Het Meerdal vervult pilotvestiging l Kinderen leren 'etenderwijs' tafelmanieren

In Het Meerdal, een vestiging van Center Parcs in Limburg, opent De Grote Kleine Kinder Keuken haar deuren. Kinderen leren etenderwijs, op een speelse manier en in kleine stapjes alles over lekker en gezond eten, tafelmanieren en de herkomst van ingrediënten.

De Grote Kleine Kinder Keuken is de naam van een vernieuwend kinderconcept, ontstaan vanuit een co-creatie van Center Parcs en Unilever Foodsolutions. Spelenderwijs en etenderwijs leren de jongste bezoekers van Center Parcs alles over gezonde voeding, tafelmanieren en allerlei producten.

‘Met ruim 380.000 kindermenu’s per jaar in Nederland en België willen wij een bijdrage leveren aan het bevorderen van een gevarieerde en evenwichtige voeding van kinderen’, zegt Robert Visser, operations director van Center Parcs Europe. ‘Dit doen wij door een eetbeleving voor kinderen te creëren. Door het prikkelen van de zintuigen, want het is horen, zien, ruiken en vooral proeven. De kinderkaart en het kinderbuffet bevatten vanzelfsprekend gezonde gerechten, maar zijn met name leuk en lekker’.

De Grote Kleine Kinder Keuken is geen traditionele kookstudio. Bij het Kids Buffet kunnen de jeugdige bezoekers op een lcd-schermpje de culinaire avonturen van Orry en een echte chef-kok in een filmpje meebeleven. Zo zien zij hoe dit tweetal samen de gerechten maakt die ook op het buffet staan. Iedere dag staan de gerechten van Chef Orry in het teken van een kleur. Verder hebben de kleintjes hun eigen porseleinen servies.

De kinderen hoeven zich tijdens het wachten op de maaltijd niet te vervelen. Dankzij het Etenderwijs Memoryspel leren zij waar producten vandaan komen en alles over tafelmanieren. Op de placemats staan allerlei wetenswaardigheden over eten en drinken.

De Kook Mobiel is een bijzondere mobiele kookstudio. Hier leren de kinderen hun zintuigen gebruiken en de eerste stapjes van het koken. Er zijn geurflessen – die onder meer geuren naar appeltaart, chocolade of groentesoep – waarmee de kinderen raden wat zij ruiken. In de openingen aan de zijkant van de Kook Mobiel bevinden zich groenten en fruit. Door te voelen proberen de kinderen te raden welke dat zijn.

Meerdal is de pilotvestiging; daarna zal het concept naar de andere Center Parcs-vestigingen uitgerold worden.

l Bovenstaand Artikel afkomstig van
Misset Horeca.nl

l Bijhorend Persbericht
l Meer weten rondom ‘etenderwijs’ toebrengen van tafelmanieren in het concept ‘De Grote Kleine Kinderkeuken’? Lees dan het volgende bijhorende persbericht.
Persbericht l ‘Grote Kleine Kinderkeuken’ van Center Parcs leert kinderen spelenderwijs over tafelmanieren en gezond eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.