Wij mochten testen; Park Bostalsee l 4-pers. Premium cottage, exclusieve nieuwbouw en 10-pers. VIP cottage!

| 4-pers. Premium Cottage 229
| Opvallend vertrouwd

Met enig thuisspeurwerk hadden wij onszelf al blij gemaakt met magnifiek meerzicht over de Bostalsee en inderdaad, daar hadden we niets over te klagen. Zij het dat er wel een aantal hoge bomen stonden die ons enig panoramisch uitzicht deden ontnemen, maar dat mocht geen naam hebben. Daarvoor is het fijne vinkje bij de bookings-tool natuurlijk, ‘met meerzicht’. Het was allemaal nieuw en dat was te ruiken ook. Niet muf, maar alles rook nog naar de betere meubelzaak en eerlijk is eerlijk, dat was toch wel even een genot’je. Alles snel uitgepakt, want alles moest toch wel even vakkundig worden bekeken. Het is waar wat ons van te voren was ingefluisterd, men heeft goed (af)gekeken bij Les Trois Forets bij het inkopen van de inboedel, want vrijwel alles was identiek, zij het hier en daar met wat Bostalseese aanpassingen. Bij binnenkomst via een old-skool sleutel kom je in een ruime gang, zeker voor Center Parcs-begrippen, die toegang biedt tot het toilet, twee berghokken(!), de trap naar de eerste verdieping en de deur naar de woonkamer. Deur open en daar is het panoramische uitzicht dan. Echt, want je keek zo op de dobberende bootjes op de Bostalsee! Eerste pluspunt. Tweede pluspunt was dat het zo ontzettend thuis, warm en vertrouwd voelde. De woonkamer met annex eethoek met keuken was misschien niet ruim, maar ontzettend sfeervol en gezellig. Ook ’s avonds, geen onaardig en oncharment TL-licht, maar sfeervolle verlichting die een warme gloed uitstraalde. Frisse en typische Premium-kleuren domineerde woonkamer. Wicker hoekbank met kussens – hartstikke design – om en om, hetzelfde gold voor de keukenstoelen. De keuken had een opvallend design, mooie houtnerf keuken met alles erop en eraan. Fijne grote koelkast met vriesvakje en ook de opberg-mogelijkheden van de kastjes vielen niet tegen. Het plafond was de grootste eye-opener; geen dichtgestuckte plafonds of van die welbekende schrootjes, nee robuuste houten planken. Misschien dat die ook wel bijdroegen aan de sfeer, maar ietwat gehorig was het wel, zeker met vrouwelijk gezelschap met van die klik-klak-schoentjes.

_DSC6095

Boven was het allemaal ietsjes kleiner, maar daarom niet gelijk minder. De slaapkamers, een master en een kleinere kamer zijn qua ruimtes prima, zeker ook qua afwerking. De ruimtes zijn bewust wat kleiner gehouden, aangezien men minder tijd zou doorbrengen op de slaapkamers tegenwoordig. De master bedroom heeft – leuk voor de dames – een inloop-kast, zoals wij dat extra stukje ruimte graag willen benoemen. Hierin is ook een kaptafel met spiegel en poef te vinden. Aan de muur, zoals dat een Premium betaamt een tweede TV en op de bedden een fijn setje handdoeken. De andere kamer daarnaast was ietsjes kleiner, maar bood een nog beter uitzicht dan de master bedroom. De badkamer daarnaast was hartstikke keurig afwerkt met donker houten panelen. Het Sanitair kwam van een plaatselijke, maar erg luxe firma en dat was ook wel te zien! Het hangtoilet, de enkele wasbak, voorzien van spiegel en fijne verlichting en het bad waren van hoogstaande kwaliteit. Hier geen gehannis met een douche-gordijn, sterker nog, dat was er niet eens. Een keurig glazen wandje zorgde ervoor dat niet heel de ruimte onderspetterde.

