Heet nieuws; Kempervennen krijgt een heuse Fuego’s 2.0, anders dan in België.

Buiten is het grillig, maar straks binnen ook. We zitten namelijk op hete kolen om het te mogen verkondigen. Want, nóg voor de kerst gaan de handen uit de mauwen om nog een Fuego uit de grond te stampen. Na Het Meerdal, waar ze as we speak de boel afronden, hebben ze de grillsmaak te pakken in Nederland. De tweede Neerlandse Fuego Adventure Grill komt op.. *tromgeroffel*.. we houden jullie niet langer in spanning.. De Kempervennen! En het nieuwe grillconcept gaat ervoor op de schop. 

Het begon allemaal op De Vossemeren en Erperheide. Daar gingen een paar jaar geleden de eerste restaurantformules op de schop. En met succes. Naar horen zeggen zorgt Nonna’s voor 20% meer omzet. En daardoor wrijft horeca-uitbater Albron natuurlijk goed in de handjes. En ook zeggen in koor; het wordt er alleen maar beter en beter op. Nieuw, maar toch o-zo-vertrouwd.

| Amai, in België begon het allemaal.
In België zag Fuego ook voor het eerst het levenslicht. Na de ietwat chique Grill-restaurants, voor dé kenners: de H-restaurants: Harvey’s, Hamilton’s, Harding’s, de Family-Grill’s die net wat laagdrempeliger waren én daarna de strakkere The Grills, kwam Fuego.

En sindsdien is het vooral een beleving om er te eten. Je gaat op expeditie. Want Cole Welldun heeft een tempel ontdekt, een heuse vuurtempel, waar vleesoffers worden gebracht aan God Atula. En die moet je niet tegen je willen hebben, vandaar de offers. Daar zit je terwijl je je spareribs afkluift tussenin. Een doordacht stukje storytelling.

| Net even anders dan in België.
Maar op De Kempervennen gaan ze het nu toch net even iets anders doen dan bij onze Zuiderburen. Daar tref je bij binnenkomst gelijk een offerplaats (lees: een opgedirkte BBQ), waar ter plekke je vleesspiezen worden klaargemaakt. Die gaan we hier niet meer zien; alles komt weer vanuit de keuken, maar wordt aan tafel geserveerd op thematische vleesspiezen.

Deze herziene vorm gaan we straks ook terugzien in het Zuidelijkere Meerdal; ook daar schuiven we aan bij Fuego 2.0, zoals ze het in de kokschorts nog wel eens willen noemen. Als alles meezit, zitten we straks met kerst al aan de vleesspiezen. Weer eens wat anders dan kalkoen.

| De eerste tekeningen

Bron: www.costerdesign.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.