Wandel door de aller-nieuwste Cottages in Center Parcs du Bois aux Daims.

Op Bostalsee planten ze nog voorzichtig de aller-aller-laatste plantjes en is nog maar net geopend voor de eerste gasten of wij beginnen alweer over iets waaraan nog begonnen moet worden; Center Parcs du Bois aux Daims. Je weet wel, dat park dat nog groter, mooier en spectaculairder moet worden dan Les Trois Forêts in Vienne (Frankrijk).  We moeten ons wel even herroepen, ze zijn al begonnen. Het investerings-koop-ons-vooral-huisje dat dienst moet doen als grote promotiezuil staat inmiddels al stevig, met daarin een toch wel erg fraaie maquette aan de wand. Maar interessanter is dat je nu al door de aller-aller-aller nieuwste cottages van Center Parcs kunt wandelen!  Zij het wel digitaal.

Het kostte niet eens al te veel moeite, maar wie goed zoekt die heeft ook wat. Je moet wat op een vrije regenachtige middag in godverdikkie juli. Wat we gevonden hebben? De virtuele tour door zoals gezegd de aller-nieuwste cottages van Center Parcs én wel in het midden-zuid gelegen Bois aux Daims. Een klein puntje is wel dat digitaal is én niet echt. Maar dat maakt het niet minder fraai of leuk. Want met dit digitale monikkenwerk door een Frans animatie-bureau kunnen we toch al stiekem iets meer binnenspieken bij zowel de Comfort, Premium als VIP-types. En ja, in ALLE ruimtes! We hebben het gelijk even nagevraagd, maar het geanimeerde interieur zal grote overeenkomst hebben met waar we over een kleine 2 jaar écht op de bank ploffen. Zij het niet dat hiermee het interieur-team echt aan de slag gaat. En weer kunnen we zeggen, net als na die eerder uitgegeven perskiekjes, het belooft heel wat te worden, weinig Center Parcs’, maar wel ontzettend hip, trendy en volgens de laatste trendregeltjes! Het mooie is dan ook dat alle drie de cottagetypes, zowel de Comfort-, Premium- als VIP door een compleet andere designer zijn ingericht én dat is dan ook wel te zien.

1

We analyseren het eventjes voor jullie:

C1

| Shaduwpoppetjes-slaapkamer én nautische badkamer in Comfort Cottage

Aan het exterieur gaan we niet al te veel woorden vuil maken, dat kennen we uit Les Trois Forêts. De tuinhuis-achtige-huisjes deden het daar meer dan prima, dus is het niet gek om dat uitgekiende ontwerp van Jean des Gastines weer te recyclen. Opvallend als eerste is het tuinmeubilair. Hier worden we niet afgescheept met wat simpelere plastic stoeltjes en dito tuintafels, maar nette wicker. Opvallend en toch wat jammer, hier niet zo’n ontzettend high-tech harmonica-schuifwand aan de achterzijde, die binnen-buiten-haalde. Het lijkt erop dat we hier een normale schuifdeur gaan krijgen. Het interieur dan: verre van dat wat we gewend zijn. Waar anders zie je takken én vlindernetten de muren sieren. Naar ons weten (nog) nergens. De kleuren zijn divers, van fris groen bij de zithoek tot schreeuwerig Brandweer-rood bij de eethoek. Er lijkt wel geleerd te zijn van de ‘proeftuin’ die Moselle moest voorstellen, want het lijkt hier allemaal een stuk ruimtelijker. Opvallend ruimtelijk zelfs voor een 4-pers. Comfort. De keuken in hoek-opstelling zorgt op deze manier voor een fijne afscheiding. We zijn er over uit, het ziet er allemaal design’erig, fashionable en nog meer van die kekke woorden uit.

Verder nog aan de voorzijde van de cottage een opvallend felgekleurde toilet, die grenst aan de hal. De master-bedroom dan. Voor het grootste gedeelte fris-groen, waarbij vooral klavertjes-vier en vogeltjes de decoratie zijn. De opbergdesign-kast naast het bed bewijst nog maar een keer dat we hier echt wel met een design’er’tje te maken hebben. De ‘kinderslaapkamer’ is op zichzelf een creatief hoogtepuntje. In deze sfeervol warm roodgeschilderde kamer kunnen kinderen met hun handen, of met mannetjes, boompjes en diertjes op stokjes silhouetten maken op de wand achter de twee éénpersoons-bedjes. Als dat niet leuk is. En voor die uiltjes op de lampenkap boven het bed zijn we ookal gevallen. De schattigheidsfactor is hoog van deze kamer. De badkamer tot slot, die door een fijn klein halletje, gecreëerd door de open haard, die eigenlijk dus midden in de woonkamer staat, wordt gemaakt. Wat we daarvan kunnen zeggen, turquoise en haast wat nautisch. De wastafel als emmer én de verlichting lijken ook zo van een scheepsvracht afgeplukt. Fraai!

