Cottagerefreshments | De Eemhof neemt al haar cottagetypes grootscheeps op de schop! Nieuwe foto-update 20-03-2011 kindercottage in beeld

We kunnen er kort of lang over zijn, maar de zaak welke in schot blijft, zijn de in wachtrij verkerende grootscheepse refreshmentplannen in het stukje Flevopolder, wat een kleine dertig jaar geleden aan de Zuiderzee werd ontgonnen. De ene recensent van de provinciale krant rept over blokkendozen, de ander zet, in een cursieve drukletter, het als ´bunkers´ weg, maar wij babbelen liever over een stukje historiek, naar hand van allround architect Jaap Bakema.

Een kleine 10-jaar geleden, wist de keten onder haar prestigieuze in de brochures geslingerde ‘milleniumconcept’, op de Eemhof, haar grijsgetinte grove gasblokken ‘weg te kwasten’ onder een dikke crèmelaag, en wist daarmee het oude hoofdstuk, boordevol historisch oranje-diepbruin en kleine betegeling, voorgoed dicht te gooien. Anno 2010, welgeteld een tiental jaar na dato, mag de Eemhof met eenzelfde gevoel met de handen op elkaar, voor een grootscheepse innovatieprojecten. Laat die witverzegelde bekwastrollers maar weer komen!

update kinder cottages

[pe2-gallery album=”aHR0cDovL3BpY2FzYXdlYi5nb29nbGUuY29tL2RhdGEvZmVlZC9iYXNlL3VzZXIvMTEwMDYxNjQyNjAxMzEzMjA0NjM3L2FsYnVtaWQvNTU4NjI0MjI1ODE0NTE3NzU4NT9hbHQ9cnNzJmFtcDtobD1lbl9VUyZraW5kPXBob3Rv”]

 

 

______________________________________________

Nieuwe update 19-02-2011

geen mooie foto’s dit keer bijna allemaal met een telefoon gemaakt

[pe2-gallery album=”aHR0cDovL3BpY2FzYXdlYi5nb29nbGUuY29tL2RhdGEvZmVlZC9iYXNlL3VzZXIvMTEwMDYxNjQyNjAxMzEzMjA0NjM3L2FsYnVtaWQvNTU3NTUwMzE1MjA5NjY4NzM5Mz9hbHQ9cnNzJmFtcDtobD1lbl9VUyZraW5kPXBob3Rv”]

Update 12 februari 2011

[pe2-gallery album=”aHR0cDovL3BpY2FzYXdlYi5nb29nbGUuY29tL2RhdGEvZmVlZC9iYXNlL3VzZXIvMTEwMDYxNjQyNjAxMzEzMjA0NjM3L2FsYnVtaWQvNTU3MzI1MTAzOTA3ODEyMTQ1Nz9hbHQ9cnNzJmFtcDtobD1lbl9VUyZraW5kPXBob3Rv”] `

Update l 26 februari 2011

P1010158.JPGP1010149.JPG

P1010144.JPGP1010145.JPG

P1010146.JPGP1010147.JPG

P1010153.JPGP1010163.JPG

P1010164.JPGP1010161.JPG

P1010166.JPGP1010167.JPG

P1010173.JPGP1010179.JPG

P1010174.JPGP1010178.JPG

P1000923.JPGP1000927.JPG

P1000931.JPGP1000932.JPG

P1000935.JPGP1000953.JPG

P1000944.JPGP1000942.JPG

_________________________________________________________________

l Legergroen, koffiebruine opspat-randen en ‘dierlijke’ beeltenissen

l Nieuwe Foto-update
l Pilot-kleurstellingen betreffend in Zone 1.


