Vuurdoop op Het Meerdal: eerste Nederlandse Fuego is open! | Uitgebreide foto-update!

Man, man, man. Wat een horeca-nieuws allemaal. Het kan niet op. In recordtempo worden bijna alle nieuwe horecaformules ook in Nederland door onze strot geduwd. En daar zijn we een potje blij mee. Inmiddels is de eerste Nederlandse Fuego’s afgelopen donderdag – twee dagen eerder dan verwacht – open gegaan. Het Meerdal mocht met de primeur strijken. En van ontdekkingsreiziger Cole Welldun waren we van harte welkom in z’n vuurtempel; dus op zulke uitnodigingen gaan we wel in, mét camera uiteraard!

| Rokende vuurtjes 
We weten de tijd nog wel dat we hier zaken te Grillen met zo’n schattig treintje – dat af en toe over de muur reed. Voor we hele oude koeien uit de sloot gaan halen, dat was nog in tijden van de Family Grill. Nu zijn we wat kleine opknapbeurtjes verder én een hele grote; want sinds de geschiedenis van dit Grill-restaurant is het er nog nooit zo serieus opgeknapt. En dat is ook wel te zien. We gaan via een overtuigende rotstempel Fuego’s binnen én die is inclusief kleine projecties én rokende vuurtjes (aan een stekker uiteraard). Eenmaal binnen herkennen we veel uit De Vossemeren én Erperheide Maar aangezien ieder restaurant z’n eigen hoekjes heeft, ziet het er hier toch weer anders uit.

Fuego l Meerdal

Over anders gesproken; er is nog eens kritisch gekeken naar de kaart. Dat was ook het vurige verlangen van verschillende gasten. Veel vlees komt weer vanuit de keuken én de show-BBQ-offertafel heeft het nieuwe concept niet meer gehaald. Nu wordt het vlees op tafel gepresenteerd op unieke en thematische vleesspieshouders. En die staan een partijtje leuk bij de placemetten met vuurstenen-opdruk.

| Projecties en rotstekeningen
Het beste uit de verbouwing op De Vossemeren én Erperheide zien we ook hier terug; thematische steunpilaren die doen vermoeden of ze uitgehakt zijn, handbeschilderde plafonds met rotstekeningen én de spannende projectoren. Deze zorgen ook hier voor een vurig spektakel op de muren, waarop verschillende ornamenten afgewisseld worden met het logo van het Grill-restaurant.

| Foto’s 

 

 

Een reacti

  1. Zojuist hier gegeten. Als frequent bezoeker van DeGrill was dit een grote deceptie. Prijs/kwaliteit totaal uit balans, zeer luide muziek en lang wachten. Maar vooral de beperkte keus (alleen per 2 personen te bestellen) en de vele pezen in het dure vlees zorgt er voor dat wij voortaan buiten het park uit eten gaan als Friends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.