Spannend! Het zesde Franse Center Parcs-park gaat er zo uitzien

Het ene park is nog niet af, of we beginnen al over de volgende. Niet zo gek ook, want in razend tempo stampt Center Parcs dankzij de investeringsmaatschappij Pierre et Vacances-Center Parcs gloedjenieuwe parken uit de grond. Nummer 6 in Frankrijk komt er aan. Naar goed voorbeeld! Want Trois Forêts is ookal voor het kakelverse Bois aux Daims hét park geweest om bij af te kijken. En nu gebeurt dat weer. Nog zuidelijker. Maar wel een tikkie kleiner én weer net even anders in ‘Forêt de Chambaran’ in Roybon. Maar dat is vast nog een werktitel. 

11834919_528931127258184_5984328663281260159_o (1)
In dit bosgebied komt het zesde Franse Center Parcs-park te liggen!

| Zuidelijker dan ooit
We kunnen ons nog goed de opening van Le Lac d’Ailette herinneren. En moet je nagaan, in de tussentijd zijn Bostalsee, Trois Forêts én nog heel vers Bois aux Daims ook nog gebouwd. In nog geen acht jaar tijd. Ze zitten niet stil daar in Parijs. Sterker nog, er staat wéér een park in de startblokken. Ook in Duitsland trouwens, in de schaduw van het Zwarte Woud en besneeuwde bergtoppen van de Alpen, in Algäu. Maar nu hebben we het over ‘Fôret de Chambaran’ in Roybon. En dat is nog verder van huis dan je denkt. Tussen Lyon en Grenoble in. Je kunt het Zuidelijke Italiaanse temperament al bijna ruiken. Want nog nooit ging Center Parcs zó Zuidelijk.

Het gaat om een moddervette investering van 387 miljoen euro. Dat is niet misselijk. Even voor de ‘vergelijk’: in Bois aux Daims is 300 miljoen gaan zitten, dus dan weet je het wel. En dat ondanks het ietwat gekrompen formaat. Les Trois Forêts is na zijn twee laatste uitbreidingen ook niet meer te overtreffen, maar dit park krijgt straks 79 hectare, waarvan vermoedelijk 40 hectare bebouwd gaat worden. Tenminste dat is wat we er nu uit opmaken. Oftewel; een kleintje. Een midsize zoals Center Parcs ze noemt. En die komen er nog wel meer. Echter zijn er al wel uitbreidingsmogelijkheden voorbereid.

| Technische tekeningen van het park:

 

 

| We gaan weer boven slapen
De park-infrastructuur lijkt straks héél gemakkelijk; dus verdwalen is er bijna niet bij. Er is één centrale rotonde, midden in het park, waarvanuit de straten zich uitwaaieren. De parkeerplaatsen zijn weer zoals vanouds voorin het park, wat het park weer wat auto-vrijer zal maken als Trois Forêts en Bois aux Daims. Nog iets opvallends zie je aan de cottages; ze zijn weer mét eerste verdieping. Na de gelijkvloerse eco-vriendelijke houten cottages, Bostalsee even niet meegerekend, lijkt het erop dat we straks toch weer boven moeten slapen.

En ook de Dôme gaat anders worden dan we tot nu tot in deze nieuwe generatie parken gewend zijn. Het ontwerp van de Aqua Mundo, die grote ‘bubbel’, wordt nu doorgetrokken in de Market Dome. De ‘driepoot’, zoals we hem even voor het gemak noemen, wordt dus aan één kant langer.

| Cottages- en Aqua Mundo/Dôme-ontwerp:

De rest is nog even spannend en afwachten. En het belangrijkste nog: wanneer kunnen we er heen? Wanneer het precies is weten we nog niet, maar begin rond 2018 maar alvast je zwembroek in te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.