 

| Nieuwbouw

| Het park is af, maar eigenlijk ook weer niet

Opvallend maar waar, ondanks dat het park haar poorten openzwaait voor het publiek, is het de komende maanden nog niet helemaal af. Ow? Ja, dat was ook de bedoeling. Het park is opgesplitst in twee fases, een daarvan ziet er nu picobello uit en gaat in de verhuur, het andere gedeelte staat nog volop in de bouwsteigers. Nogmaals, geheel zoals gepland. De precieze reden is ook voor ons natte vingerwerk, maar we kunnen wel zeggen dat de bouw-status van de nog te bouwen cottages erg varieert. Op de grijze zondag-ochtend van ons testverblijf werden wij namelijk per golfkar naar de nieuwbouw gereden, hoe koninklijk wil je het hebben. Wij konden het dan ook niet laten om even te wuiven. Bedankt daarvoor! Maar de Oostflank van het park is men nu nog druk in de weer met bulldozers, hijskranen en andere stoere voertuigen. Opvallend is dat het ene blok al bijna volwaardig af is, terwijl bij het andere blok tussen wat sprietjes onkruid enkel de aansluitingen wijzen op toekomstige verblijfs-paradijsjes. Maar ook daarvan kunnen we nu al zeggen, het uitzicht zal uniek worden. Grappig is wel dat je als vakantieganger niet zoveel meekrijgt van al die drukdoende bouwmannetjes en druk werkverkeer. Vanaf het park is dit nieuwe deel namelijk vrijwel nog niet te zien, op enkele punten zijn de toegangswegen middels stalen hekken afgesloten. Hier kun je snel een blik werken op de bouwwerkzaamheden, echter het grootste gedeelte gaat schuil achter een dicht bos. Wij mochten exclusief op de werf even poolshoogte gaan nemen, uiteraard met Bob-de-bouw(er)helm en ontzettend modebewust fluoriderend hesje.

| 10-pers. VIP Cottages

10-pers. VIP Cottages
Ieder park heeft ze wel, de pareltjes, waar het gras net even groener is dan de buren. Ondanks dat het hier op veel plekken nog om ingezaaide grond ging of over houtsnippers, heeft ook Park Bostalsee zo haar geheime wapen, en wel de 10-pers. VIP Cottages. Het exterieur schreeuwt nog net niet dat dit echt voor de Very Important Persons is, maar we kunnen het wel zien hoor dat het kasten zijn van cottages. Tijdens ons golf-karretjes-rondje hartstikke goed geregeld door de directeur was de vraag daar of we interesse hadden om even binnen te spieken bij een 10-pers. VIP cottage. Jullie begrepen dat die minuten die volgende een flits waren, we stonden voor de deur voordat we het wisten. Natuurlijk, wilde we dat!

De deur ging geruisloos open, zo hoort dat ook wanneer ze er pas amper een half jaartje in hangen, en onze monden vielen open van verbazing. Niet zozeer dat er zoveel stapeltjes handdoeken lagen, nee joh, het grote grut op rechts glom in onze ooghoeken! Want als je het hebt over luxe dan heb je het over luxe hier in Bostalsee. De op de cottageplattegrondjes akelig kale ruimte is in realiteit verre van kaal. Deze badkamer 2.0 wordt namelijk opgesierd door een gezellig bedrukt deco-wandje, zoals we dat uit de Nederlandse Eden’s kennen, maar natuurlijk draaien we er lekker omheen. Nee, wat deze VIP zo VIP maakt is een joekelachtig, bijna maffia-achtig bubbelbad – en nog beter – in de grond ingebouwd. Je glijdt zo het bubbelbad in. En dat is niet het enige, mocht je je al snel vervelen tijdens het bubbelen dan is daar een even joekelachtige TV aan de muur die voor nog meer vertier kan zorgen. Je weet wel, zo’n kamer die je alleen in films ziet. Als het aan ons zou liggen dan hadden we op de website, onder het tabje ‘Park Bostalsee’, honderd keer verteld dat je hier zo lekker in de grond kon bubbelen, dat is dus een tip voor de communicatie-afdeling.

Verder kent het interieur knipogen naar Les Trois Forets, hele grote zelfs. Je kunt bijna de hele inboedel 1 op 1 overnemen en dat bedoelen we positief. Dat toch redelijke design-interieur met wicker hoekbank met de kussens om-en-om waren daar ookal bevallen. De eettafel staat centraal in de kamer en zorgt echt voor een huiselijk gevoel. Boven vind je naast alle slaapkamers, ook nog een aantal badkamers, inclusief inloopdouches. Allemaal keurig afgewerkt verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.