Fotoreportage: opgedirkte cottages mét dierenstickers en vogelhuisjes op De Kempervennen!

Waren we net gewend geraakt aan de beige-groene cottages van Center Parcs, gaan ze weer andere dingen doen. Maar wel hele leuke. De test-uitrol begon vroeg dit jaar al op De Kempervennen. Daar hebben ze inmiddels flink met de kwast op en neer gezwiept en heel wat dierenstickers geplakt. En het blijft niet alleen bij de Brabantse Kempen. As we speak, zijn ook De Eemhof en Het Heijderbos eraan begonnen.

Een tijdje geleden begonnen we er zelf al over; het nieuwe groenplan van Center Parcs. Er wordt – in het voordeel van de cottages – rondom de vakantiehuisjes heel wat groen verwijderd. Niet schrikken; we gaan d’r alleen maar meer plezier aan beleven. Meer zon om van te genieten, minder gekke luchtjes en vooral ook schonere cottages. Het groen wordt dus flink uitgedund. Op Erperheide kregen we de primeur; daar zijn rondom de cottages al heel wat struiken weggehaald, om deze nieuwe landschapvisie te kunnen verwekelijken. En wanneer je meer zicht hebt op onze o-zo-geliefde Bakema’tjes, kun je er ook leuke dingen mee doen.

| Kleurexperiment zet door; meer cottages hebben nieuwe kleurtjes
Zo hebben ze op De Kempervennen nieuwe kleurtjes uitgeprobeerd: van mintgroen tot donkergroen en zo’n beetje alles wat er tussen zit. En daar blijft het niet bij; verschillende cottages zijn nu ook een ’thuis’ voor vogeltjes, vosjes, hertjes en konijnen. Zij het dat die laatste wel op een stickervel stonden.

Cottage met accessoires l 2

In de zone 6 én 7 zijn, op verschillende Kindercottages én andere Comfort Cottages, levensechte(!) stickers van dieren geplakt; konijntjes bijvoorbeeld dus. Daarnaast pronken op anderen weer levensgrote schilderingen van herten. Voor het gemak noemen we ze maar even onofficieel: ‘cottagaccessoires’, want veel cottages hangen ook vol met verschillende vogelhuisjes. En dat ziet d’r hartstikke schattig uit, eigenlijk!

Cottage met assessoires l 1

| Vogelhuisjes, sierstokken en dierenstickers in Zone 0
Ook in Zone 0 van De Kempervennen is de landschapvisie duidelijk toegepast, in de eerste sliert cottages dan. Wanneer je net achter de kinderboerderij de zone inschiet, zie je het duidelijk. Hier zijn bomen gekapt en struiken verdwenen. Hierdoor heeft jong-groen ook weer de kans om te groeien. Naast de dierenstickers(!), want dat zijn het echt, kijk maar goed, en vogelhuisjes treffen we hier ook houten sierstokken in de voortuintjes. En dat geeft dit stukje park een heel fris aanzicht. Als jullie meelezen Center Parcs: meer van dit graag ;)!

Genoeg, jullie willen beeld zien. En we geven jullie groot gelijk ook. Waar wij dan weer benieuwd naar zijn: wat vind je ervan?

| Foto-update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Let op!: Afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Eigencenterparcs.nl !!