Persbericht l Center Parcs versterkt horeca- en retailformules door partnership met Albron en Elior

– PERSBERICHT –

Center Parcs Europe zet belangrijke stap in realisering
ambitieus programma ter versterking Europees marktleiderschap

PIERRE & VACANCES – CENTER PARCS GROUP HEEFT VOORNEMEN PARTNERSHIP
MET ALBRON EN ELIOR TE SLUITEN VOOR HORECA EN RETAIL FOOD FORMULES VAN
CENTER PARCS EN SUNPARKS

Rotterdam, 4 maart 2010 – De Pierre & Vacances – Center Parcs Group – Europees marktleider in vakanties dichtbij huis – heeft het voornemen partnerships aan te gaan voor de Horeca- en Retail food-formules van Center Parcs en Sunparks. Deze voorgenomen samenwerking is onderdeel van de missie gasten unieke ervaringen te bieden door een verrijking en verdieping van het bestaande full service-concept. Voor de Nederlandse en Belgische parken van Center Parcs en Sunparks wil zij de krachten bundelen met Albron, de grootste onafhankelijke cateraar van Nederland. Voor Frankrijk en Duitsland heeft zij de intentie een partnership te sluiten met cateringspecialist Elior. De voorgenomen samenwerking gaat vergezeld van een forse investering door deze twee partners van zo’n € 38 miljoen in Horeca- en Retail food-formules ontwikkeld voor Center Parcs Europe.

Albron en Elior zijn de aangewezen partners om de restauratieve voorzieningen in de parken in nauwe samenwerking met het management van Center Parcs Europe te verrijken met nieuwe eigentijdse concepten. Door hun jarenlange ervaring in Horeca- en in Retail food beschikken deze partijen over het vermogen om het bestaande aanbod te versterken met nieuwe (internationale) formules en voorstellen voor verbeteringen. Het beoogde partnership met Albron omvat in totaal 81 outlets in de Nederlandse en 26 in de Belgische parken. De samenwerking met Elior behelst 41 outlets in Duitsland en 36 in Frankrijk. Als gevolg van de overeenkomst treden ongeveer 1800 medewerkers in dienst van Albron en ongeveer 1000 personen bij Elior. Center Parcs Europe heeft inmiddels in de diverse landen de medezeggenschapsprocedures gestart en verwacht voor de zomer in de Nederlandse parken te gaan samenwerken met Albron. De parken van Center Parcs in België volgen naar verwachting in het najaar, terwijl de parken van Sunparks in België voor 2011 op de planning staan. De voorgenomen samenwerking met Elior in de parken in Duitsland en Frankrijk staat voor juni 2010 op het programma.

De partnerships onderstrepen de ambitieuze ontwikkelingsstrategie van Center Parcs Europe. Met twee complementaire en elkaar versterkende merken – Center Parcs en Sunparks – is Center Parcs Europe leidend in de Europese markt voor korte vakanties. In de komende jaren staan talrijke projecten op stapel. Zo opent in mei 2010 Le Domaine des Trois Forêts – het vierde park van Center Parcs in Frankrijk – in de bosrijke omgeving van Moselle-Lorraine zijn deuren. Een vijfde park in de regio Isère (bij Lyon) staat in 2013 op het programma. In Duitsland oriënteert Center Parcs Europe zich op de ontwikkeling van twee nieuwe parken; Sunparks in Bostalsee (Saarland) en van Center Parcs in Allgau (Baden-Württemberg).

Unieke beleving
“Onze beoogde partners zijn toonaangevende spelers die in staat zijn nieuwe producten en op beleving geïnspireerde horecaformules te ontwikkelen gebaseerd op de allerlaatste internationale trends”, aldus James Mennekens, Managing Director van Center Parcs Europe. “Wij zijn ervan overtuigd dat wij met Albron en Elior in staat zullen zijn ons zo succesvolle full service-concept te verrijken met nieuwe en eigentijdse Horeca- en Retail food-fomules.”

Zowel Albron als Elior zijn verheugd over het voornemen van Center Parcs Europe een partnership met hen te sluiten.

“We zijn enthousiast over het beoogde partnership met Center Parcs Europe. We zijn ervan overtuigd dat Albron met haar kennis en ervaring op het gebied van horeca een waardevolle bijdrage kan leveren in het waarmaken van de ambitieuze plannen van Center Parcs Europe”, benadrukt Teun Verheij, algemeen directeur van Albron. “Deze samenwerking is bovendien een belangrijke stap voorwaarts om de positie van Albron als horecaspecialist in de leisuremarkt verder te versterken.”

Over Pierre & Vacances – Center Parcs Group
De Pierre & Vacances – Center Parcs Group is Europees marktleider in vakanties dichtbij huis. Center Parcs Europe is onderdeel van de Pierre & Vacances – Center Parcs Group. Center Parcs Europe telt 21 parken (13 parken van Center Parcs en 8 parken van Sunparks) in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. In 2008 boekten ruim 3,7 miljoen gasten ruim vijftien miljoen overnachtingen. De omzet van Center Parcs Europe over het boekjaar 2008-2009 bedroeg 611,2 miljoen euro.

Over Albron
Al bijna 100 jaar houdt Albron zich bezig met de zorg voor lekker en gezond eten en drinken. De omzet over 2009 bedroeg 253 miljoen euro. In heel Nederland zijn 4.100 medewerkers werkzaam voor meer dan 250.000 gasten. Bij bedrijven en overheden, op scholen en universiteiten, in ziekenhuizen en zorginstellingen en op feesten en evenementen. Met een hoofdkantoor in De Meern, een kantoor in Nieuwegein en ruim 1.000 restaurants in heel Nederland is Albron de grootste onafhankelijke aanbieder in de food service branche van Nederland.

Over Elior
Elior, opgericht in 1991, is de nummer drie op de Europese markt op het gebied van catering en bijbehorende diensten. De Groep is actief in vijftien landen en behaalde in 2008/2009 een omzet van € 3,56 miljard. De 69.000 medewerkers van Elior ontvangen dagelijks 2,9 miljoen gasten in 14.500 restaurants en cateringlocaties binnen bedrijven, onderwijs, zorg & ouderen, reizen (luchthavens, spoorwegstations en langs snelwegen) en leisure & cultuur (musea en expositiecentra). Als duurzame onderneming heeft Elior in 2004 het Global Compact van de Verenigde Naties ondertekend.

– EINDE PERSBERICHT –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.