PORTRAITS DES MEMBRES DU CODIR DE PIERRE& VACANCES

Pierre & Vacances-Center Parcs Groep benoemt Pascal Ferracci tot CEO Center Parcs Europe

image

Pierre & Vacances-Center Parcs Groep benoemt Pascal Ferracci tot CEO Center Parcs Europe

Cappelle aan den IJssel, 24 oktober 2018 – De Pierre & Vacances-Center Parcs Groep heeft Pascal Ferracci benoemd tot CEO en bestuursvoorzitter van Center Parcs Europe. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan Martine Balouka-Vallette, CEO Toerisme van de Groep.
Pascal Ferracci (49) heeft een Master Degree in Accounting & Finance (Audienca Business School). Hij begon zijn loopbaan in 1991 bij PriceWaterhouseCoopers. In 1996 trad Ferracci toe tot de financiële directie van Coface, een toonaangevende speler in de internationale markt voor kredietverzekeringen. Hier was hij verantwoordelijk voor de beursgang van het bedrijf en gaf hij invulling aan de internationale ambities van Coface.
In 2000 trad Ferracci aan als Vice-CFO van de Pierre & Vacances-Center Parcs Groep. Tussen 2007 en 2010 verlegde hij zijn werkterrein naar Nederland, waar hij verantwoordelijk was voor het financiële beleid en de IT-strategie van Center Parcs Europe. Van 2010 tot 2016 vervulde Ferracci de functie van directeur Financiën, Operations en Diensten van de Groep. Sinds januari 2017 is Ferracci werkzaam als plaatsvervangend CEO van Center Parcs Europe.
Ik beschouw het als een enorme uitdaging om als CEO van Center Parcs Europe leiding te geven aan de groeiambities van de Groep. Dit zal ik doen met de ambitie om de leidende positie van Center Parcs Europe in de Europese markt voor korte vakanties te behouden”, aldus Pascal Ferracci. “Dit betekent dat wij voortdurend inspelen op nieuwe ontwikkelingen en de veranderende behoeften van onze gasten, zoals we hebben gedaan door het introduceren van flexibele aankomst- en vertrektijden en de lancering van onze Planet Center Parcs-app. Hiermee kunnen onze gasten activiteiten en services reserveren om een verblijf in onze parken nog aangenamer te maken.”
 
Over de Pierre & Vacances-Center Parcs Groep
De Pierre & Vacances-Center Parcs Groep is marktleider in Europa op het gebied van toerisme dicht bij huis. De Groep is in 1967 opgericht en biedt al meer dan 50 jaar innovatieve en milieuvriendelijke concepten voor vakantie en recreatie op de mooiste Europese bestemmingen aan zee, in de bergen, op het platteland en middenin steden. Met haar merken – Pierre & Vacances, Maeva, Center Parcs, Villages Nature Paris, Sunparks en de Adagio Aparthotel – verwelkomt de Pierre & Vacances-Center Parcs Groep 8 miljoen gasten in bijna 45.000 appartementen en huizen, verspreid over 283 locaties in Europa. De holding van de Groupe – Pierre et Vacances SA – is genoteerd aan de Parijse Beurs, de Euronext Paris.
www.groupepvcp.com – @GroupePVCP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.