dan 1.500 VIP en Premium cottages in verschillende parken werden van top tot teen vernieuwd en opgefrist. En dat aantal groeit nog elke dag. Logisch eigenlijk, want een geslaagde vakantie begint in uw cottage. Dat ondervond de familie Vandervorst deze zomer nog. “Het was een leuk weerzien voor mij” zegt een behoorlijk opgetogen grootvader Henk Vandervorst.

Twee generaties later

Ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag, trakteerde Henk zijn dochter Linda en haar man Bert – én natuurlijk zijn twee kleindochtertjes Emma en Louise – op een feestelijk weekend in Erperheide. Hij wist immers hoe dol ze zijn op Center Parcs. Voor Henk zelf was Center Parcs vooral een leuke herinnering uit vervlogen tijden. “Ik kende het nog van in de tijd dat Center Parcs – oprichter Piet Derksen Erperheide opende: het allereerste ‘bungalowpark’ in België. Dat moet begin jaren tachtig geweest zijn. Toen was het echt en baanbrekend concept. Ik dacht dat het een leuk idee zou zijn om er twee generaties later zelf nog eens naartoe te gaan.

Henk en zijn vrouw Hilde boekten een verwenweek in een VIP – cottage – het was tenslotte zijn verjaardag. Dochterlief en haar gezin zouden dan het weekend komen voor een feestelijke afsluiter in een kindercottage. Bij de receptie kregen Henk en Hilde de sleutels van hun cottage en een vriendelijke dame wees hen de weg naar hun VIP verblijf. Henk merkte al snel dat Erperheide behoorlijk was veranderd. “De natuur is zelfs overweldigender dan toen, en toch is alles helemaal met de tijd meegegaan”, zegt hij. (Lacht) “Meer dan ikzelf!”

Natuurtinten en zoveel meer

In hun cottage vielen de Vandervorsts van de ene verbazing in de andere. “Ze hadden me verteld dat alles pas vernieuwd was, maar zo had ik het me echt niet voorgesteld”, zegt Hilde enthousiast. “Dit is echt top!” Het meubilair rook nog naar nieuw en met frisgroene natuurtinten, het vele hout en de smaakvolle inrichting, ademde alles gezelligheid, rust en comfort. “En Henk wist meteen wat we straks zouden eten toen hij de enorme schuifpui opende en de barbecue op het terras ontdekte. Zelf zag ik vooral de infraroodsauna en de inloop-regendouche helemaal zitten.” Zo begon hun feestweek met een vliegende start. “Voor onze dochter en haar familie was dat niet anders”, vervolgt Henk. “De oh’s en ah’s waren niet van de lucht toen ze arriveerden!”

Special forces!

Center Parcs heeft een speciaal team dat zich bezig houdt met‘refurbishment’. Architecten en interieurspecialisten zorgen er samen voor dat elk park de up-to-date invulling krijgt dat het verdient. Dat gasten zich daarbij minstens even comfortabel voelen als thuis, staat daarbij voorop. En verrassen, moet ook kunnen. Daarom ontwikkelde Center Parcs niet alleen een nieuwe generatie kindercottages, maar ook Boomhuizen, Waterfront Suites en zelfs logeren in een Woonboot mogelijk. Dat kan omdat Center Parcs een oog heeft voor trends en toch altijd zijn infrastructuur afstemt op de natuurlijke omgeving van elk park. “Onze kleinkinderen konden hun lol echt niet op”, bevestigt Henk. “Hun slaapkamer leek wel een echte speeltuin. Speelgoed, een poppenkast, een speeltafel, een klimrek… het was er allemaal. En dan die buitenspeelruimte met speelhut, een glijbaan én een klimwand! Een mooier cadeau had ik onze familie niet kunnen geven.
Want het klopt: “Een geslaagde vakantie begint in uw cottage!”

In de onderstaande parken kunt u de vernieuwde cottages al gaan uitproberen:
De Eemhof De Huttenheugte De Kempervennen Het Meerdal
Het Heijderbos Parc Sandur De Vossemeren(B) Erperheide (B)
Bispringer Heide (D)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.