Een ‘ver-Landal-d’ stukje Center Parcs; De Lommerbergen

De Lommerbergen is een bungalowpark in Reuver in de Nederlandse provincie Limburg.

De Lommerbergen werd in 1968 geopend als het eerste park van Sporthuis Centrum. Het park is gestart als camping, waar simpele aluminium huisjes op werden gebouwd, inmiddels is het park uitgegroeid tot 502 bungalows op 35 hectare.

In 1996 werd het park bij gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden verkocht aan Creatief Vakantieparken, dat in 1997 opging in Gran Dorado. In 2002 werd De Lommerbergen bij de fusie van Gran Dorado en Center Parcs verkocht aan Landal Greenparks. Op het park staan nog voornamelijk de oorspronkelijke “Sporthuis Centrum” bungalows van architect Jaap Bakema.

De Lommerbergen ligt in een bos vlak bij de rivier de Maas. Het park heeft verschillende faciliteiten, waarbij de horeca is geconcentreerd op de Parc Plaza. Er zijn verscheidene sportfaciliteiten en het park beschikt over een subtropisch zwemparadijs.

 

Een reacti

  1. Bij deze een vraagje? Ben op zoek naar meer foto en films over het park. Maar ook leuk en minder leuk nieuws berichten uit de media. Ook dingen uit de oude doos altijd welkom en zo kunnen ook huidige gasten zien hoe park was en nu is. Wie heeft er nog liggen en wil deze kwijt of kopie er van weg geven en heeft nog leuke info of ben u hier getrouwd of leuke andere herinneringen aan park en wild deze delen? stuur mei een pbtje en toestemming en ik plaats het hier. Voor baat dank.
    https://www.facebook.com/pages/Fan-pagina-bungalowpark-Landal-De-Lommerbergen/326077284268143?ref=ts&fref=ts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.