Piratenfeest in de Discovery Bay | De Vossemeren

Afgelopen maandag, 19 oktober, was de try out van het piratenfeest op Center Parcs De Vossemeren in de Discovery Bay! Maandag was het voor het personeel zodat ze nog eens goed konden oefenen, maar afgelopen woensdag was het voor de gasten op het park. Ze konden reserveren en dan genieten van het piratenfeest onder het genot van een hapje en een drankje.

pvm012015

Natuurlijk konden wij het niet laten om zelf ook eens een kijkje te gaan nemen en wat meer informatie in te winnen. Het piratenfeest begint om 19 uur in de Discovery Bay, je wordt er hartelijk ontvangen in stijl, je krijgt een plattegrond mee zodat je kunt zien welke tafel gereserveerd is voor jou/jullie, dan kom je bij de tafels en de sfeer zit er gelijk goed in. De tafels zijn mooi opgedekt.. Je weet nog steeds niet wat je te wachten staat eigenlijk.

pvm032015

Eenmaal aan tafel begint het eigenlijk gelijk al, ze stellen zich voor, lopen een rondje en gaan zingen. De tafels worden in 2 groepen verdeeld omdat je met elkaar een strijd aan gaat. Rood en geel. Dat is te zien ook aan de kleur servet die er bij je bestek op tafel ligt. Iedere groep heeft zijn eigen groepsdans daar kan je punten mee verdienen. Tijdens dit allemaal wordt je voorzien van een soepje, zakje met stokbrood en kruidenboter. Tussen het eten door zit de sfeer er goed in, je hebt altijd dat de ene groep fanatieker is dan de andere, er kan maar 1 iemand winnen natuurlijk! Uiteindelijk had groep geel gewonnen.

pvm022015

Nadat we de soep op hadden kregen we andere heerlijke dingen, lekkere salade, bord met patat en aardappels, kippenpootjes en een sparerib (dit kan natuurlijk verschillend zijn iedere keer). Ook op kinderen is gerekend want die kregen een broodje hamburger met patat. Het eten was heerlijk! Ondertussen werd er dus nog steeds lekker door gezongen en gingen ze touwtrekken in het zand. Qua drinken heb je ook niets te klagen want er werd genoeg rond gelopen om de glazen steeds gevuld te houden. We zaten echt vol van het eten, maar er kwam ook nog een heerlijk toetje aan.

Dit alles duurt ongeveer tot 21.00/21.30 dan heb je een heerlijke avond vol zang, dans, entertainment gehad maar ook nog eens heerlijk gegeten. Het personeel was vriendelijk, erg gastvrij en deden zeer goed mee met de piraten die de show deden opvoeren. Ook kregen we nog ‘echte’ (gouden) munten mee naar huis.

pvm042015

Het leuke van dit feest is dat ze steeds ook door het publiek heen lopen. Ze nemen je echt mee naar hun wereld. Het piratenfeest is bedacht door de medewerker van de Discovery Bay omdat ze het zo zonde vonden van een mooie locatie waar eigenlijk s’avonds niets mee gedaan wordt. Hoe leuk is het als je zelf als personeel dit kan bedenken en ook nog eens kan uitvoeren!?

Voorlopig draait het Piratenfeest in de herfstvakantie, in België is de herfstvakantie iets later dus zal hij tot ongeveer 7 november te zien zijn op de woensdag- en de zaterdagavond vanaf 19 uur. Daarna wordt bekeken of het Piratenfeest standaard gaan laten terug komen.

pvm052015

Reserveren is nodig dit kan je bij de receptie van De Vossemeren doen. Er zijn wel kosten aan verbonden aangezien er een diner en drankjes bij zitten. Het Piratenfeest is niet te reserveren zonder diner en drankjes!

Wij vonden het echt een aanrader! Het is totaal iets anders dan dat we gewend zijn, maar juist dat maakt het zo leuk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.