Rondje over het bouwterrein

| Rondje over het bouwterrein van Villages Nature

Het ligt op ongeveer 10 minuten vanaf het kantorencomplex. Als je eenmaal bij de rotonde aankomt, zie je direct waar Villages Nature gebouwd gaat worden. De enorme borden van het park zelf, maar ook voornamelijk alle bouwvergunning die langs de weg staan. Wij als Nederlanders zijn dat niet gewend, maar dat is echt typisch Frans. We moesten nog wel een eindje doorrijden voor we echt bij de ingang waren van het bouwterrein. Dat is al indrukwekkend om mee te maken. Zodra we het terrein opreden, zagen we gelijk de grote boormachine staan, die de geothermische bron aan het graven is. Na een klein stukje verder te hebben gereden, kwamen we bij de bouwketen aan. Daar moesten we (wat normaal is natuurlijk op bouwterrein) allemaal een oranje hesje aan en een bouwhelm op.

Toen waren we klaar voor de wandeling. Vanaf een bouwkeet hadden we een prachtig uitzicht over een groot deel van het terrein. Zo konden we zien dat ze de bouw van de Aqua Lagoon begonnen waren, de appartementen waren al in de maak, onder de appartementen komen natuurlijk de winkeltjes en restaurants dat kon je er al wel uithalen dat ze daar mee bezig waren, de aanleg van het meer was al helemaal klaar. Het is ook raar om te zien dat dat klaar is en erom heen nog heel veel moet gebeuren. Het bezoek van het bouwterrein is eigenlijk een klein stukje langs de appartementen lopen, boven op de bouwkeet kijken / foto’s maken en even de weg oversteken om bij het meer te kijken.

| Er is al veel gedaan
Maar wij zijn wij niet als we kijken of we een stapje verder konden gaan aangezien even richting Parijs rijden niet om de hoek is. We mochten met de auto over het park heen, mochten af en toe stoppen om wat foto’s te maken, maar mochten niet uitstappen (helaas want wat hadden we dat graag even gedaan!!). Hier waren we natuurlijk al blij mee en we gingen steeds langzamer rijden, om zoveel mogelijk in beeld te brengen. Tijdens ons ritje hebben we met 3 camera’s foto’s gemaakt. Je kon onderweg al goed zien dat er een aantal cottages, van de buitenkant al klaar waren, de kinderboerderij is ook in aanbouw en de personeelsgebouwen waren ook al aardig af. We hebben onze ogen uitgekeken en we zouden ons daar nog wel uren vermaakt kunnen hebben. Helaas is dat niet mogelijk het terrein wordt streng bewaakt en het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat er constant maar allerlei mensen rondlopen. We zijn echt onder de indruk nu we pas echt beseffen hoe groot het park gaat worden. Zoals we al vaker gemeld hebben is het zelf meemaken erg belangrijk.

Al met al waren we tegen 6 uur weer terug in ons hotel. Moe en zeer zeker voldaan zijn we op tijd ons bedje daar ingedoken. De volgende dag stond natuurlijk de reis terug naar huis op de planning. Maar we konden het niet laten om nog 1 keer richting het bouwterrein te rijden. We hebben toen nog wat foto’s geschoten (die de dag ervoor niet lukte aangezien we een andere auto moesten volgen) van de weg erheen, de enorme rij bouwvergunningen langs de weg en een aantal werkzaamheden die vanaf de weg al zichtbaar waren. Daarna was het echt tijd om de lange rit weer richting huis te gaan maken, maar we hebben er totaal geen spijt van!

We hopen in de toekomst nog een keer een kijkje daar te gaan nemen als de bouw iets verder gevorderd is. Wij bedanken het hele team van Parijs wat voor ons klaar heeft gestaan die dag. En vooral voor hun tijd, geduld en gastvrijheid! We zijn weer een fantastische ervaring rijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.