Aanschuiven bij Heidi! De eerste in onze reeks horecamedewerkers-interviews!

Zo etenstijd! Vanaf vandaag schuiven we we iedere keer weer bij een ander aan. We hoeven natuurlijk niet meer te vertellen dat de horecaformules één voor één op de schop gaan. Sterker nog; in veel is de bezem er al doorheen gehaald. En om te smullen zijn ze. Maar hoe is het om als medewerker te werken in die nieuwe horecatenten? Want waar wij ons lekker laten bedienen, staan zij voor ons klaar. Met een dienblad, in de keuken óf achter de schermen. Oftewel, nu is het tijd om de rollen om te draaien. We schuiven bij hen aan. En ze hebben de meest verrassende dingen te vertellen. Lees smakelijk!

balkPersoonlijk
balk

Wie ben je
balk

Hoi, ik ben Heidi Wijnhoven. 37 jaar oud en kom uit Kronenberg.


Wat zijn je interesses
balk

Als ik vrij ben knutsel en bak ik graag, het liefst met mijn zoontje van 8 en dochtertje van 5. Op een vrije dag in het weekend  gaan we er met ons gezinnetje graag een dagje op uit. We komen dan vaak bij Center Parcs uit om te gaan zwemmen, haha ;)! Toevallig hè.

Welk park
balk

Ik werk bij Center Parcs Het Meerdal en je kunt me daar vooral in Nonna’s én Fuego vinden!

 

Wat drink je het liefst
balk

Pizzaaaaa!!!! Geen twijfel mogelijk.

 

Wat eet je het liefst
balk

Ik kan eigenlijk niet kiezen: een lekker bakje cappuccino of zeker een fijne Latte Macchiato! Die gaan er wel in.

balkWerk
balk

Functie
balk

Mijn functie was medewerker in de bediening, maar dat ben ik eigenlijk nog steeds. Alleen nu net even anders als eerst. Momenteel speel ik namelijk de rol van Nonna, dit is een zeer uitgebreide, afwisselende, nieuwe  functie binnen het gelijknamige restaurant. Je speelt een rol waarbij het belangrijkste is dat je de gasten ontvangt, naar hun tafeltje brengt en dat je deze mensen een gezellige leuke avond bezorgd.

 

Hoe terecht gekomen
balk

Ik was in dienst bij de housekeeping van Center Parcs sinds 2009. In 2010 ben ik overgestapt naar de horeca van Albron en Center Parcs.

 

Werkdag
balk

Mijn werkdag begint met een bakje koffie en de shift kick-off, die wordt gedaan door de floormanager. Ik maak een rondje door het restaurant om te kijken of alles klaarstaat. Zo ook of de  piaggio (= ijskarretje) gevuld is en de kachel al lekker aanstaat. Dan komen de eerste gasten, die ik hartelijk ontvang en naar een gezellig tafeltje breng met een pot grissini (= Italiaans voor soepstengels). Ik klets wat met de mensen, maak een grapje en wens ze een fijne avond.

Als de meeste tafeltjes al gezellig vol zitten, kijk ik eerst rond of iedereen al wat besteld heeft. Wanneer alles onder controle is, ga op in m’n rol als Nonna. Zo geef ik de (nep)bloemen water of help de pizzabakkers in de keuken. Regelmatig ben ik ook veel tijd kwijt aan het zoeken van de hond. Er is altijd wel iemand die de deur open heeft laten staan. We geloven erg in onze storytelling.

Bij deze activiteiten betrek ik altijd de gasten en mijn collega’s. Tussendoor houd ik even in de gaten of er nieuwe gasten komen. Als dat niet het geval is dubbel-check ik even of m’n collega’s hulp kunnen gebruiken. Als de keuken aan het stressen is, gooi ik een keer theatraal met het servies.

Wanneer iemand NONNAAAA(!) roept, is het tijd om bij de Piaggio een ijsje in elkaar te knutselen. En als het restaurant weer leeg is, ga ik mee opruimen en poetsen. Dan is de boel weer netjes voor de volgende dag.
Dat is zo ongeveer m’n werkshift.

Happy baan
balk

Het aller leukste  vind ik dat de avond niet te voorspellen is. De ene avond ben je alleen met kinderen bezig en de andere avond met volwassenen. Zo verval je nooit in het maken van dezelfde grapjes. Als Nonna speel je namelijk een in op de reacties van de gasten.

Wat vind je ervan
balk

Het is een heel gezellige ‘boel’ geworden. De fleurige nep-bloemen, lekker ouderwetse tafellakens, foto’s en open haard helpen daaraan mee. Op deze manier past en hoort alles bij elkaar. Het meest trots ben ik op de lekkere pizza’s uit onze eigen pizza-oven!

Complimenten verbouwing
balk

Ik hoor van heel veel gasten dat  Nonna’s een gezellige uitstraling heeft. En de reacties op de pizza’s zijn super! Het omhoog getakelde bed in de nok van het dak, blijft de topper, net als de was die er hangt te ‘drogen’. Hoe vaak me gevraagd wordt of ik echt in het bed slaap… … geweldig! Wat me de laatste tijd opvalt is dat de mensen vragen of alle restaurants een andere eigenaar hebben, want ze zijn allemaal zo anders. Ik dat is eigenlijk best wel een heel groot compliment. Dat ze allemaal zo lekker anders en divers zijn.

Verrassen
balk

Verjaarden zijn altijd een verrassing! Vooral als je er per ongeluk achter komt dat er iemand jarig is. Snel een versierd toetje uit de keuken halen en daarna zingen om de tafel. De jarige ziet dit vaak niet aankomen en de reacties van de feestvarkers zijn dan te mooi om waar te zijn.

balk

| Genoeg gelezen?
Zien waar Heidi nu precies Nonna’s speelt? Check de foto’s van deze Italiaanse Osteria op Het Meerdal. 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.