Slapen bij Center Parcs, maar dan in Den Haag!

In Den Haag slapen als in Center Parcs? Het kan hoor en wij maken géén grapjes. In het Haagse Skotel, de leuke verbastering van een Hotel en school, is sinds een niet al te lange tijd een échte Center Parcs-suite. En als wij Center Parcs-suite zeggen, dan bedoelen we ook een Center Parcs-suite!

‘In die mooie stad achter de duinnuh’ wordt een écht hotel gerund door studenten. De Hotelschool, ook wel Skotel, in Den Haag spreekt u mee. Dat is opzich nog niet echt sappig en spectaculair. Ook niet dat ze daar leren hoe de scepter zwaait en hoe ze hun karretje roomservice een beetje recht moeten houden. Interessanter is dat ze naast een Holiday-Inn, Golden-Tulip en nog wat van die hotelketen-naampjes, nu ook een echte Pierre et Vacances én Center Parcs-suite hebben. Van de 21 hotelkamers, gerund door de zwoegende en zwetende studentjes, zijn er 14 ingericht door de grotere hotelketens, én Center Parcs én Pierre et Vacances zijn er daar nu twee van! En die kamers zijn op zijn zachtst gezegd, best uniek! En katsjing is het van alle kanten, want de zich in de rondte werkende studenten leren er het echte vak én wij als gasten kunnen er kennis maken met verschillende concepten en zo verleid worden om te boeken!

| Slapen zonder muren en plafond
| Center Parcs-suite

[nggallery id=74]

Zoals het Center Parcs betaamt ademt de suite, bos, bos én bos. Je zou bijna geloven dat je in één van de platte cottages van één van de parken met je ogen zou knipperen wanneer je ontwaakt. En laat dat nu ook nét de bedoeling zijn. Sterker nog de suggestie zal gewekt worden dat je slaapt zonder al die muren en plafonds, in de pure buitenlucht. Het interieur komt nog het meest overeen met dat wat we kennen uit de VIP-types. Donker hout, decokussentjes in overvloede én vooral een full-color, catchy muurvullende foto-wand van een bos. Want als we zeggen bos dan bedoelen we bos, en dat bedoelde Center Parcs ook!

Maar er zijn een aantal gadgets geïnstalleerd om je nachtje Center Parcs-suite nog meer te doen verlekkeren naar een écht park, daar is ‘ie weer, in de bossen! Zo is de badkamer voorzien van een fijne rainshower én met de wastafel is iets bijzonders aan de hand. Ja, echt! En dat zul je snel zien wanneer je de kraan opendraait. Door fraaie ledverlichting zal je getapte water rood of blauw kleuren, wanneer je hem vanzelfsprekend warm of koud opendraait. We zouden er met dit weer niet aan moeten denken, maar typisch Center Parcs is zo’n (harts)verwarmende openhaard. Lekker de handjes warmen, in de winter dan. Uniek in de hotellerie kun je hier ook zo’n fijn momentje ervaren, zij het dan wel met een elektrische haard. Maar dat maakt het niet minder uniek.

| Slapen op de ski-piste of een goed strandje
Pierre et Vacances-suite

[nggallery id=73]

En in de Pierre et Vacances-suite kun je precies verwachten waar die Franse grootgrutter goed in is. Genieten van zon, zee en strand of van een dik pak sneeuw. Onmogelijke klus, om dat in ons – nu dan tropische, maar verder druilerige kikkerlandje – voor elkaar te krijgen? Nee hoor, want de suite heeft gewoon die twee verschillende gezichten. Verschillende decoratiematerialen kunnen vervangen worden waarbij je in de ene helft van het jaar verblijft in een strandhutje, terwijl je tijdens de wintermaanden haast denkt midden op een ski-piste te slapen. En nog steeds allemaal in Den Haag!

Reserveren? Kan via: http://hotelschool.nl/en/hotels-restaurants, maar de plaatjes die daar staan bij de Center Parcs-suite kloppen van geen kanten, neem dat maar van ons aan. Zelfs niet van de onderkant.

——
Foto’s (c) Center Parcs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.