Van Schets tot Werkelijkheid | Treehouses – Bispinger Heide

Hoog en Droog

Verblijven in een van de vele cottages van Center Parcs is altijd al een beleving. Verblijf tussen de groenste bosschages, direct aan de zee of juist in een heuvelachtig landschap. En niet enkel de locatie verdiend een pluim, ook het interieur mag er wezen. De veel gebruikte uitspraak bij Center Parcs ‘Living Inside Out’ krijgt nu een nog grotere dimensie. Daarom pakt dit jaar Center Parcs op Bispinger Heide uit met een wonderbaarlijke en exclusieve accommodatievorm. Want verblijven op boomtoppenniveau zal je nog niet in je vakantiealbum hebben staan. Je denkt waarschijnlijk aan een gammel boomhutje met een wiebelig touwladdertje? Dan sla je de plank volledig mis. Want de nieuwe Treehouses beschikken over een weldaad aan luxe. Het park telt een tweetal Treehouses, die net nabij het ParkHotel zijn ingenesteld. Het zijn de zogeheten ‘Pilot-versies ‘ voor de toekomst. Wellicht dat we na groots uitslaand succes van hoogniveau, we de Treehouses op meer parken welkom mogen heten. Wanneer je de bouwtekeningen bekijkt valt direct de speciale architectuur en de speelse contouren van de vernieuwende accommodatie op. De vorm is geïnspireerd op een heuze ‘honingraat’, waarbij elke ’graat’, ook wel unit genoemd,zijn eigen functie kent.

505716573_5_ccQ4

Op naar de top..

Wanneer we via de halfronde trap onze weg naar boven kennen, komen we aan op het vier meter hoger gelegen centrale dakterras, deze bied gelijk een adembenemend uitzicht over een volledig groen boslandschap. De meest rechtse unit bied onderdak aan de zithoek, welke speciaal is ingepast in de hoekige vorm van de ruimte. De eethoek is centraal in het Treehouse gelegen en heeft een sterke connectie met de hoekvorige keuken die er tegenover te vinden is. De keuken is uiterst luxe te noemen, deze is volledig ingericht en beschikt o.a. over een Amerikaanse koelkast. De middelste unit telt een tweetal eenpersoonsbedden, die heerlijke zacht van structuur zijn. De badkamer kent zijn plek in de aangrenzende unit met dubbele wastafel en centraal geplaatst (bubbel)bad. De Master bedroom telt zijn plek in de uiterst linker unit met een grote ‘Kingsize’ bokspring. Deze tweede slaapkamer beschikt tevens ook over een tweede tv, waar voor een heerlijke droom nog genoten kan worden van een goede film. Elke unit dan ook, biedt een adembenemende groene blik op de omliggende natuur. Wanneer je via een stevige ladder, aan de voorzijde van de Treehouse, je weg naar boven waant, kom je uit op het wonderbaarlijke dakterras, dat na het wegzakken van de laatste zonnestralen en het invallen van het avondduister gelijk wordt omgedoopt tot sterrenterras.

Look & Feel
Architectonisch oogpunt

De Treehouses zijn bijna volledig omtrokken uit houtelementen en materiaal, waardoor zijn een extra connectie met de omliggende natuur kennen. Het interieur naar hand van interieurontwerpster Elly Bodes maakt een knipoog naar ‘Out of Africa’. Een citaat van haar uitspraak : ‘Je woont hier tussen de bomen’, de spechten zijn je buren’. Vandaar de keuze voor informeel, maar toch kwalitatief uiterlijk’. Het kleurpalet is geïnspireerd op de elementen en facetten van ‘Moeder Aarde’ namelijk: vuur, aarde en lucht. Voor de kinderen is deze unieke verblijfsaccommodatie ook zeker een schot in de roos. Ondanks de vier meter hoger gelegen centrale terras is alles veilig en wel afgemaakt voor de kleinste gasten. Ze hebben zelfs een speciaal transportmiddel om naar beneden te geraken, ze kunnen de externe glijbaan naar beneden nemen. Als dit geen beleven voor jong als oud is..

| Spot je cottage

Spot je cottage | 4 persoons Treehouse 235 | Bispinger heide (Met video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Let op!: Afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Eigencenterparcs.nl !!