Alle Les Bois-Francs-restaurants gingen smakelijk op de schop | Foto-update!

Elior, vergelijkbaar met waar wij Albron hebben, ging niet over één nacht ijs toen ze d’r handjes zette in de Market Dome van Les Bois-Francs! Want dames en heren, neem het maar van ons aan, die is onherkenbaar in het nieuw. Vooruit de tropische planten uit Borneo doen het zoals vanouds nog steeds goed, maar de restaurantjes die daarachter schuil gaan, hebben wel even iets meer gehad dan een fijn wit kloddertje verf! Alle restaurants, de Supermarkt, het Café én de entree, (enkel Crêperie Suzette en IL Giardino niet), gingen smakelijk op de schop en hoe? Wij kregen er trek van!

Waar wij het hier moeten doen met een nieuw Ikea-meubelsetje hier en een nieuw kussentje daar, lijkt de knip in Frankrijk toch net even iets ruimer. Vorige zomer vergaapte we ons al aan een opvallend knap gerefurbishte Macampa Grill. Eerder leek het interieur daar met d’r fout geruite stoeltjes zo uit de mottenballen getrokken. Een designer ontfermde zich over unieke ijzerkunst en het verhaal ging over een wereldreiziger die zoals verwacht, de wereld wilde zien. En dat zien we op onze beurt weer terug in de talrijke decoratie’tjes aan de muren en het plafond.

| In het nieuw naar binnen.
Dit jaar; alles nieuw. Met wat uitzonderingetjes dan, maar niet zo ‘boze tongen’ beweren dat ook die nog even netjes als de rest opgekalefaterd zullen worden. Met de verbouwing kreeg de Market Dome, voor de niet zo bekende Les Bois-Francs’er, aan de High-Adventure-zijde, een compleet nieuwe entree. De typisch en zo vertrouwde draaideur heeft plaats moeten maken voor een ietwat statische dubbele schuifdeur. Even wennen, maar meer ook niet. Die eerdere volautomatische draaideur was een sport op zich, als je begrijpt wat wij bedoelen. Die moest je vaker zelf duwen dan dat ‘ie draaide.

| En toen zat er een buurtsuper in de Market Dome.
Opvallend is het laten uitbaten van de supermarkt-oulet. Hier geen Daily Foodstore, zelfs geen typische Le Marché of andere Franse vertalingen ervan, maar een buurtsuper, die je in Frankrijk nog net niet op iedere straathoek tegenkomt: een Carrefour Express. Maar dat z’n nadelen? Eigenlijk niet, behalve dan, dat het misschien niet Center Parcs’ is, dat knal-oranje. Verder hebben wij er zelf geen problemen mee, hoor. De prijzen zijn hoog, maar dat is in Frankrijk even normaal als je voor een doodnormaal taartje 40,- moet neerleggen. En de inrichting is met haar witgekalkte plafond een stuk fraaier dan eerst en dat is de hele opzet eigenlijk. Niets doet meer denken (en ruiken) naar die toch wat stoffige supermarkt die het eerst was.

| Delicious die nieuwe DéliVery!
Naast de Carrefour, een inpandige en aangrenzende Deli’Catesse én Deli’very-balie. Dat concept heeft zich in BispingerHeide blijkbaar zo dusdanig bewezen dat er nu ook een Franse uitrol komt. En tot op heden hebben wij niet te klagen. Wennen is het wel, want nu zijn het geen Frikadellenbroodjes, moorkoppen en andere lekkernijen die je doen verlekkeren vanuit de Supermarkt. Wat dan wel? Warme gerechten, als kipkluifjes en de ‘Plat du jour’, die je gewoon zo kunt meenemen naar je cottage. Hier kun je overigens ook regelen dat je rond een uurtje of vijf in je cottage aan de pizza wilt, met de Deli’very-servicebalie. Overigens zijn die boulangerie-lekkernij’tjes nog wel hoor, echt! Want wat is Frankrijk nu zonder ‘du Pain’?Rechts naast Crêperie Suzette, aan de andere kant van de Market Dome is een uitgiftebalie ingericht onder de naam P’tit Moulin. Verrek, die kennen we ook uit BispingerHeide, maar die lijkt hier net even iets beter tot z’n recht te komen. Jullie begrijpen vast wel waarom.

Dat was het meest opvallende, hieronder een foto-selectie van ALLE nieuwe restaurantsformules én de Supermarkt! Belofte maakt schuld hè.

| Foto’s

| Nieuwe entree Market Dome – (High Adventure-zijde)

| Carrefour-Express – Supermarkt

| Déli’very / Déli’Catesse – warme specialiteiten

| Macampa Grill – Grill-restaurant

| Cocoon Café – Café-restaurant

| Jungle Circus – Buffet-restaurant

| Accro Burger – Snackbar

| Le P’tit Moulin – Boulangerie

| Bar du Bowling – Bowlingbar

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.