Center Parcs De Huttenheugte beleeft 50-jarig jubileum

Dalen, 13 december 2022 – Center Parcs De Huttenheugte viert deze week haar 50ste verjaardag. Al een halve eeuw brengt het vakantiepark mensen samen door het bieden van bijzondere vakantiebelevenissen. Om dit te vieren, staat deze hele week in het teken van het 50-jarig bestaan met veel activiteiten voor gasten en een reünie voor 400 oud-medewerkers. Het vakantiepark is helemaal klaar voor de toekomst, nadat het als onderdeel van een innovatieprogramma een volledige metamorfose onderging.

 

Center Parcs De Huttenheugte viert haar 50-jarig jubileum samen met haar gasten die de hele week kunnen genieten van leuke en feestelijke activiteiten. Maandag startte de week met een warm welkom tijdens de Welcome Night in de Action Factory waar zij met hun ‘golden ticket’ fantastische prijzen konden winnen. Vandaag, dinsdag, staat de Family Quiz Night op het programma en morgenavond volgen de Escape Game – die volledig in het teken staat van 50 jaar De Huttenheugte – en de Crazy Super Bingo. Donderdag is het tijd voor Show Night Wash-O-Matic. Ook het weekend staat bol van de activiteiten. Op vrijdagavond is er live muziek in het Grand Café en worden meer dan 400 medewerkers verwacht op een reünie. Op zaterdag is de Action Factory het decor van ‘Fabulous Fifteen’. De  feestweek wordt op zondag afgesloten met de Crazy Super Bingo.

 

Onvergetelijke vakantieherinneringen

De Huttenheugte – het vierde park van Center Parcs (toen nog Sporthuis Centrum) – opende in 1972 haar deuren in Drenthe. Het was het eerste vakantiepark waarvan een meer het middelpunt vormde en waar gasten met een roeiboot of waterfiets konden genieten van de omringende natuur. Rondom de recreatieplas tekenden zich de eerste contouren van het vakantiepark af: eerst als camping in combinatie met luxe bungalows, een overdekt zwembad, sauna, supermarkt, restaurant en een speeltuin. In de jaren die volgden, ontwikkelde De Huttenheugte zich tot een modern vakantiepark, dat al snel werd uitgebreid met allerlei voorzieningen en attracties, zoals de AquaMundo (1982), de Market Dome (1990), een sporthal (1995), de Action Factory (2000) en tientallen sportieve en recreatieve activiteiten. Nu – ruim 50 jaar later – telt De Huttenheugte 652 luxe cottages en heeft het park een oppervlakte van ruim 110 hectare.

 

Veel Nederlanders delen nog altijd mooie en dierbare herinneringen aan een verblijf in Center Parcs De Huttenheugte. “Zo kunnen veel mensen zich vast de jaren zeventig nog wel herinneren, toen veel huisjes waren voorzien van zitkuilen: een moderne vorm van gezelligheid die vanuit de parken van Sporthuis Centrum haar weg vond naar veel Nederlandse huiskamers. In de decennia daarna deden andere innovaties, zoals het subtropisch zwemparadijs – de Aqua Mundo – de wildwaterbaan en de Center Parcs app hun intrede”, vertelt Harry Bakker, General Manager van Center Parcs De Huttenheugte. “Ook in de toekomst blijven we onze gasten verrassen. Allemaal om ervoor te zorgen dat zij optimaal van hun vakantie genieten en echt even samen kunnen zijn.”

 

Klaar voor de toekomst

De Huttenheugte is in het afgelopen jaar ingrijpend vernieuwd als onderdeel van een omvangrijk innovatieprogramma ter waarde van 35 miljoen euro, waaronder de vernieuwing van alle cottages. Hierbij is extra aandacht besteed aan comfort en luxe. Bij de cottages op de Huttenheugte ligt de nadruk meer op VIP en premium cottages dan voorheen, vanwege een toename van de vraag binnen het premium segment. Ook zijn nieuwe vormen van beleving aan het aanbod toegevoegd, zoals de Wonders of Nature-cottage. In deze themacottage ervaren gasten in elke kamer de wonderen van de natuur, zoals reusachtige mammoetbomen in de slaapkamer, of kunnen zij een duik nemen in de lichtgevende onderwaterwereld in de badkamer.

 

Digitale vernieuwing

Ook zijn alle centrale voorzieningen vernieuwd en uitgebreid. Zo is de Aqua Mundo van een nieuwe koepel voorzien en kunnen gasten zich in het Waterplayhouse vermaken met nóg meer waterattracties. Verder heeft het park een overdekte entree gekregen en zijn de paden, verlichting en bewegwijzering vernieuwd. Door het digitaliseren van de ‘customer journey’ is het proces van boeken, voorbereiden en beleven van de vakantie nóg gemakkelijker door een digitale interface. Zo kunnen gasten met de Center Parcs-app snel en eenvoudig allerlei activiteiten en services boeken, een tafeltje reserveren en hun weg op de parkplattegrond vinden. Alle reserveringen komen op een digitale armband te staan, waarmee zij ook het slot van de cottage en de kluisjes in de Aqua Mundo kunnen openen.

 

Over Center Parcs
Center Parcs Europe – Europa’s grootste aanbieder vakanties – is onderdeel van Pierre et Vacances Center Parcs Group. Al ruim 50 jaar is Center Parcs expert op het gebied van vakanties in de natuur, gedurende het hele jaar. Als grondlegger van de korte vakantie dichtbij huis heeft Center Parcs een nieuwe standaard gezet in de recreatiesector, maar wil haar gasten ook in de toekomst blijven verrassen. Inmiddels zijn er 28 parken in Europa. Dat doet zij door te blijven innoveren en ook in de komende jaren een nieuwe standaard te zetten: in beleving, verblijf en echt even samenzijn. Center Parcs kenmerkt en onderscheidt zich door talloze activiteiten voor ieder familielid, middenin de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.