Marina de Eemhof: Franse allure in de Flevopolder

Havenstadje geïnspireerd op Port Grimaud aan Côte d’Azur verrijst naast De Eemhof

 

Rotterdam, 28 juni 2010 – Wethouder W.C. Prins van Zeewolde heeft vandaag het officiële startschot gegeven voor de bouw van het luxueuze vakantiecomplex Marina- De Eemhof. Aan het Eemmeer in de Flevopolder verrijst een havenstadje geïnspireerd op Port Grimaud aan de Côte d’Azur. Zo wordt Center Parcs De Eemhof eenmalig uitgebreid met 100 luxueuze woningen. Een prestigieus project waarbij particulieren voor het eerst in Nederland de mogelijkheid krijgen een woning te kopen die wordt beheerd en verhuurd door Center Parcs. Het bouwproject wordt gerealiseerd in samenwerking met Dormio leisure development bv en jachthaven De Eemhof. De eerste steen voor dit bouwproject markeert het 30-jarig bestaan van De Eemhof. Ook wordt na de zomer het startsein gegeven voor een grootschalig upgrade programma van miljoenen euro’s. Dit behelst honderden cottages en de introductie van een spectaculaire innovatie in de Aqua Mundo.

Het is de eerste keer in haar geschiedenis dat Center Parcs in Nederland woningen van particuliere eigenaren gaat beheren en verhuren. “Marina-De Eemhof is een prestigieus project met een geheel eigen uitstraling en ongekende allure. Er worden 100 luxueuze appartementen gebouwd die van alle gemakken zijn voorzien, vertelt Mark Haak Wegmann, Chief Development and Innovations Director van de Center Parcs Europe. “De opening van De Eemhof, bijna 30 jaar geleden, markeerde een belangrijke mijlpaal in onze geschiedenis. Niet alleen qua omvang – het park telde bij de opening 600 bungalows – maar ook qua voorzieningen. Zo introduceerden we er voor het eerst de Aqua Mundo in haar huidige vorm. Nu staan we voor een nieuwe mijlpaal. Met een uitbreiding die gasten alle comfort biedt en met gebruikmaking van faciliteiten van het allerhoogste niveau. De omgeving biedt bovendien talrijke mogelijkheden voor recreatie, watersportactiviteiten en uitstapjes in de nabije omgeving.”

“We zijn er ontzettend trots op dat we dit bijzondere bouwproject samen met Center Parcs realiseren. Met een uitstekende naamsbekendheid van 100 procent in Nederland en een bezettingsgraad van meer dan 80 procent is Center Parcs de beste presterende parkoperator van Europa”, aldus Pim Bosman, directeur van Dormio leisure development bv. “Voor het eerst bieden we particulieren de mogelijkheid eigenaar te worden van een woning die door Center Parcs wordt geëxploiteerd, naast één van de bekendste vakantieparken van Nederland.”

Franse allure in de Flevopolder

 

Marina-De Eemhof wordt ontwikkeld op de locatie van de bestaande jachthaven De Eemhof. Zo komt er naast de huidige haven een tweede havenkom met aan twee zijden de nieuwe bebouwing van Marina-De Eemhof. Bovendien wordt naast de nieuwe havenkom een aantal stranden aangelegd en is er ruimte voor een strandpaviljoen. In totaal worden 100 luxueuze VIP woningen gerealiseerd die bestaan uit 2-, 3-, 4- en 6-kamerappartementen.

Om de mondaine leefstijl van de Franse Rivièra zo goed mogelijk na te bootsen, is aan alle luxe gedacht. De appartementen zijn voorzien van de modernste gemakken. Zo heeft elk appartement een sauna, een whirlpool, een eigen berging in het woonblok en een zeer ruim terras of balkon. De woningen zijn per lift te bereiken en er is sprake van ruime parkeergelegenheid. De architectuur kenmerkt zich door een mix van Mediterrane en Nederlandse stijlen.

Nieuwe mijlpaal

Met de viering van het 30-jarig jubileum van De Eemhof en de officiële bouwstart van Marina-De Eemhof staat Center Parcs voor een belangrijke mijlpaal. Het park opende in 1980 de deuren in de Flevopolder, in de nabijheid van Zeewolde. De laatste metamorfose van de centrale faciliteiten dateert van bijna tien jaar geleden. In 2000 is het park getroffen door een omvangrijke brand die een groot deel van de voorzieningen – waaronder het restaurant en het zwembad – volledig in de as legde. De centrale faciliteiten werden volledig vernieuwd op basis van een voor Europa baanbrekend concept. Zo was de Market Square – een open plein volledig in Mediterrane stijl met terrasjes, eetgelegenheden en winkeltjes en dat het hart vormt van alle parkfaciliteiten – een belangrijke vernieuwing. “De entourage, faciliteiten, attracties en accommodaties van De Eemhof vormen 30 jaar na dato een vakantiepark dat nog steeds uniek is in Europa”, aldus Haak Wegmann. “Het 30-jarig jubileum is een uitstekende gelegenheid om het park te vernieuwen, zodat het óók in de toekomst dankzij de diversiteit en uitstraling aansluit bij de wensen van onze gasten.”

 

Het investeringsprogramma voorziet in een upgrade van bestaande cottages. De mix van typen cottages – Economy, Deluxe en VIP – wordt geoptimaliseerd. Bovendien worden de centrale faciliteiten verbeterd op basis van de laatste technologische inzichten. Zo wordt de Aqua Mundo verrijkt met een spectaculaire innovatie.

Over Center Parcs Europe

 

Center Parcs Europe bestaat uit Center Parcs en Sunparks en is onderdeel van de Pierre & Vacances Center Parcs Groep. Center Parcs Europe telt 21 parken (13 parken van Center Parcs en 8 parken van Sunparks) in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. In 2008 boekten ruim 3,7 miljoen gasten ruim vijftien miljoen overnachtingen. De omzet van Center Parcs Europe over het boekjaar 2008-2009 bedroeg 611,2 miljoen euro.

Over Dormio leisure development bv

 

Dormio is een ambitieuze projectontwikkelaar met uitgebreide expertise en ervaring in het ontwikkelen van recreatieprojecten (resorts en vakantieparken) op bijzondere Europese locaties. Met projecten in onder andere Nederland, Duitsland, België, Zwitserland, en Oostenrijk heeft Dormio reeds een goede naam opgebouwd binnen de branche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.