P1

| Hoekbank-tafelen in de 4-pers. Premium cottage

Hier een opvallend in elkaar geknutselde hoekbank, uit verschillende materialen, met daarachter een houten stellage met kleine wandlampjes. Maar even goed opvallend is dat hier het halve plafond van hout is, terwijl de rest toch echt net aangesmeerd stucwerk is.  Maar dat valt eigenlijk nog allemaal in het niet bij de eethoek, want die is op zijn zachts gezegd, pas echt opvallend. Hier een standaard setting met stoelen en een tafel, maar ééntje met eetbank(!) in een hoekje, net naast de open haard. Met ledverlichting achter de bank(!) en een kunststuk boven de eethoek is dit met recht een bijzonder stukje interieur. De indeling lijkt  verder veel op die van de Comfort, want ook hier scheidt de keuken de leefruimte min of meer af in twee aparte hoekjes. Hier een compleet houtlook-greeploze keuken, waarbij alle apparatuur netjes achter die houtlook kastjes is weggewerkt.

Qua kleurstellingen zou de master bedroom net zo goed voor een ander type bedoeld kunnen zijn, maar dat is ‘ie niet. Door zijn Afrikaanse tinten, bruin, oker en donker rood, staat ‘ie bijna als een vlag op een modderschuit. Maar gelukkig is het dan wel een mooie vlag. Want het is helemaal niks mis met die master bedroom. Hij is juist hartstikke sfeervol en warm. De tweede TV, zoals dat een goede Premium betaamt hangt netjes aan de muur en over de opbergkasten die hier in de muur zijn verwerkt is hetzelfde te zeggen. De badkamer hier dan, eigenlijk met een gelijkend recept als bij de Comfort. Niets doet denken aan de redelijk veilige badkamers die we nu van Center Parcs kennen. Hier zit hout tegen de wanden, vermoedelijk wel van dat neppe spul, maar dan nog en weer turquoise. Het hoekmeubel waarin de wastafel is verwerkt loopt door tot aan de vrij grote jacuzzi! Want die valt in ieder geval sowieso goed in de smaak! Ook (kinder)slaapkamer nummer twee is futuristisch en anders. Paardenbloemen en bloesem sieren de blauwe achterwand van de twee éénpersoons bedjes. En aan de andere kant weer zo’n design-opbergkast, dit keer met ‘hapjes’ uit de kast, waardoor je op sommige plekken je kleding kunt zien liggen.

V1

| Design-to-the-max in de 4-pers. VIP cottage

Zoals dat eigenlijk ook wel hoort, belooft de VIP toch wel het spectaculairste te worden. En dat begint al buiten. Want daar krijgen we een heuse lounge, met naast het gebruikelijke tuinmeubilair, een fijn lounge-bankje, met poef en bijzettafel. Fraai hoor! Zo doet de woonkamer niet veel onder dan de goed gestylde prachtplaatjes uit het TV-Woonmagazine! En met een beetje geluk durven wij nu al te zeggen dat dit VIP-interieur misschien wel het allermooiste van welke Center Parcs dan ook gaat worden! Fraaie hoekbank met ligstuk en dan die wanddecoratie! Hier geen priegelige schilderijtjes, maar een bomen-patroon in hout. Daarnaast een aantal nisjes die met spotjes worden uitgelicht. De open haard, in herkenbare steenstrips, zorgt voor een harmonisch en kloppend geheel! De kleuren hier, fris en helder: groen, oranje en grijs. De wanden zijn zo opvallend grijs en gevlekt. Naast de zithoek neemt de eethoek met keuken het rechter gedeelte van de cottage op zich. Hier géén hoekkeuken, maar eentje van links naar rechts over de gehele breedte.

De badkamer vult bijna de volledige breedte en is in beide slaapkamers ensuite. Hier vind je naast een toch wel erg fijn en groot bubbelbad, dubbele wastafel, bijzonder fijn en dat voor een 4-persoons(!), ook de goed weggewerkte sauna. Het toilet bevindt zich achter een muurtje, maar maakt ook nog deel uit van deze toch wel joekel van een badkamer, die opgedeeld is in twee kleinere ruimtes die van elkaar af te sluiten zijn d.m.v. een schuifdeur. De kleinere slaapkamer, ook te bereiken via de badkamer, is fraai en sfeervol. Een bomenpatroon siert de bed-achterwand én de verlichting is toch wel erg creatief als vogelhuisjes uitgevoerd. Daar houden we van! De master-bedroom tot slot is een pareltje. TV-weggewerkt in een korf, in de wand, verlichting als slingerplanten en fraaie frisse kleuren. Deze kamer heeft toegang tot de ensuite-badkamer door een ruimtebesparend schuifwandje!

| Genoeg geluld, check hier de ‘Visites Virtuelles 3D’ van Center Parcs du Bois aux Daims’ zelf!
http://4d-univers.com/visites_virtuelles/pvci-vienne/

l Ennuh, wat vind jij eigenlijk? Zijn hier wat plankjes misgeslagen, zoals in de badkamer van de Premium-cottage of vind jij dat die design’ers toch wel hun stinkende best hebben gedaan. We zijn benieuwd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.