Luxer-dan-luxe: de Woonboten op De Eemhof zijn boekbaar! | Check de interieur-foto’s!

Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. En wel vijf unieke woonboten op De Eemhof. En daar gooiden ze het over een andere boeg (haha!) dan normaal. Van binnen en van buiten. Het tapijt alleen al is bijzonder. Het is namelijk gemaakt van oude visnetten uit de Filipijnen. En zo krijgen ze een tweede leven. En verder dobber je er in je bubbelbad en heb je een ensuite-badkamer aan boord. We horen het al, je kunt niet wachten. Mooi! Want vanaf vrijdag, 31 juli, zijn ze voor jou en je zeebenen boekbaar.

| Even terug in de tijd
We weten het nog al de dag van gister. De Eemhof barstte uit d’r voegen en moest wel die dijk over. Nu weten we niet beter dan dat daar een joekel van een Marina staat met meer dan 100-appartementen. Je waant je er bijna in Port Grimaud. Bijna, want het vieze Nederlandse zomerweer gooit nu nog even roet in het eten. Maar de bootjes, luikjes, balkonnetjes en verspringende geveltjes laten je er zeker 20 graden bij tellen. En dit jaar, in de schaduw van Marina De Eemhof zijn daar 5 woonboten bijgekomen. En niet de minste. Je hebt Comfort, Premium, VIP en deze woonboten!

| Woonboten 2.0: internetten op je TV
Woonboten, is dat zo uniek dan? Die kennen we toch van De Kempervennen en Bispinger Heide? Ja en nee. We zeiden het net al – tussen neus en lippen door – maar het oude ontwerp is compleet van boord gegooid. Waar het eerst vooral maritiem was door het gebruik van wit, blauw en vuurtoren-rood, is het nu Port Zélande. Want dat is het waarmee je het interieur vooral kunt vergelijken. Recent hebben ze daar hun uiterste best gedaan om een aantal pilots opnieuw in te richten. Je kent het wel, met grote fotoprints en frisse kleuren. Dat is hier ook zo. Kijk maar eens goed op de gordijnen, daar zie je fotoprints terug van meeuwen en kunstlandschappen. Fraai!

De woonkamer is ruim en licht. Dat laatste komt vooral door een enorme raampartij aan de achterzijde. Uiteraard met aansluitend dekterras, dat je kunt bereiken via een trapje. Vanuit de zithoek kijk je niet alleen naar ‘Wie Doet De Afwas!?’, maar ook zo over het Eemmeer. Meeuwen vliegen er voorbij en ziet zo de andere driemasters uit de oude haven liggen. En vanaf het dekterras stap je zo je (gehuurde) bootje in. Lekker hoor.

En over die TV gesproken, daarop surft je ook naar je favoriete website. Of de onze. Knipoog. De smart-TV is namelijk uitgerust met internet! En bluetooth heb je er ook nog. De open haard daarnaast is net zo bijzonder. Ondanks dat ‘ie met de afstandsbediening aan te klikken is, kun je je echt aan deze gashaard warmen.

Een hoge tafel met barkrukken sluit direct aan op het keukenblad van de open(!) keuken! En die is zoals je mag verwachten, van alle gemakken voorzien: vaatwasser, Dolce Guesto, elektrische kookplaat én én én een design afzuigkap.

| Bubbelen in je slaapkamer, terwijl je je favo muziek streamt. 
Via de massief eikentrap loop je naar beneden, in zeemanstaal het ruim, waar je de drie slaapkamers vindt. Één slaapkamer heeft – geloof het of niet – een heuse ensuite-badkamer! Oelala. Die vind je er namelijk achter een klein scheidingswandje, met daarvoor een design wasbak.

En als je je zeebenen hebt overwonnen kun je hier lekker even doorbubbelen in het bubbelbad mét ledlampjes. De normale badkamer heeft twee losse design-wastafels en een regendouche. Het toilet is apart. En we zijn nog niet klaar: d’r is namelijk een Bluetooth Sound System geïnstalleerd in zowel de woon- als slaapkamer, dus die ene met ensuite badkamer! Dat zagen we al eerder in de nieuwe VIP’s van Port Zélande, maar dus nu ook hier. Een hypersonisch systeem waarmee je je eigen muziek kan streamen via Bluetooth. Dat wordt pas lekker bubbelen.

| Slaapkamer 2

| Slaapkamer 3

De gebruikte materialen zijn stoer, donker en ruw. Achter de boxspringbedden waan je je haast op een vlonder, mét ondergaande zon. Net als in Port Zélande dirken ze ook hier de ruimtes op met muurvullende fotoprints. Die vind je ook in de single-slaapkamers mét twee losse bedden. Net als in de keuken vind je hier speciale USB-opladers, waarbij je dus direct je mobiel of tablet kunt inpluggen.

| Badkamer

| Tapijt van visnetten
In de slaapkamers en de hal beneden is vooral het tapijt zo bijzonder. De opdruk moet namelijk de schuimkoppen voorstellen die de zee maakt, wanneer de golven het strand op komen rollen. Dus kijk er straks maar eens goed naar. Maar er is meer: de vloerbedekking is namelijk gerecycled. Huh. Hoe dan? Via Net-Works, milleubeschermingsorganisatie die gaat voor innovatie, kunnen inwoners van de Filipijnen visnetten verzamelen die zomaar achterblijven in het water. Het is beter voor mens en milleu als die worden ingezameld. En dat doet Net-works dus. Ze worden dan weer doorverkocht en krijgen een tweede leven, bijvoorbeeld in tapijttegels. En die zie je hier. Bijzonder hè?

Wil je meer informatie over de nieuwe woonboten op De Eemhof? Klik dan hier!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.