Tussen de biervaten in het Grand Café van de Huttenheugte | Foto Update!

Volgende week vrijdag kunnen we d’r alweer onze eerste koffie (met lekkers!) naar binnenslurpen. Want ook dit jaar gaan ze er bij Albron weer lekker tegenaan. Na de grote verrassing, die dit jaar al vroeg viel, Joe Grabber Laguna Café op De Eemhof, zaten we helemaal op het puntje van onze stoel. En dat is niet voor niets. Want het compleet vernieuwde Grand Café, van De Huttenheugte, wordt koloniaals, maar ook totaal anders dan dat we tot nu toe gewend zijn. En dan staan wij helemaal op scherp, natuurlijk.

Bijzonder is dat ze hier aangeklopt hebben bij Heineken en geproost hebben op een puike samenwerking. *Hik*, wat heeft dat *slurp* dan voor gevolgen *hik*? Dat het er nog sfeervoller op wordt. Want naast heel wat prullaria, van de andere kant van de wereld, zitten we hier straks tussen de bierketels. Verder komen er uiteraard ook veel knusse hoekjes, Oost-Indische ornamentjes en veel donkerbruin gelakt hout. Maar het wordt hoe dan ook net even ander dan op Erperheide, De Vossemeren en De Eemhof, waarvan de laatste net uit de lak is.

| Ver van huis, maar toch thuis
Hier gaan ze ons vooral proberen je onder te dompelen in de Indonesische Koloniale Wereld, maar dan met een vleugje ‘heimwee’. Want als je ‘zo ver’ van huis bent, verlang je soms toch ook weer wel een beetje naar (t)huis. Vandaar het Hollandse-tintje wat eraan meegegeven wordt. Het echte thuis-gevoel, maar dan ver van huis, dat is wat de ontwerpers achter deze verbouwing straks voor ons neer gaan zetten. En ook hier weer een lekker gemütliche openhaard met soft-seats, zo blijft het er altijd knus, ook als het er misschien niet druk is. De bar, die je altijd in het midden vond, gaat er compleet uit en wordt van links naar rechts teruggeplaatst.

A.s. vrijdag, 27 maart, gaat de boel al open. Lekker snel.

| Foto update 13-04-2015

| Foto’s

| Bron: Jeroen Pfaff, Albron en Chantal Estourgie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.