Persbericht l 'Grote Kleine Kinderkeuken' van Center Parcs leert kinderen spelenderwijs over tafelmanieren en gezond eten

– PERSBERICHT –
‘GROTE Kleine Kinderkeuken’ van Center Parcs en Unilever leert kinderen spelenderwijs over tafelmanieren en gezond eten.

Rotterdam, 2 februari 2010 – De Grote Kleine Kinder Keuken van Center Parcs – Nederlands grootste aanbieder van kindermaaltijden – en Unilever Foodsolutions opent vandaag haar deuren in Het Meerdal in Limburg. De Grote Kleine Kinder Keuken staat volledig in het teken van een unieke eetbeleving voor kinderen en is alles behalve een traditionele kookstudio. Zo leren kinderen etenderwijs, op een speelse manier en in kleine stapjes alles over lekker en gezond eten, tafelmanieren en de herkomst van ingrediënten.

l Bijhorende Pers-afbeeldingen
[pe2-gallery class=”alignleft” ] center-parcs-grote-kleine-kinder-keuken-ii.jpgcenter-parcs-grote-kleine-kinder-keuken-i.jpg[/pe2-gallery]

De Grote Kleine Kinder Keuken is de naam van een vernieuwend kinderconcept, ontstaan vanuit een co-creatie van Center Parcs en Unilever Foodsolutions. In nauwe samenwerking ontwikkelden zij het kinderconcept ‘Etenderwijs’: een innovatief programma dat zich primair richt op kinderen. Spelenderwijs en etenderwijs leren de jongste bezoekers van Center Parcs over gezonde voeding, tafelmanieren en allerlei producten.

“De Grote Kleine Kinder Keuken is ontstaan vanuit een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid voor onze allerjongste gasten. Met ruim 380.000 kindermenu’s per jaar in Nederland en België willen wij als grootste speler in de recreatieve branche een bijdrage leveren aan het bevorderen van een gevarieerde en evenwichtige voeding van kinderen”, vertelt Robert Visser, Operations Director van Center Parcs Europe. “Dit doen wij door een unieke eetbeleving voor kinderen te creëren. Door het prikkelen van de zintuigen, want het is horen, zien, ruiken en vooral proeven. De kinderkaart en het kinderbuffet bevatten vanzelfsprekend gezonde gerechten, maar zijn met name leuk en lekker.”

“Unilever heeft dit concept samen met Center Parcs ontwikkeld vanuit de gedeelde overtuiging dat een goed partnership tot mooie resultaten kan leiden. Niet alleen op het niveau van producten, maar vooral als het gaat om beleving. Met de Grote Kleine Kinder Keuken geven wij invulling aan onze missie mensen te helpen zich goed te voelen en meer uit het leven te halen door gezonde en verantwoorde voeding. Dat geldt natuurlijk óók voor de allerkleinsten”, zegt Rob Peters, Managing Director van Unilever Foodsolutions. “Hieraan geven we invulling vanuit het geloof en vertrouwen in de kracht en kwaliteit van beide partners. Het resultaat is een sterk en bijzonder kinderconcept binnen de foodservice.”

Kids Buffet
Het Kids Buffet doet de jeugdige bezoekers al bij de eerste aanblik watertanden. Op een LCD-schermpje kunnen zij de culinaire avonturen van Orry en een echte chefkok in een filmpje meebeleven. Zo zien zij hoe dit tweetal samen de gerechten maakt die óók op het buffet staan.
Iedere dag staan de gerechten van Chef Orry in het teken van een kleur. Een aantal gerechten wordt dan in die kleur aangepast. Uiteraard krijgen de kinderen een volwaardig buffet. Verder hebben zij hun eigen porseleinen servies met een felrode tomaat een kleurrijke blikvanger.

Eigenlijk zijn verschillende kleine garnituren hierdoor overbodig, want het bord ís de decoratie. De Grote Kleine Kinder Kaart is twee keer zo groot als de menukaart van de ouders en er staan leuke weetjes op over de herkomst van producten.

Etenderwijs Memoryspel en placemats
De kinderen hoeven zich tijdens het wachten op de maaltijd niet te vervelen. Dankzij het Etenderwijs Memoryspel leren zij waar producten vandaan komen en alles over tafelmanieren. Of het nu gaat over ‘zuivere koffie’ of over de ongeschreven regel dat ’Smakken mag, maar alleen als je zoent…’ Op de placemats staan ook allerlei wetenswaardigheden. Zoals hoe frietjes gemaakt worden: van het plantje tot in de frituur.

Kook Mobiel
De Kook Mobiel is een heel bijzondere mobiele kookstudio. Hier leren de kinderen hun zintuigen gebruiken en de eerste stapjes van het koken. Er zijn geurflessen – die onder meer geuren naar appeltaart, chocolade of groentesoep – waarmee de kinderen raden wat zij ruiken. In de openingen aan de zijkant van de Kook Mobiel bevinden zich groenten en fruit. Door te voelen proberen te kinderen te raden welke dat zijn. Aan de Kook Mobiel wordt een aantal gerechten van de Grote Kleine Kinder Kaart klaargemaakt en getest. Uiteraard hebben de kinderen een stem in de menukeuze en kunnen zij stemmen op gerechten die een plaats op de Grote Kleine Kinderkaart verdienen. Zo beoordelen zij de gerechten en activiteiten aan de hand van scorebordjes. Op basis van de uitkomsten worden de gerechten aangepast.

Over Center Parcs Europe
Center Parcs Europe bestaat uit Center Parcs en Sunparks en is onderdeel van de Pierre & Vacances Center Parcs Groep. Center Parcs Europe telt 21 parken (13 parken van Center Parcs en 8 parken van Sunparks) in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. In 2008 boekten zo’n vier miljoen gasten bijna vijftien miljoen overnachtingen. De omzet van Center Parcs Europe over het boekjaar 2008-2009 bedroeg 611,2 miljoen euro.

Over Unilever Food Solutions
Unilever Food Solutions is de divisie van Unilever die zich heeft gespecialiseerd in producten en services voor de professionele keuken. Unilever Foodsolutions brengt onder meer onder de merknamen Knorr, Garde d’Or, Phase, Unox, Calvé, Becel en Conimex en een range toonaangevende producten op de markt. Het assortiment bestaat uit verschillende gradaties van convenience producten, uiteenlopend van basisproducten tot producten die kant-en-klaar zijn.

Voor meer informatie kunt u de website van Unilever Food Solutions raadplegen: www.unileverfoodsolutions.nl

– EINDE PERSBERICHT –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.