l Drastisch de schop erin!
Een kleine vier boekjaren geleden wist het ‘cottage-creatiefteam’ van De Eemhof, hoewel dan voor een kleine periode, al met aantal verfrollers te wapperen. Zo wist men in het najaar van 2006, een schamel aantal aan 137 cottagestypes ‘op te stoffen’. Destijds werden er de nodige nieuwe goedgekleurde gordijnen-railsen binnengehaald en werd ook vooral ook niet gekeken op een koffiekleurig tapijttegeltje meer of minder in diverse 4-pers. Original Comfort Cottages alswel 8-pers. Original Primeur Cottagestypes, waar de nodige roodbruin bedrukte barokprinten werden binnengeloodst. Allemaal op een prima level opgepimpt, maar allesomvattend wat betreft het complete cottage-aanbod binnen de parkpoorten van dit ‘Polderparadepaartje’ , daar was het nog naar fluiten.

Natuurlijk om ‘mee te hoppen’, met de aanpotende concurrentiesporen onder het wit-groen bevlagde Landal Greenparks en het doordenderende Roompot, dan mag onze welgeliefde vakantieketen ook niet op een zijspoor achterblijven. Integendeel, wij reppen bij deze ‘grootgeschapen’ cottage-operatie, dan ook liever over een kwaliteits-vertimmering, en dat in zijn positiefste zin van het woord. Waarbij enkele cottages, ondanks hun nieuwe lichtgebeitste PCV-houtlook inlegvloertjes en wicker-omzittende hoekvormige zitbanken, is het na deze grootscheepse investeringen ook gedaan, met de gerelateerde ondergesneeuwde minpunten verkopende ervaringsreviews. Het gehele cottage-aanbod, alle 701 cottages, gaat namelijk volop in de hamer!


l Op en neer met die verfrollers
Het zal de aanstormde tijd blijven gissen naar het uiteindelijke resultaat van het ‘shop-till-ou-drop’-gedrag van het creatiefbrein achter de accomodatietypes, maar huidig is er al het nodige aan het licht gebracht rondom de nieuwe vernieuwings-stormram door de cottages. Naast het op de hamer-getikte interieur, zal ook het exterieur, na zijn laatst uitgevoerde verfbeurt in diepgroen en lichtcrème, wederom de verfroller over zich heen krijgen. Of we huidig, en de komende jaren, moeten kicken op in legergroen gehulde cottage-exterieurs, afgebakend met donkerbruin gekleurde opspatrand, is huidig nog maar de vraag.

Al doen een, tweetal vermoedelijk als Pilot-dienstdoende, cottages, anders vermoeden dan een ‘overblijfseltje’ uit een eerder dienstdoende mindgroene verfpot. De in diepgroen bekwaste schoten doen overigens nog steeds goed, mogen we aannemen dat de basistinten voor het nieuwe kleurschema vormen. Zullen we het dan toch zonder die overtollige nog net niet ‘Frans krakende’ houtskeletten moeten doen, de tijd zal het ons dan maar moeten leren. Een creatieve uitspatting? Het trekt althans de nodige aandacht en onze blik is toch wel vrij positief over de in uit somber-bruinkleur bestaande ‘woudloper-silhouetten’, waaronder een heus hert en een vosachtige, de in legergroen besmeurde cottages mogen (ver)sier(lijk)en.

l Het voormalig interieur sparen? Neehoor, volop de hamer erin!
Naast al die ‘verfpleziertjes’ is het nog niet lang niet gedaan met het op-en-af gesjouw, van externe aannemer-vertimmeraars en aanrukkende van de plaatselijke interieur-aanvul leveranciers. Zo worden alle zevenhonderd en één cottages geheel gestript van het raster schrotenplafond tot de PVC-laminaatlopers. Hoewel het einde, ook voor dat laatst genoemde het doek valt, zo worden in alle cottages de huidige vloeren in alle gemak eruit gerukt en vervangen door een nieuwe variant. In grote lijnen zal zowel alle losse danwel vastzittende meubelstukken vervangen door nieuwkomers binnen het interieur.

