CenterParcs Ardennen wordt een 3-birdy park; en écht alles wordt aangepakt!

Eerst was het een gerucht, waarvan we maar al te graag wilde weten of het waar was, daarna een welles-nietes-spelletje. Maar nu weten we het gelukkig al even zeker; Suparks Ardennen/Vielsalm mogen voortaan écht Center Parcs Ardennen noemen. Althans, eigenlijk pas vanaf de zomer van 2015/2016, want dan moet dit opgedirkte en weer strak in de verf gezette heuvelparkje open gaan met drie birdies op het bord. Ennuh, halfbakken wordt het niet aangepakt; alles gaat zo’n beetje door de opkallefaterings-machine. De Aqua Mundo wordt uitgebreid, de Market Dome compleet vernieuwd, Cottages volledig opnieuw ingericht (alle 350!), infrastructuur gaat op de schop én én én alsof het nog niet genoeg was de jarenoude Kasteel-villa wordt de mooiste Spa van de hele Ardennen. Watertanden, nu al hè?

| Ouwe Hanen uit de sloot halen
We weten allemaal hoe het met De Haan – inderdaad die aan de Belgische kust – is afgelopen. Het was voor de centjes goed om daar Center Parcs op de deur te plakken, maar vakantievierders die heel wat Center Parcs’en gewend waren slikte dat niet. De Market Dome was het net niet, de Aqua Mundo eigenlijk ook niet en als we even Zoover’en werden ze ook niet heel blij van de cottages. Extra moedig natuurlijk dat ze het nu opnieuw doen. Maar niet zomaar even. Nu gaan ze niet over één nacht ijs, ook niet over twee. Zoals gezegd gaat alles zo’n beetje op de schop.

En daarbij zijn de vijf pijlers, die Center Parcs van een simpele camping met Bungalettes een vakantieparadijs hebben gemaakt,belangrijker dan ooit. Als je ze niet allemaal meer op een rijtje hebt; er wordt gewerkt aan: ‘Natuur’, ‘Cottages’, ‘Aqua Mundo’, ‘Activiteiten’ en ‘Service’, met daarbij hun personeel. Ons is ingefluisterd dat ze met een half oog hebben gekeken naar hun paradepaardje, Trois Forêts in Moselle. En jullie weten net zo goed als ons, dat we ons dan geen zorgen hoeven te maken.

Schermafbeelding 2014-06-10 om 23.40.19
Bron foto’s: Zoover.

| Een drie birdie park dat de moeite waard is!
Het het heeft even wat handen in de aarde gehad, maar dan heb je ook wat. Na gesprekken tussen lokale en regionale overheden en de grote investeringsmaatschappij Center Parcs Pierre et Vacances mag het park op de schop. Interessanter is dat het park zich in het rijtje van andere ‘eerder van een ander parken’: Parc Sandur, Limburgse Peel, Park Zandvoort, Park Eifel en Park Nordseeküste mag frommelen. Net als daar ontbreken er een paar punten om er een échte Center Parcs van te maken. Maar één voordeel, net als daar is de omgeving ge-wel-dig om erop uit te trekken. Want wie wel eens in Vielsalm geweest is, weet dat alleen de omgeving op 5-minuten lopen al buitenlands mooi is.

Nieuws
Maar hoe zit het dan met die Market Dome, Aqua Mundo, compleet heringerichte Sporthal (Ow? vertel me daar meer over!), mooiste wellness van de Ardennen en die cottages? Dat vertellen we je graag. Maar niet hier; dat doen we in speciaal daarvoor ingerichte pagina’s. En in één muisklik lees je verder:

Doe mij maar het nieuws over:
Market Dome én Aqua Mundo
Wellnes-Center
Sporthal; Halle Champi
Cottages (Kliklink)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.