Op z’n Italiano in Limburg; wij waren bij de opening van de Nonna’s op Het Heijderbos!

We zijn ondertussen al flink verwend, met al die nieuwe restaurantformules overal. En tussen neus en lippen door werd afgelopen week ook nog een snode plannetje gedeeld wat er precies gaat gebeuren in de Aqua Mundo van De Eemhof. Maar vandaag was d’r iets anders aan de hand in het Heijderbos, daar opende vanmiddag een spiksplinter nieuwe Nonna’s. En wij waren daar uiteraard bij. Verser dan vers kun je het dus niet krijgen.

Het Heijderbos heeft de afgelopen tijd al heel wat te verduren gehad op het gebied van restaurant-vernieuwingen. Een aantal jaar geleden gingen alle, maar dan ook écht alle eettentjes op de schop en werden strakker. Veel strakker. Zo strak zelfs dat wij er zelfs een beetje van schrokken. Niet veel later probeerde ze het in Erperheide en Vossemeren gewoon nog een keer opnieuw. Van nul af beginnen. En dan ook echt helemaal opnieuw. Niet strak, maar met een verhaal. Niet sober, maar rijkelijk. En dat is het ook weer met Nonna’s.

De oude Pizza e Pasta, wat ondanks z’n strakheid altijd wel iets knus had, door die rotsen, is ook hier een koddige Nonna’s geworden. De was hangt er lekker droog te wapperen, tafeltjes zijn bedekt met foute tafellopers en het interieur laat je, net zoals op De Eemhof, echt even bij Nonna thuis wanen. En ze is d’r nog ook.

| Een Italiaans achterstraatje in Limburg. 
Grappig detail, buiten alle sfeervolle lampenkapjes, leuke nisjes en schattige Maria-beeldjes is het Italiaanse doorkijkje (= een fotoprint in een nis, om de boel even uit te leggen). Want als je even je gezonde verstand zou uitzetten, zou je denken écht in een Italiaans achterstraatje te zitten. En toch blijft het Limburg, maar ‘dromen’ mag.

| Enige echte olijfolie
En ook nieuw bij deze Nonna is de enige echte olijfolie op iedere tafel. En dan ook echt de enige echte. En ook voor thuis kun je een kannetje olie inslaan voor 7,50, met uiteraard speciale opdruk. En dat maakt het toch al Italiaanse plaatje toch weer net even iets completer.

10366205_716608475136807_5968840250763047218_n
Wij stonden bij dit bordje al te watertanden. Kwijl.

Nog grappiger is dat er uiteindelijk niet veel, of zeg maar niets, aan de ruimtes is gegaan. Nonna’s of voorheen, Pizza e Pasta, is er niet groter, maar ook niet kleiner op geworden, maar toch zet het meteen een ander sfeertje neer. Een mediteraanse, in de verder toch al tropische Market Dome. En dat zit lekker, kunnen we je vertellen.

De voorheen wat strakke wand, die niet te missen was bij binnenkomst, is ook helemaal in het nieuw gestoken. Daar kun je nu een lekker ijsje scheppen uit het karretje van Guseppe. En voordat je naar binnenloop, kijk ook even naar het entreebord, want dat lijkt pas écht een repilaca uit het art-deco tijdperk te zijn. Wij stonden daar in ieder geval al te lekkerbekken. En uiteraard maakt het scootertje de boel helemaal af. Op naar het volgende lekkers!

Italiano! Dat smaakt naar meer. Of toch zeker naar foto’s. En die hebben we. In overvloede zelfs.

| Foto’s

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.