Albron op je Bord l Primeur l Heijderbos : Zo van het land, zo op je bord, vanaf 21 januari opent het herziene ‘The Market Restauant’ l Mét Artist Impression! l Updated!

Met een ‘naamsverandering van jewelste’ en een frisse en welgemeende scepter door het interieur geslingerd, weet Albron haar laatste ananaspartjes te verslinden, binnen de portaalmuren van de Heijderbose Market Dome. Het zal hoogst waarschijnlijk een al te akelig stille bedoeling worden, weg spanningsbogen, weg al meelallende vertimmerlieden, maar één ding blijft achter en dat is Albron en kornuiten, welke zich de afgelopen maanden maar al te gortig ‘herrie in de keuken’ hebben gemaakt.

Nu is het staan voor de meest omvangrijke vertimmering. De bijl gaat vol overgaven in het meest gewaardeerde stukje Market Dome, hét Market Restaurant. Onderstreept, vetgedrukt en wel, op de maandkalender wordt 21 januari, waarbij na een intensieve periode van een vijftal dagen van aanpoten, het buffet-resto zich zal herpresenteren met de opzienbarende conceptitel ‘The Market Restaurant’ op de gevelplakker!

 

`

l ‘Herbronnen’

Inmiddels een schamele zes-tal maanden verder, in welgeteld een kleine periode van 199 dagen ploeterwerk is het huidig vooral niet dat welverdiende uitpuffen geblazen. Welnee, de meest omvangrijke vertimmering staat nog voor de deur van onze ‘caterploeteraar’. Het welbeproefde recept? Niet al te opzienbarend wordt er teruggegrepen naar de kern van het huidige en fors binnen gedenderde Buffet-Restaurant, het Market Restaurant. Deze mag gerust met stip, onderlijnd en voorzien van een cursieve drukletter worden geserveerd als het meest favoriete stukje restaurant binnen ons welgeliefde tropische paradijsje.
`
Allereerst Pancakes – die een einde maakte al die heersende druk aan leegstand en een frisse wind binnenhaalde met haar drukberozette metersbrede behangwandjes, maar daarmee haalde men wel dat langverwachte beslag-receptuurtje weer van stal, in navolging van deze bonte kleurenbrij vervolgde Albron haar allom rondzwiepende zwabber naar het inmiddels net ingeburgerde ‘Snacks & Salads’-format. Met een kleine herziening van de kaart waarbij al het ‘verantwoord groen’ zonder enig schaamrood op de kaken zomaar is weggeveegd , een rigoureuze kaalslag binnen de interieurcatalogus en het naar binnen mogen werken van heuse krulfrites geserveerd met een ‘hamburger van het huis’, is onze maag, al met al niet helemaal vol,  van dat binnengehaalde ‘Snacks’.

In razend tempo volgde na een kleine ‘Herfststop’, waarbij de bijltjes er voor ‘héél even’ bij neer gingen, het opgeschoonde ‘Pizza e Pasta’ en de robuuste vertimmeringen in ‘The Grill’. Een allerhande aan afwijkende kleurpalletjes werden gretig van stal gehaald bij de opgetrommelde alles opvattende witkalkerij bij serene Grand Café. Enfin allemaal ‘groen verantwoord en wel ingericht’, maar de grootste vertimmering staat nog hunkerend te wachten in de startblokken. De inmiddels warmgedraaide handjes mogen voor een laatste keer – althans bij haar tot pilotverheven Heijderbos – voor een laatste maal uit de mouwen.
`

`

l Haal die verfblikken maar binnen!
Natuurlijk alles blijft een kwestie van smaak, waarover vooral niet te twisten valt. Hoewel het knoestige handwerk zich nog maar moet bewijzen van zijn ultieme werkdrang, mochten wij ons al enige tijd vergapen aan de bovenstaande meer dan lovende Artist Impression. Als afnemend verfleverancier mag er tijdens deze ‘hoogtijmaanden’ maar al te graag in de knuistjes worden gewreven. Niets is minder waar, wederom zullen de emmers aan witte ‘lakjes’ vooral weer worden opengekrikt, welke de huidige robuuste houten systeemplafonnetjes mogen voorzien van een alleraardigst ‘sopje’ aan verf.
`
Wanneer we de geschetste omgeving mogen geloven, is het na het uitsmeren van de laatste verflagen toch nog opgezadeld zitten met die drukbezette plavuisde vloertegeltjes, al stammend uit de voorgaande driftige verbouwingsdrang. Het is te hopen dat men deze snel zal voorzien van een egaal betonnenvloertje, welke niet zo dominant aanwezig zal zijn bij het binnen denderen. Al lijkt dit een hoop te blijven.
`
l Weg met dat jaren ’90 riet!
Wederom heeft onze ‘opperkoning onder de ananaspartjes’ haar befaamde stylistteams onder de arm genomen, want het gehele interieur zal op zijn knikker gaan! Zo, die mouwen zullen dan ook meer dan eens, fier opgestroopt moeten worden om al die opgekropte ‘zo-jaren ‘90’ trekjes uit het interieur te plukken. Mogen we onze welingelichte ‘fluisteraar’ geloven worden we daarin vooral op onze wenken bediend! Meterslange lounge-zitbanken in een allerhande aan kleurtinten, uit hout gefabriceerde zitjes en dat ook nog eens in een shovel handjevol aan kleurpaletjes mogen de huidig vrij sobere ‘kiet’ meer dan een opfleuren.

