Ohoo, wat zijn ze mooi; binnenkijken bij alle nieuwe test-cottages van Sunparks/CenterParcs Vielsalm

Ja, en toen was er zekerheid. Sunparks Vielsalm is in de zomer van 2015 niet meer, maar Center Parcs it is! In de tussentijd worden alle handen uit de mouwen gestoken om het park op te kalefateren naar een standaard die je bij onze geliefde vakantieparkketen mag verwachten. Het hoe en wat is misschien nog niet duidelijk, maar alle villa’s, cottages bedoelen we natuurlijk, worden van boven naar beneden gestript, opnieuw in de verf gezet en compleet nieuw gemeubileerd. Dat wisten we misschien al, want een paar weken geleden werden vrachtwagens uitgeladen en de 3-test-cottages (Comfort, Premium en VIP) in alle stilte ingericht. Maar dat ze zo verdories mooi zouden worden, hadden zelfs wij niet zien aankomen. Check ze daarom snel hier, de nieuwe cottages van Sunparks, uuhm Center Parcs Vielsalm!

Het was inderdaad stil op de bergtop van het pitoreske Vielsalm. Niets vermoedend legde ze daar betonnen paadjes aan, gooide drie cottages verspreid over het park leeg en stripte ze van top tot teen. Even later kwamen de vrachtwagens die ze weer moesten volladen; en wat bleek, het interieur ging wel heel veel lijken op dat van Bois aux Daims, tig-kilomter verderop. We stonden te springen met de ‘ik-hou-m’n-camera-tegen-het-glas’-foto’s en konden zien hoe een vrij ouderwetse Villa werd opgedirkt tot een Comfort waar zelfs twee weken te kort zijn. Maar we kunnen doorgaan met springen, naast de Comfort, hebben we ook de Premium en VIP in fraaie binnenkijk-kiekjes. En dit keer aan de juiste kant van het raam.


 

Hieronder gaan we samen eens even binnenblieken in pre-CenterParcs-test-cottages;

Schermafbeelding 2014-06-07 om 10.55.11

| Comfort-test-cottage
Ja, dit kennen we. Dondersgoed zelfs uit Bois aux Daims. De ‘vlekken’bank, de enorme mint-groene muren en het kleine oranje wandje bij de keuken. De woonkamer lijkt niet alleen op twee druppels, de slaap- en badkamers ook. Maar vinden we allerminst erg. Want wat zijn ze mooi. We durven haast te zeggen dat we hier zijn binnengestapt in de aller-aller-aller-aller, maar dan ook allermooiste Comforts van Center Parcs. En zoals je dadelijk zelf kunt zien is alles aangepakt. En dat is even iets anders dan een eetkamerstoeltje toevoegen, die nog in het magazijn stond.

De plafonds zijn eruit geweest en compleet vervangen door nieuwe, in jawel alle ruimtes! De vrij donkere plafonds hebben plaatsgemaakt voor frisse, lichte ruimtevergrotende kleuren. En niet alleen het plafond; alles is fris en fruitig. Juist dit type dat nu als hipper-de-hip Comfort-test wordt gebruikt was eerder niet dat je zegt het allermooiste vakantiehuisje. Het was bruin en donker, maar nu… … valt onze mond open van verbazing. Wat een verschil. De keuken is ook een nieuwe, hetzelfde geldt voor de badkamer met al zijn betegeling. De op zich best eigenaardige vorm en indeling van het huisje worden te niet gedaan door de nieuwe inrichting. Prachtig om te zien. En die vogeltjes die overal terugkomen, wij fluiten alvast vrolijk!


 

Schermafbeelding 2014-06-07 om 11.39.41

| Premium-test-cottage
De Premium dan. Goed voorbereid als we zijn, kunnen we zeggen dat deze in vergelijking met de uitgesproken Comfort en ultra-hippe-VIP, een beetje een grijs muisje is. Of liever gezegd een bruine. Maar dat is niet negatief, eerder positief. Waar het bij de Comfort vooral fris is, is het hier warm en natuurlijk. Met vele bruine natuurtinten zul je er hier warmpjes bij zitten. Er is ook veel hout. Kijk maar eens naar die badkamer, die kennen we trouwens ook uit Bois aux Daims, die is helemaal van hout. Nep natuurlijk, maar het wekt wel de illusie alsof je in een blokhut jezelf lekker staat in te soppen. Een fraai badkamermeubel met twee inbouw wastafels en een inloopdouche zijn hier de extra luxe in de fraaie badkamer, die bijna nog mooier is dan thuis. Het gaat met 6-man, waarvoor deze cottage bestemd is, misschien wel dringen worden, gezien dit de enige badkamer is. Maar dat wijst zich vanzelf uit.

