Nooit was Halloween zo populair

Kom dit najaar (van 10 september tot 4 november) rillen en griezelen tussen de spinnenwebben bij Center Parcs met de spannendste Halloween activiteiten ooit. Ook dit jaar belooft het heel huiveringwekkend te worden. Kom bibberen en beven bij Center Parcs, als u durft!

 

Halloween bij Center Parcs

Halloween! Tijdens Halloween veranderen pompoenen in griezelige lantaarns, en we vertellen elkaar de engste verhalen. En waar kan dat beter dan in een gezellige cottage rond de open haard in het midden van de natuur? Super gezellig! De kinderen kunnen er bovendien tovenaar Macrobius helpen met zijn probleem. Dankzij hun speciale heksenhoed vinden ze met papa en mama vast een oplossing in het park. Geen wonder dat Halloween ook hier zo populair is!

Ha ha Halloween: wat is het?

Halloween is een feestdag die vooral in de Verenigde Staten uitbundig wordt gevierd, maar ook in Groot Brittannië, Ierland en Canada heel populair is. Kinderen verkleden zich en huizen zijn versierd met pompoenen en lichtjes. Als het donker wordt, bellen de kinderen aan in de buurt. Ze roepen dan ‘trick or treat’ en krijgen snoepjes.

Waar komt Halloween precies vandaan?

De naam Halloween is afgeleid van ‘All Hallows Eve’. Dat is de avond voor Allerheiligen, de dag waarop bij ons de overledenen worden herdacht. Bij de oude Kelten was dit de laatste dag van het jaar: de oogst was binnen en er was nu even tijd voor plezier. Deze combinatie van beide feesten is in de loop van de tijd uitgegroeid tot het Halloween dat we nu kennen. Het is dus alles behalve een Amerikaans feest.

De legende van de lantaarn

De typische Halloween-pompoen wordt ook wel Jack o’Lantern genoemd. Jack was een oude Ierse smid die vooral bekend stond als dronkaard en vechtersbaas. Het werd zelfs de duivel te veel! Die wilde Jack daarom meenemen naar de hel. Maar de oude Smid slaagde erin om de duivel gevangen te zetten en hem te laten beloven dat hij nooit meer in zijn buurt zou komen. Toen Jack overleed, mocht hij niet binnen in de hemel. Maar uiteraard zei hij ook de duivel ‘nee’ en Jack werd teruggestuurd naar de aarde. Hij kreeg wat gloeiende kolen mee, die hij in een pompoen stopte. En zo doolt Jack nog steeds rond. En iedere Halloween is er wel iemand die hem ergens ziet.

Het echte verhaal van de pompoen

Op 31 oktober maakten de oude Kelten reusachtige vreugdevuren om een geslaagde oogst te vieren. De feestvierders namen gloeiende kolen van het vuur mee naar huis in uitgeholde rapen. Maar omdat die wel heel klein waren, werden dat later pompoenen. Om boze geesten op afstand te houden werd een eng gezicht uit de pompoen gesneden.

Speciale Halloween activiteiten*

Van 10 september tot 4 november 2012 kan iedereen lekker griezelen tijdens bloedstollende activiteiten.
– Kids Halloween Parade
– Kids Halloween Movie
– Kids Halloween Disco
– Wannabe een Heks of Tovenaar
– Halloween voorleesuurtje
*Het aanbod verschilt per park en per aankomst datum.

Voor meer informatie: www.centerparcs.nl/herfst

 

Halloween activiteiten vinden plaats in:Nederland Het Heijderbos – Het Meerdal – De Kempervennen – De Eemhof – De Huttenheugte – Port ZélandeBelgië De Vossemeren – ErperheideDuitsland Bispinger Heide – Park Hochsauerland (Winterberg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.