Artikel l Albron en Elior gaan Center Parcs' horeca- en retailformules uitbaten

DE MEERN – Cateraar Albron gaat alle horeca en retail food-activiteiten verzorgen op de Nederlandse en Belgische parken van Center Parcs en Sunparks. “Dit is een belangrijke stap voorwaarts om de positie van Albron als horecaspecialist in de leisuremarkt verder te versterken.”

Dit zegt Teun Verheij, algemeen directeur van de grootste onafhankelijke cateraar van Nederland. Het beoogde partnership met Albron omvat in totaal 81 outlets in de Nederlandse en 26 in de Belgische parken. Als gevolg van de overeenkomst treden ongeveer 1800 medewerkers in dienst van Albron. Center Parcs Europe heeft inmiddels in de medezeggenschapsprocedures gestart en verwacht voor de zomer in de Nederlandse parken te gaan samenwerken met Albron. De parken van Center Parcs in België volgen naar verwachting in het najaar, terwijl de parken van Sunparks in België voor 2011 op de planning staan.

Forse investeringen
Voor Frankrijk en Duitsland heeft Center Parcs de intentie een partnership te sluiten met cateringspecialist Elior. Het bedrijf is de nummer drie op de Europese markt op het gebied van catering en bijbehorende diensten behaalde vorig jaar met 69.000 medewerkers een omzet van 3,56 miljard euro. De samenwerking met Elior behelst 41 outlets in Duitsland en 36 in Frankrijk. Het partnership staat voor juni 2010 op het programma, waarbij ongeveer 1000 personen in dienst gaan treden bij Elior. De voorgenomen samenwerking met zowel Albron als Elior gaat vergezeld van een forse investering door deze twee partners van zo’n 38 miljoen euro in horeca- en retail food-formules ontwikkeld voor Center Parcs Europe.

l Artikel afkomstig van
De Levensmiddelenkrant.nl

Meer weten rondom de daadwerkelijk geplande uitbating door de cateraars Albron en Elior, aankomende zomermaanden? Dat kan, namelijk met het onlangs verschenen officiële persbericht dat Center Parcs dat publiceerde, lees je vrijwel alles over de nieuwkomers binnen de uitbating. Bekijk hem op Eigen Center Parcs via onze Persbericht-unit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.