De Market Dome van Port Zélande in beeld. Inclusief nieuwe Grand Café én Nonna’s!

Afgelopen maanden hebben ze bij Port Zélande alles behalve op hun luie bips gezeten. Handen uit de mouwen en gaan. Want als je daar al een tijdje niet meer in de Market Dome bent geweest, kijk je je ogen uit. En er komt nog veel meer aan, hebben we ingefluisterd gekregen. Vernieuwd Grand Café, nieuwe Nonna’s, een nóg steeds kakelverse Evergreenz én het FlipFlop-Café natuurlijk. We waren er vorige week, tijd voor een foto-update! We nemen je mee.

| Grand Café 
We beginnen met de jongste telg in de horecafamilie van Port Zélande: het Grand Café. Het ruikt er inmiddels niet meer naar verf. Hoewel er nóg veel meer plannen mee zijn, hebben ze er alles aan gedaan om het oude Market Café te laten vergeten. Want herinner jij je nog dat ’tunneltje’ – bij gebrek aan een beter woord – naar de bowlingbanen, die erachter liggen? Wij niet meer. Want we hebben gezien wat ze er nu van gemaakt hebben. In Stijl van Nederlands-Indië vind je er nu specerijen, wereldkaarten, kratten én onze persoonlijke favoriet: vuurtjes! Hartstikke namaak en hartstikke aan een stekker, maar dan nog. Sfeer heeft het. Kijk zelf maar:

| Nonna’s 
Niet heel veel langer geleden betrad Nonna’s d’r Casa in de toch al Mediteraanse Market Dome. En met succes. Het horecapuntje is, op de eerste verdieping, sfeervoller dan ooit. Maar wat wil je ook met alle prullaria – tot kunstgebit aan toe, kijk maar goed – op én om de gevels. Voor de huishond ligt er zelfs een mandje klaar. Je hoort het al; we geloven heilig in de Storytelling die Nonna ons voorschoteld. En als je er een keer komt, let je dan ook op de tortelduifjes op de gevel? Schattig, hè!

| Evergreenz 
Als eerste ging in de Mediterraans gekleurde Market Dome van Port Zélande, Evergreenz op z’n knikker. Oude buffetten eruit, tractor en namaak-koeien erin. Net zoals op veel meer parken, lopen ook hier koeien achter het buffet voorbij. Niet schrikken dus, wanneer je je bordje ragout vol staat te scheppen. De kleurexplosie heeft d’r plaatsgemaakt voor een landelijk sfeertje met kratten, kruiwagens en stro. En voor de kleinste is d’r nu een Tuf-Tufklub die ze de fijne boeren kleepjes van het vak leert.

| Foto’s – Evergreenz 

| FlipFlopCafé én The Grill

Maar dan heb je uiteraard ook nog het FlipFlopCafé. Dit koddige cafeetje zag vorig jaar het licht (lees: de zon!). Het moest even snel weer weg-pop-up’en als dat het ergens oppop’te. Dat deed het niet alleen hier, maar ook op Park Zandvoort. ‘Life is better with flipflops’, staat er op een groot spandoek voor het café. En dat kunnen we alleen maar beamen. Hoewel het er nu een beetje koud voor begint te worden aan de voetjes, ziet de zandbank met terrasstoeltjes er natuurlijk nog steeds lekker zomers uit.

Op de eerste verdieping vind je daarnaast nog The Grill. Die doet nog steeds veel weg van het visrestaurant wat ervoor in gehuisvest zat, maar met wat Mexicaanse invloeden hier en daar, vergeven we ze dat. Een beetje een vreemde eend in de bijt, tussen alle vernieuwde horecaformules, Snacks even daargelaten natuurlijk. We durven onze hand er best voor in het vuur te steken, dat dit ook ooit nog, de vuurtempel, ‘Fuego’s’ wordt.

| Foto’s – Flip Flop Café – The Grill

4 reacties

 1. Prachtige foto’s weer, dank je!

  Ik vind het heel tof dat ze deze formules ook op PZ hebben gebracht, maar jammer dat het er op sommige stukken dan weer ” net niet” uitziet. Zo hebben ze bijvoorbeeld bij Nonna’s zo’n lelijke muur met reclame voor de beautysalon. En de vloer hadden ze echt Center Parcs moeten maken, die lelijke tegels verpesten een hoop. Ook het terras van het Grand Café mist planten en gezelligheid.

  Dus er is zeker nog werk aan de winkel, al ziet het er zeker weten al een stuk beter uit dan hoe het was.

 2. Martijn l ECP-webteam

  Hoi Tom, leuk dat je van je laat horen! We zijn het deels met je eens. We weten wel dat d’r nog wat plannen zijn om het terras van het Grand Café aan te kleden met Indonesische parasols. Durven alleen nog niet te zeggen wanneer. Ook de hele vloer (oranje tegel) gaat er nog uit en worden vlonders en natuursteen. Maar dat zal pas – met een slag onder de arm – tijdens de volgende parksluit gebeuren.

 3. In November ga ik weer naar CP Port Zelande! Ziet er allemaal netjes uit en zal zeker een kijkje gaan nemen. Zijn alle (6-pers) huisjes inmiddels ook klaar?

  • Martijn l ECP-webteam

   Avond Kevin, welke 6-pers cottages bedoel je precies? Vanaf januari 2016 gaan ze op Port Zélande door de investeringen de eerste 150 cottages opknappen. Daar zitten ook ongetwijfeld 6-pers. cottages bij. Maar dat is voor jou te laat. Verschillende cottages zijn in de tussentijd wel opgeknapt of zijn deels vernieuwd: nieuwe bank, schilderijen, dat soort dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.