Persbericht l Center Parcs ontwerpt masterplan Floriade2012: bundeling van krachten in partnership


Center Parcs ontwerpt masterplan tropisch hart Wereld Tuinbouw Expo
FLORIADE 2012 EN CENTER PARCS EUROPE BUNDELEN KRACHTEN IN PARTNERSHIP

Rotterdam, 21 maart 2011 – Center Parcs Europe en de Floriade – de grootste tuinbouw expo ter wereld – hebben vandaag het officiële startsein gegeven voor een partnership. Center Parcs is niet alleen voorkeursleverancier van accommodatie voor bezoekers van Floriade 2012. Ze brengt het evenement ook breed onder de aandacht, zowel in haar parken als via al haar communicatie-uitingen. Bovendien gaat
Center Parcs een passe-partout verkopen waarbij voor de prijs van een dagticket gasten onbeperkt toegang hebben tot de Floriade tijdens hun verblijf. Bijzonder is dat Center Parcs daarnaast een belangrijk stempel drukt op het ontwerp en de aanleg van de tropische schatkamer van de Wereld Tuinbouw Expo.


De Floriade is de officieel erkende Wereld Tuinbouw Expo die slechts eens in de tien jaar in Nederland plaatsvindt. Van 5 april tot 7 oktober vindt de zesde editie van de Floriade plaats in Venlo. Deelnemende landen, tuinbouwsectoren, bedrijven en overheden laten de minimaal 2 miljoen bezoekers genieten van ’s werelds mooiste en meest bijzondere bloemen, planten, fruit, groentes en bomen. Door een rondgang over het 66 hectaren grote park, met haar prachtige paviljoens en tuinen, ervaren de bezoekers de invloed die de tuinbouw heeft op ieders kwaliteit van leven. Er worden minimaal 2 miljoen nationale en internationale bezoekers verwacht.

Tropische schatkamer
Een zeer bijzondere trekpleister wordt de tropische schatkamer van de Floriade in een enorme plantenkas van ruim 1.700 m². De tropische flora en fauna die hier worden getoond, zijn onder meer afkomstig uit Thailand, India, Sri Lanka en Mexico. De Floriade heeft Center Parcs gevraagd het ontwerp en het thema te ontwikkelen voor deze ‘tropische schatkamer’. Jean Henkens – bioloog en landschapsarchitect van Center Parcs – is nauw betrokken bij het ontwerp en de bouw van deze fascinerende tropische wereld. Bezoekers worden omringd door een weelderige tropische vegetatie en kunnen de natuurlijke rijkdom van de Tropen aan den lijve ervaren. De intentie is dat alle bomen en planten na afloop van de Floriade in eigendom van Center Parcs komen, dit zorgt ervoor dat deze vegetatie een nieuwe groeiomgeving krijgt.

“We zijn er ontzettend trots op dat Floriade 2012 Center Parcs heeft gevraagd een masterplan te ontwikkelen voor het tropische hart van de grootste tuinbouw expo ter wereld. Center Parcs waakt voor een goed ecologisch evenwicht in haar parken, die zich onderscheiden door de enorme verscheidenheid van tropische flora en fauna. Zij is niet voor niets de grootste importeur van niet beschermd tropisch groen in Europa”, vertelt Robert Visser, Operations Director van Center Parcs Europe. “Ook natuureducatie speelt bij Center Parcs een belangrijke rol. We vinden het dan ook fantastisch dat onze bioloog Jean Henkens met zijn jarenlange kennis en ervaring gestalte mag geven aan het tropische hart van de Floriade.”

“Center Parcs heeft duurzaamheid van meet af aan verankerd in haar bedrijfsvoering en vervult hierbij een belangrijke voortrekkersrol. Zo was Center Parcs de eerste in haar branche die de ISO 14001-certificering kreeg toegekend en zit duurzaam genieten in haar natuur. De noodzaak om de natuur te verduurzamen, is evident. Dat is een missie die de Floriade en Center Parcs met elkaar delen.” aldus Paul Beck, Algemeen Directeur van de Floriade.

Over Center Parcs Europe
Center Parcs Europe bestaat uit Center Parcs en Sunparks en is onderdeel van de Pierre & Vacances Center Parcs Groep. Center Parcs Europe telt 24 parken (21 parken van Center Parcs en 3 parken van Sunparks) in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. In 2010 boekten circa 3,9 miljoen gasten ruim vijftien miljoen overnachtingen. De omzet van Center Parcs Europe over het boekjaar 2009-2010 bedroeg 599,6 miljoen euro.

– EINDE PERSBERICHT –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.