Special | Een kijkje in de keuken van Abc Arkenbouw | Tijdens de bouw van de nieuwe woonboten voor De Eemhof

Inmiddels liggen de woonboten al lekker te dobberen in de haven van De Eemhof en zijn ze per 31 juli in de verhuur gegaan. De interieur foto’s hebben jullie al kunnen bekijken. Heb je dat gemist? Geen paniek we delen de link nog even voor jullie.

Vorig jaar werd er natuurlijk al aangekondigd dat er woonboten op De Eemhof zouden komen. Iedereen wachtte met smart op de ontwikkelingen van de woonboten. Stiekem werd er gedacht dat vorig jaar een varende woonboot het showmodel zou zijn die in de haven van de Marina lag. Maar dat was een woonboot van een echte Center Parcs Fan waar wij natuurlijk gelijk op inhaakte. helaas moesten we nog langer geduld hebben zoals de rest.

Woonboot cp
De Woonboot van een Center Parcs Fan

| Daarna bleef het een tijdje stil tot……

Afgelopen maart kwam er ineens schot in de zaak rondom de woonboten op Center Parcs De Eemhof. Eind maart werd de eerste bak gestort met beton. Dat is dus de onderkant van de woonboot waardoor hij blijft drijven in het water. En zo volgde er nog 4 na deze. Na het storten van de bakken en het drogen ervan ging het ineens heel erg hard met het daadwerkelijk bouwen van de woonboten.

storten beton header 2015
Storten van een van de bakken

| Bijzondere samenwerking

In overleg met ABC Arkenbouw en Center Parcs zijn wij een aantal keren op bezoek gegaan bij ABC Arkenbouw om alles voor jullie vast te leggen. Het was iedere keer weer een verrassing hoe ver ze waren met het opbouwen van de woonboten. Het is dan ook een ontzettend mooi gezicht om het te kunnen en mogen volgen. We volgen natuurlijk wel vaker een bouw van een cottage of een heel park, maar dit was toch weer net iets anders.

hout bouw abcabouw001
Eerste bezoek Abc Arkenbouw in Urk

 

| Tijdens het storten van de betonnen bakken wordt op de prefab afdeling al begonnen met het bouwen van de binnen en buiten wanden

| Wanden plaatsen en opbouw woonboot

Tijdens deze fase wordt ook gelijk al het leiding werk gemonteerd. Op de foto is ook duidelijk te zien dat er in de woonboten vloerverwarming wordt aangebracht!

| De onderbouw is nu gereed. Op naar de bovenbouw waardoor de woonboot ook echt zijn eigen gezicht krijgt.

| Daarna gaan alle kozijnen erin en gaan we een kijkje in de woonboot nemen. Nu is de indeling al goed zichtbaar! Let ook even op het dak! Het dak is van massief hout. Wat je binnen nog kan zien zit buiten onder de dakbedekking ook! Ook ligt De woonboot voor de eerste keer in het water!

| Daarna gaan de woonboten door naar de afwerk afdeling!

Hier worden de woonboten voorzien van bekleding aan de buitenzijde. Maar ook de binnenkant wordt hier afgewerkt. Het tegelwerk in de wc’s en Badkamers komt erin en ook worden alle wanden netjes strak gemaakt!

| Een week later…….

Een week later is de eerste woonboot klaar voor de oplevering! Natuurlijk waren we daar ook bij. Bekijk hieronder hoe de eerste woonboot klaar is voor het transport naar De Eemhof

| Ondertussen wordt er op De Eemhof hard gewerkt aan een nieuwe steiger voor de 5 nieuwe woonboten

| 17 Juni is het grote moment daar! De eerste woonboot komt aan in de oude haven van De Eemhof. Bron foto’s Marina De Eemhof.

| Tussenstand 2 weken later.

Ondertussen liggen er al 4 woonboten op hun plekje! Het wachten is op de laatste. Als die ook op zijn plek ligt gaan ze beginnen aan het afwerken. Denk hierbij aan de complete inrichting. Maar ook het hek rond het terras de nuts voorzieningen enz enz!

| En dan is het grote moment aangebroken! De woonboten zijn klaar voor de verhuur.

Meer zien van het interieur? Dat kan door hier te klikken!

 

Dan rest ons alleen nog maar om Center Parcs en ABC Arkenbouw te bedanken voor onze fijne samenwerking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Let op!: Afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Eigencenterparcs.nl !!