Een ‘ver-landal-d’ stukje Center Parcs; Het Vennenbos

Het Vennenbos, in Hapert, werd in 1970 geopend als het tweede park van Sporthuis Centrum, tegenwoordig Center Parcs. De grote vraag naar de vakantiebungalows op het in 1968 geopende park De_Lommerbergen leidde er toe dat binnen twee jaar een nieuw park kon worden geopend.

In 1994 werd het park bij gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden verkocht aan Creatief Vakantieparken, dat in 1997 opging in Gran Dorado. In 2002 werd Het Vennenbos bij de fusie van Gran Dorado en Center Parcs verkocht aan Landal Greenparks. Tegenwoordig telt Het Vennenbos 523 bungalows op een oppervlakte van ongeveer 50 hectare. Op het park staan nog voornamelijk de oorspronkelijke “Sporthuis Centrum” bungalows van architect Jaap_Bakema. De voor Sporthuis Centrum typerende rooms-katholieke gebouwen zijn niet meer in gebruik; de Mariakapel is gesloopt en de kerk dient tegenwoordig als vergaderruimte.

Het Vennenbos ligt in het natuurgebied De Kempen (natuurgebied).Het park heeft verschillende faciliteiten, waarbij de horeca is geconcentreerd op de Parc Plaza. Er zijn verscheidene sportfaciliteiten en het park beschikt over een Subtropisch zwemparadijs.
Wikipedia.nl

| Fotoreportage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.