Hierbij ook de kleinste kamertjes in de vorm van toiletten en badkamers vooral niet worden ontdaan van deze vertimmeringshamer. En men houdt hierbij niet enkel het noodzakelijke voor lief, maar ook het decoratieve ‘decor’, in de vorm beprinte danwel egale stofferingen worden aangepast aan de huidige kleurpaletten.

Ook de achter glasgestoken beschilderde herfstbladeren gaan voor eeuwig plaats maken voor nieuwe hedendaagse bedrukte met ‘happy-end’, met enige opgekropte ‘Bambi-Disney-gevoelens’, op dergelijke canvasdoeken. Zo krijgt iedere cottages een allesomvattend inhouse ‘theme-design’ aangemeten, waar vrijwel het hele interieur naar één lijn wordt gebracht.

Met een investering van een prille 1.400.000, zal het waarschijnlijk niet blijven bij een hergemonteerd keukenkastje. Zo word de magnetron vervangen door zijn plaatsvervanger, in de vorm van de combi-oven en worden alle cottages voorzien van een luxe inbouwvaatwasser in de keuken. Als klap op de vuurpijl wordt ook ‘buiten vertoeven’ veraangenaamd, hoewel de vraag ertoe stijgt, zal het ongetwijfeld, met getuige lippen fluiten naar opvulkussens in de terrasmeubilair, maar ook hieraan wordt de nodige zorg geschonken en wordt uit de ‘Huis-tuin-&-Keuken-catalogus’, voor een nieuwe settypes gekozen, wat willen we nu nog meer!? Meer aandacht voor veiligheidsaspecten bij een ongelukje in de koekenpan? Ook voor dat ‘piepen’ komt De Eemhof met iets om de hoek gedraaid, zo worden alle keukens voorzien van rookmelders, en geef toe wat is wel toch wel zo praktisch.

l Het geld, dat mag rollen!
Maarja, wie daar immers wel wat voor over hebben? En tsja, laat ze daar in de Polder nu een kleine 14.500.000 € voor over hebben. Hoewel daar ook het niets verhullend en huidig nog met ‘top-secret’ bestempelde € 1.100.000 voor ‘Centrum-innovaties’ vanaf moeten komen we uitgerekend en wel uit een totale cottage-investering van maarliefst 13.400.000 euries, die ‘even over de bank wordt geslingerd’, en geef toe, daar valt toch best wat leuks mee te doen, niet dan?

l Pilot-interieurs l De Eemhof
l Original cottagetypes : Comfort, Premium en VIP


1 | ‘Colors & Fun’ in de Original Comfort cottages Naast het upgradingprogramma zoals hierboven staat beschreven, worden de Comfort cottages voorzien van een DVD set. Het design van de Comfort cottages krijgt het thema ‘colors and fun’. Frisse en lichte kleuren staan centraal en de decoraties zijn kleurrijk en hebben een tijdloze uitstraling.

2 | ‘Surrounded by Nature’ in Original Premium Cottages De Premium-cottages hebben als toevoeging op de Economy cottages o.a. flatscreen tv’s, experience showers en barbecues op het terras. Het thema ‘surrounded by nature’ typeert het design van de Premium cottages. In dit design wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren en is het de bedoeling dat de natuur naar binnen wordt gebracht. Ook de decoraties zijn gebaseerd op kleuren en materialen uit de natuur.

3 | ‘Romatic Chic’ in Original VIP Cottages De VIP cottages zijn voorzien van een whirlpool en muziek in de badkamer en een extra flatscreentelevisie in de hoofdslaapkamer. Daarnaast zijn de VIP cottages voorzien van extra kussens en toppers bij de bedden. Het design van de VIP cottages krijgt als hoofdthema ‘romantisch chic’. Er wordt in dit design gebruik gemaakt van warme kleuren en de inrichting heeft een luxueuze uitstraling. De decoraties die gebruikt worden in dit type cottage zijn rustgevend en romantisch. Van ieder type cottage is reeds een prototype aanwezig op het park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.