De stofvangers van de Kempervennen; kijk binnen in de oldskool PTT-huisjes. | Foto-update: 02-06-2014

Nieuwe foto update vind je onderaan deze pagina.

Stof, stof en nog een stof. Half aangefroten gordijntjes. Terrasjes die akelig leegstaan en op veel plekken het onkruid dat binnen en buiten groeit. Dat klinkt niet als een vakantie. Maar dat is het wel. De Kempervennen heeft namelijk nog een handjevol PTT-huisjes, net naast haar gloedje nieuwe Eden cottages staan. Die staan te patsen met een fraai sauna-huisje in de tuin en design-schuifdeuren waar binnen buiten is. Het contrast kan bijna niet groter, zou je zeggen.

| Vergaderen tussen de ouwe meuk
En dat contrast is groot. Wanneer de grote- drukwerkende mannetjes en vrouwtjes van De Kempervennen in het Business Center de lamellen aan de kant schuiven, zitten ze er middenin. Een stukje park dat ooit glorie was. Maar nu duidelijk, vergane glorie. Zonde. Echt zonde. Het is ook best spooky om daar in de omgeving rond te lopen, dat geven wij ook gewoon eerlijk toe. Op de een of andere manier lijken de bomen rondom net even minder blad te hebben.

Al heeft het aan de andere kant ook wel iets. Die netjes beige geschilderde cottages met dokergroene panelen boven de ramen aan de ene kant en aan de andere kant, de nog tamelijk nieuwe, Eden’s met al hun pracht en praal. Daartussenin zit een joekel van een meer en deze, toch best schattige, PTT-huisjes. Zelfs enkele palen voor de stokoude, maar zo charmante en beruchte bolletjeslampen zijn er nog te vinden. Als dat geen tijdmachine naar vervlogen tijden is.

| Waarom de PTT-huisjes, de PTT-huisjes zijn.
Zoef. Even terug in de tijd. Want waarom heten die ‘blok-aan-het-been-huisjes’ (slopen is te duur en het verhuren aan stagiaires en als rommelhok is net iets te makkelijk) van Center Parcs nu PTT-huisjes? Simpel. Ze waren vruuger, toen je Center Parcs nog als Sporthuis Centrum schreef ook van de PTT. De Nederlandse Postmaatschappij van toen had een zeventigtal luxe huisjes, met bovenverdieping en met alle gekheid die je maar aan luxe kunt verzinnen. En dat waren deze. Toen Sporthuis Centrum het oude Eurostrand opkocht en omdoopte tot De Kempervennen zaten deze bij de prijs al in. Ze zaten even in de verhuur, sierde jaren plattegronden (zelfs ook nadat ze uit de verhuur waren) en staan er nu dus nog steeds. Enigzins weg te rotten, stof te vangen en als archief te dienen. En op de plattegrond bestaan ze helemaal niet meer.

PTT-bungalow3
Dit waren ze vroeger trouwens. Lekker retro en vooral iets minder afbrokkelend.

Wanneer het aan ons lag, haalde we een Swiffertje door het interieur, poetste het exterieur op met een leuk kleurtje en duwde ze zo het boekingssysteem in. Maar het staat er nu anders voor. Helaas. Jammer de bammer. Ze doen dienst als schoonmaakhok, ophokkers voor stagiaires en vooral om alle ringmappen, dozen en andere opbergers met parkmateriaal en andere rommel(?) in op te slaan.

Enkelen zijn nog precies zo van binnen als dat ze voor het laatst waren, toen jij en ik ze nog wel konden boeken. Je weet wel met die koddige witte stalen banken met, inderdaad, bloemetjes!

| Foto’s

Nieuwe foto update 02-06-2014

| Video’s
Youtube’r achter Nemepro1975 ging op een zonnige dag een keer met zijn camera op pad en filmde de boel. Wel al in 2010, maar de situatie nu is niet veel beter slechter. In het struikgewas, tussen het centimeters hoge gras schoot ‘ie de volgende interessante beelden:

2 reacties

  1. Leuk al die foto’s! Mn vriend en ik zijn ook pas bij de Kempervennen geweest en toen hebben we ook een wandeling tussen de huisjes gemaakt. Best spooky inderdaad maar wel apart! Ik vroeg aan een medewerker toen waarom deze niet op de plattegrond stonden en hij zei dat ze niet meer verhuurd werden en dat hij er zelf tijdelijk in verbleef als stageloper. Mijn handen gaan dan jeuken als ik zoiets zie en dan zou ik ze graag willen opknappen en schoonmaken. Ik vraag me af of ze misschien te koop zijn?…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.