Toekomstige uitbreiding? Center Parcs wil naar Gulperberg

De eigenaar van vakantieparken in binnen- en buitenland heeft bij de gemeente Gulpen-Wittem een principe-aanvraag ingediend. Jan Janssen, strategical development director van Center Parcs, bevestigt dat er een onderzoek komt naar de mogelijkheden van een vakantiepark op de Gulperberg. “Er is nog niets concreet. Er is geen plan, er is geen financiering. We weten niet eens of we wel bungalows kunnen bouwen op die helling. Dat gaan we onderzoeken.”

`

De camping op de Gulperberg, 7,9 hectare groot, staat te koop voor 3.250.000 euro. Volgens Mariëlle Kavouras, planoloog bij de provincie Limburg, hebben zich meerdere geïnteresseerden bij haar gemeld. “Behalve Center Parcs hebben ook Landal Greenparks en enkele kleine parken geïnformeerd naar de mogelijkheden op de Gulperberg. Wij hebben de gemeente Gulpen-Wittem geadviseerd een gebiedsvisie te maken voor de hele Gulperberg. Wat wij belangrijk vinden is kwaliteitsverbetering. Zo kun je die bungalows wel zien, want die witte caravans zijn niet echt fraai.”

`

Kavouras denkt dat een concept zoals het vakantiepark op de Valkenburgse Cauberg ook op de Gulperberg mogelijk moet zijn. “Daar staan vakantiehuizen zonder al te veel voorzieningen. Voor restaurants, het zwembad en de winkels moeten de toeristen in Valkenburg zelf zijn.” Burgemeester Bas van den Tillaar van Gulpen-Wittem zei in september nog dat bungalows op de Gulperberg wat hem betreft onbespreekbaar zijn.

`

l Bron bovenstaand artikel
De Limburger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.