Center Parcs Ardennen’ nieuwe Wellness moet de mooiste van de Ardennen worden!

Sunparks Center Parcs Ardennen is volgende zomer dus onherkenbaar veranderd. Dat heb je goed. Maar naast de lekkere plannen voor de Market Dome én de glijbaan, kinderbaden en klimmuren voor de Aqua Mundo, staan er nog twee hele grote veranderingen op stapel. En dat niet alleen, maar deze twee zetten het faciliteiten-aantal zover in de lift, dat we bijna twijfelen of de Ardennen niet gewoon trots vier vogeltjes mocht dragen. Zoals al eerder (100keer) gezegd gaat de nieuwe Wellness wel héél Well worden. We hebben horen fluisteren zelfs de mooiste van de hele Ardennen. En de Sporthal is dadelijk helemaal géén simpele sporthal meer, maar een complex waar je op avontuur kunt gaan!

| Wellness; nieuw en gelijk een lekkertje
Sunparks telde aan d’r centrale voorzieningen al een totale oppervlakte van 9.959m2; verdeeld over de bekende gebouwen; hoofdgebouw, nu dus de Market Dome, de sporthal, het zwembad en het kasteel. Alleen die laatste stond de laatste jaren toch wel een beetje te verstoffen… … tot nu dan. Want er zijn plannen om het jarenoude en ontzettend charmante kasteeltje om te bouwen tot een wellness. En niet zomaar eentje. Nee, daar is ‘ie weer, tot de mooiste van de Ardennen. En in zo’n pand, zeggen wij alvast, moet dat ook wel gaan lukken. De eerste verdieping en de begane grond gaan ons dadelijk lekker laten relaxen in de nieuwe spa!

Schermafbeelding 2014-06-10 om 23.40.19

Hoe het precies gaat worden dat weten alleen de schetsende handen achter het project, maar we kunnen wel alvast vertellen dat de Spa én Wellness straks twee aparte zones krijgt; een ‘Natte Zone’ met voorzieningen waarin je… inderdaad, wel nat kunt worden én een ‘Droge Zone’. Klinkt vrij logisch allemaal, maar het gaat allemaal minder plat in elkaar zitten dan de namen doen vermoeden.

– Natte zone; lekker zweten
Hou je van lekker zweten in de sauna? Dan is straks de Natte Zone jouw ding. Als je daar dan toch gelijk bent, kun je gelijk in de bubbelbaden stappen en de grote hamam die er zal zijn. En toch wel de technologische toppertjes van deze Zone zullen de ‘Sensorische’ douches worden. Klinkt dat even spannend. En dat is het ook; terwijl jij je af staat te spoelen komen er van alle kanten geurtjes, luchtjes. Maar dat niet alleen; ook met geluid en licht zul je worden verrast. Tenminste als je dit van te voren hier niet hebt gelezen. Hier zullen ook de kleedkamers zijn, sanitaire voorzieningen, douches en bubbelbaden. En zoals je in een beetje ‘Natte’ zone al doet vermoeden; normale baden waarin je kunt zwemmen.

Tussen beide zones in zal een overlap-gebied komen; zoals ze zelf zeggen een ‘aangename ontspanningsruimte’ met ligbanken en een kruidenruimte. En als kers op de taart kun je er in je badjasje op het terras gaan zitten. En terwijl je er zit uit te puffen heb je een adembenemend uitzicht over de Vallei van Salm, met overal boomtoppen. Zitten wij daar een beetje om te soppen!

– Droge Zone; in- en ontspannen met uitzicht
De Droge Zone dan; die krijgt vooral een ander thema en ook een andere insteek. Hier is het vooral ontspannen en verzorgd worden. Er hangt een ander sfeertje, er draait andere muziek en ook de decoratie en verlichting zal er je in een andere mood brengen. En dan vergeten we nog bijna de fitnesszaal die erbij zit. En ook het indrukwekkende uitzicht over de Vielsalm-vallei zit bij de Droge Zone inbegrepen. Gratis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.