Met de vele natuurtinten zul je er hier warmpjes bij zitten.

De woonkamer is een en al zen, waar je ook kijkt zijn de kleuren prima op elkaar afgestemd. Mooie lichte en donkere kleuren wisselen elkaar af, waardoor je gelijk rustig lijkt te worden. De ‘natuurlijke stellages’ (bij gebrek aan een beter woord) achter de hoekbank zijn verrassend en geven de zithoek net even dat beetje extra. Het is opvallend hoe perfect alles lijkt te passen in deze Sunparks-huisjes die net even meer ademruimte lijken te hebben dan de originele van Center Parcs. Zo is dat ook bij de keuken. Alles wat er gezegd is over de zithoek geldt 1 op 1 ook voor de keuken; rustig en van deze tijd. De slaapkamers, boven en beneden, hebben hoera weer afsluitbare garaderobekasten, gedeeltelijk dan, maar ze zijn we weer wel. Mooie afzetwandjes ook en sfeervolle verlichting. Dat gaat lekker slapen worden.

 

 

 


 

 

 

Schermafbeelding 2014-06-07 om 11.40.24

| VIP-test-cottage
En de VIP tenslotte. En mogen we even terugkomen op de naam? Die was nog nooit zo treffend; want wij hebben nog geen enkele VIP gezien in al die jaren, die zo VIP’perig is als deze. En dat begint al in de keuken. Maar dat is eigenlijk al vloeken in de kerk. Want het is eigenlijk helemaal geen keuken, maar een grote woonkamer met een keukeneiland. En aan dat keukeneiland kunnen we niet alleen gezellig kletsen met de kok, maar gelijk onze maaltijdjes opeten op hoge barkrukken. Chique hoor! Alles zit ingebouwd; de kookplaat, oven en vaatwasser zijn mooi in de kastjes verborgen.

En van de woonkamer kunnen wij maar 1 zinnig ding zeggen; we zouden willen dat we er mochten wonen. Ook hier blijkt de natuur maar weer eens inspiratiebron nummero uno; want de muren achter de bank zijn ook hier voorzien van fraaie wandbekleding. Hier geen houtenstokken, maar simplistische, speelse en kunstige boomstronken. En als je goed kijkt, loopt het motief ook nog door in de gordijnen; een stukje fraai detail! De grijze muren overal maken de boel stijvol, de oranje tinten speels en de groene accentjes overal maken het fris. Een prima balans.

Deze oorspronkelijke 6-persoons is nu een 4-persoons. Dat kennen we inmiddels wel, waarbij er 1 kamer opgeofferd wordt om er een kleine spa van te maken. Dat is ook hier zo. Een van de slaapkamers is leeggehaald om er een sauna in te stallen en een paar relax-stoeltjes om even weer op temperatuur te komen. De badkamer is haast even stijlvol met bubbelbad uiteraard. En nog even over de slaapkamers; wij zouden er zo neerploffen. Niet dat zo slaapverwekkend zijn, maar nog mooier dan dat we zouden mogen dromen.

| Zelf binnenlopen
En het leuke is; bovenstaande lekkermaak-plaatjes zijn allemaal stills uit Google-maps? Google maps? Que. Ja echt. In een intensieve zoektocht met het bekende gele mannetje van Google deden wij wat verwoede pogingen en pinde de streetview lukraak ergens neer, met dit als niet verwachte resultaat. Je kunt alle drie de cottages ook zelf binnenwandelen, van boven naar beneden, en van buiten naar binnen. En waar je dat doet? Hier; Google Streetview. En mocht het zaakje ooit ofline gaan, gelukkig hebben we dan altijd de ‘stills’ nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.