Pretwerk l ”Nieuwe Horecaconcepten CenterParcs starten met beleving”

Afgelopen weekend was de pers uitgenodigd om de nieuwe foodconcepten op Center Parcs en Albron in De Vossemeren (Be) uit te proberen. De bijzondere beleving in de diverse restaurants wordt in eerste instantie opgehangen aan een verhaal. De inrichting van de restaurants en keuze van de menulijst wordt daar op aangepast.

In 2010 ging de samenwerking tussen Albron en Center Parcs van start voor een periode van 10 jaar. In de eerste jaren vielen tegen voor Albron, omdat er onvoldoende rendement werd behaald. Algemeen directeur Teun Verheij van Albron laat weten dat er intussen veel is veranderd. Er werd nadrukkelijk  gekozen voor voor een belevingsverbetering. Verheij: “De leisuremarkt vraagt om een heel specifieke aanpak. Beleving staat daarbij centraal. Die moet gewoon goed zijn. Daarmee voorkom je ook discussies over de prijs. Met onze kennis van lekker eten kunnen we bij elke beleving wel een mooi en passend menu aanbieden.”

De nieuwe aanpak blijkt te werken. Met de introductie van de vijf nieuwe foodconcepten op twee Belgische parken wordt een volgende stap gezet in het combineren van food en beleving. Ook het personeel dat wij dit weekend spraken, blijkt meer plezier in het werk te hebben, sinds de introductie. Er wordt wel méér van hen gevraagd, want elk restaurant is gebouwd rondom een verhaal, waarin zij een rol spelen. Toch leek ober Giovanni in het Italiaanse Nonna’s restaurant verdacht veel op Tim in restaurant ‘Fuego’.

Belang van horeca op De Vossemeren

  • Jaarlijks worden er op de Vossemeren 45.000 couverts uitgeserveerd
  • De gemiddelde besteding in de horeca van de gasten op het park is € 11,- p.p.p.d.
  • Mede dankzij de media-aandacht rond de nieuwe foodconcepten is de eerste week van januari de record-horecaweek van het park.
  • Investering in 5 nieuwe concepten op De Vossemeren en 4 op Erperheide (hier geen Nonna): 1,1 miljoen
  • Ook de omgeving profiteert mee. Toeristen besteden gemiddeld € 47 per dag tijdens hun vakantie

| Bron
Pretwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.