Kids Climate Conference 2013

Samenvatting

In het weekend van 20 t/m 22 september 2013 zal voor de tweede keer de Kids Climate Conference plaatsvinden. Deze 2013-editie, met als credo ‘Your future is my concern’, is wederom een initiatief van een aantal profit en non-profit organisaties die natuur en milieu hoog op de prioriteitenlijst hebben staan.

De initiatiefnemers zijn zeer verheugd dat Laurentien van Oranje ook aanwezig is op zaterdag 21 september bij deze editie van de ‘junior’ klimaattop. De prinses neemt actief deel aan het programma van KCC 2013; zij spreekt de deelnemers toe en leidt een inspiratiesessie tussen de jonge deelnemers en besluitvormers uit het bedrijfsleven.

Het doel van de ‘junior’ klimaatconferentie is om de Nederlandse en Vlaamse jeugd tussen 8 en 14 jaar en hun families op een actieve manier bij te laten dragen aan een schonere en betere toekomst.

Het weekend is opgebouwd rondom de hoofdthema’s ‘Duurzame Ontwikkeling’, ‘Afval’ en ‘Recyling’. Workshops, presentaties, BN-ers en BV-ers, concerten… alle ingrediënten zijn aanwezig voor een topevenement met een duidelijk doel: een betere en schonere wereld.

De 12 stellingen, bestaande uit ideeën en suggesties voor een beter leefklimaat, die voort zullen komen uit dit unieke weekend vormen een leidraad voor de toekomst: een inspiratie voor de jonge deelnemers die de stellingen kunnen gebruiken in hun dagelijks leven maar ook een streven voor de organisaties die aan de wieg staan van de Kids Climate Conference 2013.

 

Quotes

Wereld Natuur Fonds

“Het Wereld Natuur Fonds heeft een grote achterban van zeer betrokken kinderen. We weten hoe creatief zij kunnen zijn in het bedenken van oplossingen. Daarom is de Kids Climate Conference zo belangrijk. Kinderen gaan ons met duurzame ideeën helpen om klimaatverandering tegen te gaan. De aarde warmt zo namelijk snel op dat dieren en planten dat niet kunnen bijbenen. Gelukkig kunnen we nog veel doen om de natuur te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Er is nog een wereld te winnen, voor ons en volgende generaties.”

Johan van de Gronden Directeur Wereld Natuur Fonds 

Center Parcs

“Als bedrijven kunnen wij berichten mbt duurzaamheid de wereld insturen, maar die raakt mensen steeds minder. Daarom willen we die boodschappen sterker maken door kinderen hun verhaal te laten doen. Met hun onbevangen blik kunnen zij zaken aan de kaak stellen waar wij als volwassenen aan voorbij gaan. Het is dan onze ‘volwassen’ taak om deze boodschap gezamenlijk bij de huidige decision makers te krijgen. Dat is de ambitie van deze Kids Climate Conference”

Paul Geraeds Directeur Marketing Center Parcs Europe en mede initiatiefnemer KKC 2013

Eneco

“Het is leuk om te merken dat ook veel kinderen nadenken over een duurzame toekomst. Als Eneco gaan we daarvoor. Tijdens de Kids Climate Conference laten we de deelnemende kinderen de kracht van de wind en de zon beleven en hoe je deze kracht als duurzame energiebron kan gebruiken.”

Heijmans

“Heijmans bouwt letterlijk en figuurlijk mee aan de KCC en is benieuwd naar alle knappe koppen!”

PostNL

“PostNL levert een bijdrage aan de wereld om ons heen op die gebieden waar we goed in zijn. We beperken de uitstoot van CO2 en lopen voorop met nieuwe vormen van transport en bezorging, die bijdragen aan meer veiligheid en een beter milieu.
Zodoende zijn we ook partner van de Kids Climate Conference, omdat we het belangrijk vinden dat kinderen al vroeg besef krijgen hoe we kunnen zorgen voor een schonere toekomst.”

Werner van Bastelaar Manager Media Relations & PR PostNL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.