LOMMEL (B) – Center Parcs investeert in haar horecaconcepten. Deze week opende de vakantieparkketen vijf nieuwe restaurantconcepten in de Belgische parken De Vossemeren en Erperheide. De komende jaren worden de nieuwe eet- en drinkformules uitgerold in de vakantieparken van Center Parcs in Nederland.
Opwaardering
“Gastronomie speelt vandaag de dag een ongekend belangrijke rol”, aldus Paul Renders, vice COO Center Parcs België en Nederland. “Deze fantastische nieuwe restaurants zijn een opwaardering van eten en drinken voor ons gast. België, het land waar men weet wat Bourgondisch genieten is, heeft de primeur, maar binnenkort kan de consument ook bij Center Parcs in Nederland met de nieuwe restaurants kennismaken. Met de nieuwe restaurantconcepten zijn we ervan overtuigd de komende jaren meer bezoekers naar onze parken te kunnen trekken.”
Eten
Consumenten komen naar een vakantiepark om er te genieten van de natuur, de rust, de accommodatie en faciliteiten ter ontspanning. Maar over het algemeen niet voor het eten. Een doorn in het oog van cateraar Albron en Center Parcs die in 2010 de handen in elkaar sloegen om ook uit te blinken in het eet- en drinkaanbod op de vakantieparken. Deze week presenteerden beide partijen de uitkomsten van het partnership. Evergreenz is een all you can eat formule die in veel aan La Place doet denken. Koks bereiden op verzoek van de consument uiteenlopende gerechten. De gast loopt van stand naar stand waar hij een brede keuze aan verse gerechten, salades, voorgerechten en desserts vindt. Gegeten wordt aan lange houten tafels waar zich ook het bestek bevindt; borden worden door medewerkers afgeruimd.
Formules
Paradepaardje onder de vijf nieuwe restaurantformules is misschien wel Fuego Adventure Grill. In de setting van een Zuid-Amerikaanse vuurtempel worden gasten ontvangen door ontdekker en avonturier Cole Welldone, die hen vertelt over de vuurgod Atula, de bewoner van de Fuego-tempel. Vlees- en visgerechten worden gegrild boven grote ronde houtskoolvuren. Medewerkers komen bij de gast aan tafel om ter plekke enorme spiezen met het grilgebraad af te snijden. Nonna’s is een authentieke Italiaans restaurantconcept. Hier roepen in een steenoven gebakken pizza’s en ter plekke bereide pasta’s de sfeer op van het Italiaanse zuiden. Net als bij Evergreenz en Fuego wordt ook bij Nonna’s het eten voor het oog van de klant vers bereid. Menurestaurant Today’s biedt eten wat de pot schaft. Hier serveren koks iedere avond een ander 3-gangen menu. De sfeer is die van een pannenkoekenrestaurant. Het eten wordt in een pan aan tafel geserveerd, de gasten zijn vaak onderdeel van de bereiding. Het Grand Café biedt in Engels-koloniale stijl dranken en kleine kaartgerechten voor jong en oud.
Ervaring
“Gasten bij Center Parcs komen om te ontsnappen aan de dagelijkse routine”, zegt manager marketing en formules Albron Center Parcs Ernest van de Voort. “Tegelijkertijd wil men zich thuis voelen. In alle restaurants staat thematiek en beleving voorop. We willen de gast verrassen, verleiden en verwennen. Dat betekent kind- en gezinsgericht zijn en tegelijkertijd een niet te missen ervaring bieden.” Gasten betalen 29,50 euro voor onbeperkt vlees, salades en brood bij Fuego. Drie gangen bij Today’s kost 12,50 en eten bij Evergreenz 24,95 euro. Nonna’s biedt de mogelijkheid drie gangen te eten voor minder dan 20 euro. Kinderen betalen overal 9,95 euro. Prijzen die gezien de hoge kwaliteit, persoonlijke benadering en beleving zeer scherp genoemd kunnen worden. “Dat is een bewuste keuze”, aldus Van de Voort. “We proberen niet méér te rekenen. We willen het aanbod waardevoller maken, niet per sé duurder. De prijs moet in relatie staan tot de ervaring. Dat horen we nu trouwens al terug.”
| Bron
Out of Home Shops