Albron ziet positief perspectief voor Albron Center Parcs

De directie van Albron heeft vertrouwen in de toekomst van Albron Center Parcs. Ondanks de moeilijke tijden voor de horeca denkt Albron een antwoord te hebben gevonden om het tij te keren. Door tegelijkertijd te werken aan investeren in de horeca en retaillocaties van Albron CP, behoud van werkgelegenheid en loonmatiging, wordt gewerkt aan positieve resultaten. De vakbonden FNV Recreatie, CNV Vakmensen en de directie van Albron zijn tot een onderhandelingsresultaat gekomen over deze plannen.

Albron CP heeft sinds de invoering van haar vernieuwde concepten in de Belgische parken (De Vossemeren en Erperheide) afgelopen december 2013, al een verbetering in de resultaten geconstateerd. Robert Visser, directeur Albron CP: “De nieuwe belevingsconcepten trekken nu al meer gasten aan en de reacties van gasten zijn enthousiast. Daarnaast zien we dat onze medewerkers met trots en nog meer plezier aan het werk zijn, wat ook weer haar uitstraling heeft op de beleving van onze gasten.”

Na België wil Albron CP nu ook investeren in de horeca en retaillocaties in Nederland. Door tegenvallende resultaten in voorgaande jaren, heeft Albron CP een nieuwe oplossing om haar plannen te realiseren. Samen met de vakbonden FNV Recreatie en CNV Vakmensen is bekeken hoe dat met behoud van werkgelegenheid mogelijk is. Johan Bijlsma, FNV Recreatie: “Het is een uniek proces, dat we met elkaar hebben doorgemaakt. We zijn niet in onderhandeling met elkaar gegaan. We hebben samen gekeken naar hoe we Albron CP en daarmee haar medewerkers een positief perspectief voor de toekomst kunnen geven.”

De directie van Albron en de bonden hebben een pakket maatregelen aan de medewerkers voorgelegd. Deze bestaan uit het bevriezen van de lonen voor twee jaar. Verder wordt aan de medewerkers een 3% investeringspremie gevraagd, die wordt uitbetaald bij een positief resultaat. De investeringspremie wordt door Albron verdubbeld en zichtbaar in de horeca en retaillocaties geïnvesteerd.

“Het gaat hier om maatregelen met een tijdelijk karakter. Het is niet gemakkelijk om een bijdrage aan medewerkers te vragen. Door bij te dragen aan de investeringen, dragen medewerkers bij aan het verhogen van de omzet. Dat levert dan weer een voordeel op voor medewerkers: continuïteit van het bedrijf, werkgelegenheid en de mogelijkheid om de investering terug te ontvangen”, aldus Johan Bijlsma.

“Door op deze manier een partnerschap aan te gaan met onze medewerkers zijn wij in staat om onze gasten een unieke beleving te blijven bieden. Onze medewerkers kunnen blijven doen wat ze het liefst doen, iedere dag hun gasten verwennen met lekker eten en drinken”, vertelt Teun Verheij, algemeen directeur van Albron.

De bonden en de directie van Albron zijn samen langs alle parken gegaan om uitleg te geven en om in gesprek te gaan met de medewerkers. Op 6 februari jl. is het laatste bezoek geweest. Albron en de bonden gaat nu in gesprek om te komen tot een definitieve bedrijfs-cao met een looptijd van twee jaar.

| Bron
Pretwerk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.