`
l ‘Buffeteren’ in een full selfservice restaurant
Jong geleerd is oud gedaan, zo lijkt Albron de kneepjes van het ‘buffetvak’ maar al te graag te hanteren binnen haar laatste vertimmering in de Maasvalleij. Een kleine knipoog naar het immens populair bevonden V&D-concept ‘La Place’ kan daarbij gerust niet uitblijven. Is niet erg, zo vinden wij. De presentatie – in de berijmingen en services – doen ons toch wel even lekkerbekken naar buffetwanden van een gros aan V&D-filialen met inpandige horecavoorziening, al lijkt Center Parcs met Albron onder haar hoede, daar vooral nog wel een schepje bovenop te willen doen.
`
Zo prikken we zodadelijk een vorkje mee in heus ‘selfservice restaurant met een levendige atmosfeer’, althans zo weet de heersende communicatie ons te verlekkeren! Het lijkt de must te worden tijdens je vakantie binnen de parkpoorten van het goedbeboste Heijderbos. Met haar enorme bak aan versheid zal er daarnaast vooral op de gevoelsmatige beleving worden ingespeeld. Of je nu kalend, besnord of al hupsend door het leven gaat – voor niemand zal deze ‘ervaring’ ongeremd worden, althans zo wordt lyrisch geopperd!
`

l Weg met die tussenwandjes, maar de keus, die blijft!
Onveranderd blijft natuurlijk de hand in eigen boezem bij dit herziene concept. Zo blijft het natuurlijk aan de verorber zelf voor welke keuzenblokken hijzelf staat. Wordt het de chocoladefontijn met een geglazuurd spekje of een bordje vol? Die hamvraag blijft ook na de vertimmering ongeschonden. Wat wel fors op de schop gaat is de versheid! Wij hebben alvast ons huiswerk gedaan, en men zal gaan werken met de gevoelsmatige kreet : ‘Zo van het land’. Om het concept zo sterk mogelijk te profileren – en daarnaast om eerwaardig haar betiteling eer aan te doen – zal het ‘frontcooken’ centraal gaan staan. Alle gerechten – warm of koud – zullen in het zichtbeeld van de honger-opwekkende gast in elkaar worden gekokkereld. Weg met die verhullende tussenwandjes, het is kijken geblazen op de ploeterende knuistjes van de chef-koks!
`
Inmiddels kijken wij al verlekkerd uit naar de daadwerkelijke openstelling van Albron’s laatste scepter-gebrul, vanuit het noordoostelijke stukje Market Dome. Het is weer volop meeprikken geblazen bij aanvang van het invallen van de vroege avond op 21 januari, aanstaande. Helaas voor de vroegboekers van de midweek gedurende 17- tot 21 januari aanstaande – er zit in deze periode niets anders op dan op een houtje te moeten bijten, zo met het gemis van die thema-buffeten. Maar een schrale troost, er wordt ons een innovatief bordje aan ‘frontkooking’, geflaneerd met een bak aan eigenzinnige zitmeubels en een bakje met zekerheid van versheid voorgeschoteld! Daar zeggen wij geen ‘nee’ tegen!
`

Albron op je Bord | Datakalender
17 januari – 21 januari | Sluiting ‘Market Restaurant’
21 januari | Officiële openstelling ‘The Market Restaurant’

`
l Overige praktische informatie
l Openingsuren en herziene buffet-tarieven
`
‘The Market Restaurant’ l Openingsuren
Breakfastbuffet l 08.30-10.00 uur
Dinerbuffet l 17.00-19.30 uur.
`
‘The Market Restaurant’ l Herziene tarieven
Ontbijtbuffet
Volwassenen l € 12,50
Kinderen – 3 t/m 12 jaar l € 6,50
Kinderen 0-2 jaar l gratis
`
Diner Buffet
Volwassenen l € 24,95
Kinderen 3 t/m 12 jaar l € 9,95
Kinderen 0-2 jaar l gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.