Nieuwe restaurants, WaterPlayhouse, nieuwe kinderbaden én klimmuren voor Center Parcs Ardennen! Cool.

Genoeg algemeen geneuzel; tijd voor het echte werk(nieuws). Want het blijft niet bij een paar cottages die een schildertje op bezoek krijgen, of een massagebank in de Wellness. Nee, de boel gaat op de schop én echt heel flink ook. Hoe flink dat gaan we je nu vertellen. Want van die Market Dome én Aqua Mundo zul je dadelijk nog weinig herkennen. Al zul je natuurlijk altijd blijven zien dat het ooit een Sunparks was. Maar lees snel even door dat ze er alle moeite in gaan stoppen om de stukjes verleden zo goed mogelijk uit te wissen.

| Market Dome; alles gaat eruit én opnieuw erin!
Of we er dadelijk ook op natuursteen (daar wij we immers allemaal zo dol op!) gaan lopen, valt nog maar te bezien. Er zijn echter wel hele leuke én vergevorderde plannen om alle restaurants op z’n knikker te gooien. Hoewel de boel toen het in handen kwam van de Pierre et Vacances-groep én Sunparks officieel al onderdeel uit maakte voor de grote Franse club, al een keer opnieuw in de fris-mintgroene lak is gezet. Lijkt het erop dat het nu allemaal even wat rigoureuzer zal worden.

Schermafbeelding 2014-06-10 om 23.40.19

Waar d’r eerder geen enkel muurtje ook maar is aangeraakt, behalve dan met een verfkwast, gaan de restaurants compleet veranderen. En dan inderdaad niet alleen qua naam. Alles zal getild gaan worden naar een niveau wat je van een beetje Center Parcs mag verwachten. Dat is dus ook met eetgelegenheden die we gewend zijn. Maar een verassing is nog steeds. Ondanks wat rondvraag tasten we met onze knuistjes nog steeds in het duister over we hier straks kunnen eten bij Fuego, Evergreenz, het Grand Café en Today’s. Maar jullie kennen ons inmiddels; we gaan erachteraan.

| Aqua Mundo; lekker veel nieuwe attracties!
Eerlijk is eerlijk; er is weinig mis met het zwembad van Sunparks, ofuuhm Center Parcs Vielsalm. Zoals het er nu bij ligt inderdaad. Er is een familieglijbaantje, ookal is het een inieminie, een glijbaantoren, een nog best behoorlijk buitenbad mét bruinbak-weide, golfslagbad, bubbelbaden, voldoende ligplekken, een cafeetje… Klinkt niet eens zo verkeerd, hè. En na de kleine renovatie uit de tijd dat Pierre et Vacances z’n vingers mocht zetten in dit parkje ging het er thematisch ook nog op vooruit. Houten beeldjes die we kennen uit Park Hochsauerland en alle opgekalefaterde niet-originele zwembaden… … maar er is géén wildwaterbaan. Maar die komt er ook niet. Althans nog niet. Mocht je nu al aftaaien, doe het niet, want er komen wel écht veel leuke dingen aan die het bad nog meer Center Parcs maken.

AquaMundo
Dit is het bad nu; voor straks altijd leuk om het hiermee te vergelijken.

Hoewel het bad onterecht even veel birdies opgeplakt krijgt als Parc Sandur (Lees: een rechttoe-rechtaan zwembadje dat zo je dorp of stad had kunnen liggen), gaan de grote én kleine waterpret vergroten. Het kinderbadje zal straks niet meer een ‘badje’ zijn, maar een volwaardig bad. En daar is straks voor de allerkleinste én aller-allerkleinste twee keer zoveel ruimte als nu. Jamaar, dat is voor kinderen. Maar ook voor jou komt er een spikslinter nieuwe, stoere glijbaan bij!

En stiekem kun je je ook wel vermaken op die WaterPlayhouse’n; iedereen een nog nattere borst bezorgen. Want ook dit park krijgt er ééntje. Hoe groot, waar of wanneer ‘ie precies komt weten we nog niet. Maar net als de rest, kun je in de zomer van 2015 voor het eerst beginnen met spuiten. En, beetje afgekeken van Trois Forêts misschien – die heeft d’r ook eentje in z’n Aqua Mundo, komt er ook een klimmuur die weer afgeleid is van de Via Ferrata. We gaan ervan uit dat ze daarmee die in de Eemhof bedoelde. En dat maakt het allemaal net nog even iets spannender. Gepast ‘watertanden’ dus!

| Meer nieuws over…
Maar hoe zit het dan met die Market Dome, Aqua Mundo, compleet heringerichte Sporthal (Ow? vertel me daar meer over!), mooiste wellness van de Ardennen en die cottages? Dat vertellen we je graag. Maar niet hier; dat doen we in speciaal daarvoor ingerichte pagina’s. En in één muisklik lees je verder:

– Wellnes en Sporthal (Links worden nog toegevoegd)
– Cottages (Kliklink)

2 reacties

  1. Heel goed nieuws dit allemaal, leuk om te volgen, maar kunnen jullie ons meer vertellen over de nieuwe glijbaan? Wat voor glijbaan wordt het, komt hij erbij of in plaats van (hoeveel glijbanen zijn daar eigenlijk?)? En komt er nog echte CP aankleding? Spannend hoor dit alles!

    • Martijn l ECP-webteam

      Spannend hè. Ze hebben een ieniemienie glijbaan binnen, maar dat kun je bijna geen ‘baan’ noemen. Een klein familieglijbaantje heeft het bad ook, maar die telt ook bijna niet als glijbaan. En dan houdt je alleen de ‘grote’ glijbaan over, die via buiten in een opvangbad uitkomt. Die nieuwe glijbaan mag dus snel komen. Maar het fijne weten we er nog niet van; maar een stukje transparant wordt ‘ie zeker. Dat wordt dus billen spotten vanaf de parkeerplaats ;)! De kinderbaden worden vergroot en uiteraard nemen ze de aankleding flink mee, inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.