Nonna’s op De Eemhof gaat de Market Square nog lekkerder maken! | Check de eerste artist impressions | Foto Update 30-10-2014 Klaar voor de opening!

Vanaf 6 oktober gaat de Pancakes dicht op De Eemhof. Slik. Neehoor, want we krijgen er nog iets veel mooiers voor terug. En vooral lekkerders. En dat lekkers ligt niet alleen op je bord. Want als wij de Artist Impressions mogen geloven gaat de boel er flink op de schop. Veel sterker dan toen ze van het oude Pannenkoekenhuisje, daarna leegstaande pandje, een Pancakes maakte. Nu moet bijvoorbeeld ook de buitengevel eraan geloven, zitten we zowat onder de cipressen en sieren Italiaanse schoonheden het terras. En nu we ook art-werkjes hebben van het interieur, weten we dat helemaal zeker!

Oh, en Paverotti klinkt er uit de speakertjes. Als dat geen Italië is. Wij smullen er alvast van. 4 november moet het Italiaanse zaakje weer open zijn en gaan de eerste Pizza’s de ovens in. Uiteraard weer met de nodige storytelling; want ook hier zwaait een echte Nonna de scepter. En as we speak, zoeken ze daar een madam voor die zich in een authentiek koksshort wil gaan hijsen.

En wat je buiten ziet, ga je ook binnen zien. Protserige schilderijtjes, tierelantijntjes, goedgelovige Maria-beeldjes en vooral heel veel kleur en drukte. We kunnen er lang of kort over zijn; check de artist impressions hieronder maar gewoon!

Schermafbeelding 2014-06-10 om 23.40.19

Restaurant

Yes, inmiddels is het zover. Of eigenlijk morgen pas. Maar bij grote uitzondering mochten wij vandaag al een vervroegd stukje Italia opsnuiven. En wij kunnen je verzekeren dat is picobello gelukt hoor. Niets doet je meer denken aan de ietwat stoffige Pancakes die het daarvoor was, maar alles – maar dan ook écht alles – is in een lekker Italiaans (pasta)-sausje gegoten.

Het exterieur is opgedirkt met temperamentvolle kleurtjes, om over het interieur nog maar te zwijgen, maar dat doen we eigenlijk liever niet. Want er is genoeg om over te vertellen! As we speak zijn ze nog met de laatste kleine dingetjes bezig. Maar veel is d’r al. Schilderijtjes, de vuile was (nep natuurlijk) van onze Italiaanse grootmoe Nonna, Mariabeeldjes overal en vooral heel veel storytelling. Zoveel zelfs dat je er tussenin zit. Een gedeelte van het pand is naar beneden gekomen door een tropische storm. Ook niet echt natuurlijk, maar zo heeft de ontwerper het bedoelt. En tussen al dat moois zit je vanaf morgen je bordje pasta naar binnen te schuiven. En mocht je het vergeten zijn; dit is de allereerste Nonna’s in Nederland en er gaan er tot volgende zomer nog vijf volgen!

Check hieronder snel De Eemhofse Nonna’s er vanaf morgen bijligt.

 

Schermafbeelding 2014-06-10 om 23.40.19

| Artist Impressions

12-10-2014

Kleine update Werkzaamheden op De Eemhof.

Schermafbeelding 2014-06-10 om 23.40.19

19-10-2014

De vorderingen van afgelopen week.Ze gaan lekker daar! Zo is de ijscokar geparkeerd en zijn er weer een hoop details aangebracht.

Schermafbeelding 2014-06-10 om 23.40.19

 

Schermafbeelding 2014-06-10 om 23.40.19

Dagje-Eemhof.nl deelde vanmorgen dit op hun pagina:

Rond 1960 trouwde Nonna (toen Elvira Procutto) ergens in een rustig provinciestadje in Zuid Italië met Giuseppe. Het stel betrok na de huwelijks voltrekking vrijwel onmiddellijk een traditioneel Italiaans huis in de typerende lokale stijl. Giuseppe en Nonna zijn een opgewekt stel die een heel gewoon en simpel leven leiden samen met hun kinderen. Terwijl Giuseppe in de lokale steengroeve werkt zorgt Nonna voor het huishouden en zwaait ze met de pollepel in de keuken. Dat laatste trouwens zeker niet onverdienstelijk.
Op een dag slaat het noodlot toe. Giuseppe is na een ongeluk in de steengroeve niet meer thuis gekomen. Vanaf dat moment staat Nonna er alleen voor en dient zij de kost te verdienen voor het hele gezin. Giuseppe laat zijn Piaggo Vespa wagentje achter als stille getuige van het leed.

Ingegeven door haar ongetemde vindingrijkheid zet Nonna al spoedig de tering naar de nering. Basta! Vanaf dit moment zal het Casa Familia (familiehuis) dienst doen als restaurant en kan er iedere avond door iedereen gegeten worden. Geld om te verbouwen is er helaas niet en dus zullen de gasten genoegen moeten nemen met de inrichting zoals het huis van Nonna nu eenmaal is, eigenlijk dus heel gewoontjes. Het bed van Nonna wordt iedere avond omhoog getakeld en de Piaggio van Giuseppe staat midden in de kamer. De tafels worden opgesierd door Dalia’s in een pot: Nonna’s favoriet! Op de achtergrond klinkt het levenslied vertolkt door de opera zanger (Paverotti). In dit restaurant voelt iedereen zich meteen thuis!

Ondertussen is iedereen welkom om te komen genieten. Zoals de traditie ingeeft heeft Nonna slechts één groot zwak: De bambini! Regelmatig drukt ze er nog wel een aan de borst…

Een officiële menu kaart is er niet hetgeen je kunt bestellen staat in ’t kookschrift van Nonna dat iedere gast kan inzien. Pizza, Pasta en andere Mediterrane gerechten bereidt op een wijze die Nonna van haar Nonna heeft geleerd. Het eten en drinken dat hier wordt bereidt heeft weinig pretenties en is gewoon goed en voldoende, maar bovenal lekker en betaalbaar. Het servies en porselein herinnert aan vervlogen tijden. Hier is geen bord hetzelfde maar toch is er een zekere samenhang.

Iedereen is hier welkom want het hart van Nonna is groot en aan de openhaard is altijd plaats. En ’s avonds laat, als alle gasten weg zijn, is het huis voor het gezin en laten we het bed van Nonna weer zakken. Carpe Diem!

Authentieke, vers bereide gerechten voor iedereen worden op een speelse wijze geserveerd. Die onvergetelijke familie momenten beleef je bij Nonna’s. 4 november 2014 zal Nonna de deuren van haar restaurant openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.