Een artifarti Evergreenz op Het Heijderbos; een beetje modern, een beetje boerderie. | Update: interieurkiekjes | (met Video)

Niet alleen in de Flevopolder zijn ze lekker bezig, ook een stukje zuidelijker. Heel zuidelijk zelfs. In de Market Dome van de Limburgse Maasvallei. Op Het Heijderbos gaan ze, terwijl ze in De Eemhof ploeteren op een lekker thematisch Grand Café in oud-Koloniale-stijl, ook als een speer. Want ook daar moet op 6 december een gloedjenieuwe Evergreenz staan als een huis. Of toch zeker een boerderij. Maar deze blijft toch een tikkeltje moderner. Maar niet gaan loeien; ook hier een trekker én koeien.

Op Het Heijderbos, ja? Hebben ze dat een paar jaar geleden ookal niet gedaan. Klopt, maar nu dus nog een keer. Toen alle restaurantjes op de Heijderbose Market Dome op de schop gingen, moest het anders. Echt anders. De zwabber moest erdoor en de spinnenrag erachteraan. Strak en modern moest het worden. En stiekem een beetje hol, werd het daarmee. De Family Grills werden bijvoorbeeld de chiquere The Grill’s en Market Café werd een Grand Café. Gelikt dat het er allemaal uit zag. Maar zoals gezegd, een beetje gevoelloos was het wel.

En daar kwamen ze bij Center Parcs maar al te snel achter. Dit proefballonnetje knapte dan ookal snel. Knap, daar gaat de ballon. En nu draait het vooral om storytelling; je prikt niet alleen een vorkje salade naar binnen, maar ook een stukje sfeer en verhalen. En ook dat gaan ze nu bij het buffet-restaurant doen. Bye bye The Market Restaurant, Hallo Evergreenz.

| Een Evergreenz artifarti
En dat Evergreenz kennen we. Luikjes, potjes, pannetjes en duik nog maar even een boerenschuur in, maar alles wat je daar vindt, is ook zo’n beetje in een Evergreenz op te merken. Op De Vossemeren, daarna op de Erperheide en zoals we stiekem al een beetje verwachte ook in Nederland. Maar deze op Het Heijderbos wordt toch een tikkie anders. Het zou van de zotte zijn om al die toch – laten we wel wezen – prima meubels er allemaal weer uit te trekken. De designbureau’s die misschien een ontwerpfoutje hebben gemaakt, hebben die met zorg uitgezocht. Dus… … dat wat je er nu ziet blijft dan ook de basis. Er komen alleen dingen bij. Je weet wel de typerende Evergreenz dingen.

grill EG HB (1)

De groene trekker, het pannenkoekenbuffet, de TufTuf-Club, het kinder én soep-buffet. Maar dan toch net even een tikkeltje anders. Iets minder boers én iets meer artifarti. Intern smoezen ze er dan ook over een Evergreenz 2.0. We gaan het allemaal zien.

En als wij de artist impressions mogen geloven dan wordt het inderdaad… … kijk zelf maar even, voor we je weer dingen in de mond gaan leggen.

UPDATE | 7-12-’14 – 1 dag voor de officiële opening

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.