Van Schets tot Werkelijkheid | Nieuwe VIP Style cottages Frankrijk

De koers

Er zijn tijden van komen, er zijn tijden van gaan. Een paar maanden geleden hebben we afstand moeten doen van een viertal parken, die hun nieuwe vlag moesten hijsen onder de Sunparks-branche aan het roer in de komende jaren. Center Parcs verliet afgelopen jaar zijn ‘veilige’ haven. Een haven van eenheid een haven van uniformiteit. Een tijd wanneer je een dergelijk park bezocht, ze allemaal kende. Momenteel en in de komende jaren kiest Center Parcs voor een nieuwe uitdaging. Een nieuwe koers, een koers van vernieuwing, een route naar een veelbewogen toekomst. Enkel zijn er ook zaken die niet meer binnen het vernieuwde beeld thuishoren. De vertrouwde en karakteristieke cottagebouw van grondlegger dhr. Derksen wordt voor altijd en eeuwig achter slot en grendel gesloten. De een neemt dit afscheid met een traan, de ander met een glimlach. De een is na jaren de visie nog niet uit het oog verloren, en de ander is tevreden met de nieuwe weg, om afscheid te nemen van de ‘grijzen blokkendozen’. Maar beide ‘partijen’ kunnen hun hart ophalen. Center Parcs kiest voor een gulle tussenroute. Center Parcs timmert aan vernieuwing van en binnen het cottageaanbod, maar de handtekening van onze befaamde Derksen is nog steeds in het ontwerp terug te vinden. Enkel vertaald naar de maatstaven van deze tijd. Wanneer Center Parcs verleden jaar het startsein gaf voor de nieuwe koers, met een ambitieus vernieuwingsprogramma, zijn de pijlers uit de ‘veilige’ haven nog steeds terug te vinden in de nieuwe ontwerpen. De connectie met de omliggende natuur is in de loop der jaren onveranderd bewezen, en zelfs nog wel sterker geworden. De drang om gezellig met vrienden en / of familie samen te zijn, was en is een van de belangrijkste pijler van Center Parcs. De zeilen strak, met een nieuwe maar vertrouwde blik op het noorden naar de glansrijke toekomst van Center Parcs.

Living inside out
Natuurlijk buitnleven

Het buitengevoel is in de loop der jaren steeds sterker geworden. De parken liggen immers (bijna) allemaal in een wonderlijk groene omgeving. De drang en de connectie met het buitenleven speelt steeds vaker een rol bij het kiezen van een vakantiebestemming voor een dergelijke zomervakantie. Want waar kun je immers die serene rust, die groene bosschages, die blauwe meren nog vinden op aarde? De vakantieparkketens bombarderen je er zo goed als mee, maar is dit ook daadwerkelijk wel in het park terug te vinden? Bij Center Parcs doet men eer aan zijn woord. In de nieuwste verblijf- en recreatievormen van Center Parcs lijkt je een te zijn met de natuur. De grote schuifdeuren en de grote raampartijen maken deze connectie onverbrekelijk.

Oud ontmoet nieuw

Ook dit jaar laat Center Parcs weer een nieuw ‘vlaggenschip’ uitvaren. Namelijk de nieuwe 4- 6- en 12-persoons VIP Style cottages openen hun deuren in het Franse park Les Hauts des Bruyères. Uitgedost met alle luxe die wenselijk is aanboord. Wanneer we het exterieur van deze nieuwe ‘paradeschepen’ van het park bekijken, voelen we de geest rondwalen van dhr. Derksen. De reinheid van de natuur is nog steeds in het (ver)nieuw(d)e exterieur terug te vinden. Evenals de onopvallendheid maar toch de kwalitatieve uitstraling vieren hoogtij. Het halfplooiende dak moesten de cottages een extra uistraling en ruimtegevoel toebrengen. Door deze ‘nieuwigheid’ ontstaat er aan de achterzijde een hele glazen schuifpui van glas, waardoor het lijkt of je in de natuur recreëert. Het exterieur is verder geheel omtrokken uit hout, het natuurlijkste stukje natuur, natuurlijk. Bij een blik op het 12-persoons interieur valt gelijk de weldaad aan ruimte op, de wanden zijn van een frisse en toch warme kleur voorzien. Evenals het interieur een warme knipoog maakt naar de omliggende natuur. Het interieur is voorzien van tal van natuurelementen, denk maar een aan de robuuste houtenvloer, en natuurtinten en het vele gebruik van hout binnen in het hart van de eigen cottage. De living is ruim in opzet en telt een grote zithoek, die gelijk de beschikking stelt over een tal van luxueuze innovaties. Oude tijden herleven bij de centraal geplaatste openhaard. De tijd van de virtuele games of lachwekkende films breekt aan met de immer grote flatscreen televisie met Home Cinema Set en DVD speler. De ruime U-vormige open-keuken is van alle markten thuis en beschikt over een weldaad in luxe. Indruk maken met je culinaire kunsten op je vrienden kan nu. Je ‘keukenvrienden’ helpen je gerust een handje. Want wat dacht je van een volledig ingerichte houten keuken in Amerikaanse stijl met keramische kookplaat, magnetron en grilloven. Alle ingrediënten voor een goede eigen maaltijd zijn aanwezig, want de keuken stelt ook de beschikking over een Amerikaanse koelkast, een Senseo apparaat en speciaal vaatwerk. De 12-persoons cottages stellen de beschikking over zes slaapkamers. Een filmpje pakken vanuit je kingside bed? Natuurlijk kan dat. De cottage telt verder een vijftal badkamers, die baden in een weldaad aan luxe. Waarin de een uitblinkt in de beschikking van een whirlpool en dubbele wastafel beschikt de ander over een sauna en Turks stoombad.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.