Nieuwe landschapsvisie | Alle parken krijgen groot “Groen” Onderhoud

In de begin fase van een nieuw park worden er een hoop nieuwe bomen rondom de cottage geplant. Om te zorgen dat de natuur snel weer terug is om de cottage heen. Dat we echt het gevoel hebben dat we midden in het bos zitten. Gemiddeld duurt het 2 jaar voor het helemaal dicht gegroeid is.

Maar als de jaren verstrijken worden de bomen ook groter en groter, natuurlijk is dat ook het idee van Center Parcs want de cottage horen in een bos te liggen. Maar ook is natuurlijk nog de bedoeling dat je lekker in je achtertuin kan zitten en genieten van de zon. Doordat op dit moment op een aantal parken de bossen te dicht op de cottages groeien, waardoor ze vochtig van binnen worden en een muffe geur in de cottage komt, dus is er een nieuwe landschapsvisie gemaakt.

Tekening cp landschap2015Hierbij kan je dus goed zien hoe het ervoor en erna gaat uitzien. Natuurlijk blijven de Center Parcs parken in de natuur/ bossen liggen! Door deze oplossing om alles uit te dunnen zullen alle gasten tevreden zijn!

Wij namen alvast kijkje op Eperheide en daar was al goed te zien dat ze bezig waren met het uitdunnen van de bomen en struiken. Binnenkort meer informatie.

 

3 reacties

 1. Beste

  Kunt u mij vertellen of het hier om snoeiwerken gaat of worden er ook echt bomen gekapt?
  Het zou jammer zijn moest er ook echt gekapt worden want dat geeft wel een somberder gevoel naar mijn mening.

  Met vriendelijke groet
  Cordon

  • Natuurlijk gaat Center Parcs niet onnodig bomen kappen!Het doel is 4 meter rondom de cottage vrij maken! Hier kan een boom verloren gaan in sommige gevallen! Maar dit is minimaal. We zijn erbij geweest tijdens de werken en groen staat voorop bij Center Parcs! De cottages (De Meeste) kampen met een vochtprobleem vandaar deze keuze. Meer zon op de cottage is minder vocht! Hou daarbij in acht dat elke boom die er wordt gekapt er 2 terugkomen! Zij het niet dat er op 4 meter van de cottage meestal een heg staat ipv een boom! Die gaan ze inderdaad snoeien en in de toekomst zal dit beter bij worden gehouden!

 2. Haha, bedankt voor deze geruststelling!(:
  Het zal in de toekomst dan inderdaad positiever zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.