Pierre & Vacances biedt onderkomen aan ruim 2.000 deelnemers 'Climbing for Life'

Rotterdam, 20 december 2010 – Een eeuw nadat de Col du Galibier voor het eerst is beklommen in de Ronde van Frankrijk, is de roemruchte berg in de zomer van 2011 het decor van ‘Climbing voor Life – Col du Galibier’. Naar verwachting maken minstens 2.000 wielertoeristen en sportieve recreanten hun opwachting om deze bergtop – met zijn 2.645 meter één van de hoogste befietsbare cols in Frankrijk – te bedwingen. De opbrengst van dit bijzondere sportevenement – georganiseerd door Golazo Sports – wordt geschonken aan projecten rond astma en andere longaandoeningen. Alle deelnemers worden ondergebracht in twee luxueuze vakantiedorpen van Pierre & Vacances in Valloire-Galibier en Valmeinier. Het is het eerste wapenfeit van een samenwerking tussen de Pierre & Vacances Center Parcs Group en het Belgische sportmarketingbureau Golazo. Een samenwerking waarvan beide partijen hoge verwachtingen hebben. Vanaf vandaag kunnen deelnemers zich inschrijven voor dit onvergetelijke fietsweekend.

Als hoogst gelegen aankomstplaats van de Ronde van Frankrijk heeft de Col du Galibier in de geschiedenis van de Tour bijna mythische proporties aangenomen. Om te vieren dat de ‘Galibier’ een eeuw geleden voor het eerst werd beklommen, staat de Alpencol in 2011 twee keer op het programma van de Tour: één keer als finish en één keer als doortocht. De komende zomer kunnen óók wielertoeristen en sportieve fietsers een ultieme sportprestatie leveren door de berg te beklimmen. Zo staat op zaterdag 3 en zondag 4 september 2011 ‘Climbing For Life – Col du Galibier’ op het programma. Iedereen die houdt van fietsen, klimmen, adembenemende panorama’s en een onvergetelijke groepssfeer kan aan deze sportieve uitdaging deelnemen. Zij strijden niet alleen voor de eeuwige roem, maar óók voor het goede doel. Onder de honderden deelnemers bevinden zich twintig astmapatiënten die de top van de Galibier onder begeleiding van een medisch team zullen beklimmen.

Op zaterdag 3 september staan vier beklimmingen op het programma: de Galibier vanuit Valloire-Galibier (18,1 kilometer), de Galibier vanuit (Col du) Lautaret (8,5 kilometer), de Télégraphe-Galibier vanuit Saint-Michel-de-Maurienne (34,9 kilometer) en de Col de Valmeinier (16,1 kilometer). Een dag later is er een vrije toertocht met onder andere de Col du Croix de Fer en de Col du Lautaret.

Ultiem groepsgevoel in twee vakantiedorpen
Pierre & Vacances zal er alles aan doen om het groepsgevoel te versterken. In haar vakantiedorpen – gelegen in een prachtig natuurgebied in de Franse Alpen – beschikken deelnemers over luxe accommodatie en tal van faciliteiten, zodat zij zich optimaal kunnen voorbereiden op deze sportieve uitdaging. Zoals de voorbereidingstochten waaraan zij tegen voordeeltarief kunnen deelnemen. Bovendien kunnen supporters hun verrichtingen op de voet volgen, want alle tijden worden real time vastgelegd en geregistreerd op de website. Naast medische zorg, technische bijstand en tal van andere voorzieningen ter plaatse is natuurlijk ook aan ontspanning gedacht. Zo is er een animatieprogramma met volop keuze uit leuke activiteiten. Met als hoogtepunt een miniconcert van de populaire Vlaamse zanger Ozark Henry. Er is volop keuze uit arrangementen vanaf twee personen tegen zeer betaalbare tarieven vanaf 120 euro per persoon. Gezellige studio’s bieden al het nodige comfort. Kortom: ideaal om met de hele familie, vrienden of collega’s een onvergetelijk fietsweekend te beleven. Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor dit bijzondere evenement. Meer informatie over inschrijvingen en boekingen is te vinden op:www.climbingforlife.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Let op!: Afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Eigencenterparcs.nl !!