Kids Watt Academy | Center Parcs Nordseeküste

Begin juni vind voor het eerst de Kids Watt Academy plaats op Center Parcs Nordseeküste. Een weekend lang worden kinderen bewust gemaakt hoe veel vervuiling er in de zee komt. Een spannend evenement, dat wordt uitgevoerd door Center Parcs in samenwerking met gerenommeerde milieu-organisaties.

Van vrijdagavond 3 juni tot zondagmiddag 5 juni zullen de kinderen onder leiding van deskundigen allerlei onderwerpen behandelen die met het afval in de zee te maken hebben. Dit alles moet aan het strand gebeuren vlakbij Center Parcs Nordseeküste. Butjadingen 2012

 

| Wie kunnen er aan meedoen?

Kinderen tussen de 6 en 14 jaar kunnen deelnemen aan de 1ste Kids Watt Academy, in totaal kunnen er 150 kinderen deelnemen aan dit leerzame avontuur in Duitsland. Het evenement is bedacht door een medewerker van Center Parcs Nordseeküste, die ondertussen al meerdere leuke activiteiten heeft bedacht voor het park ( o.a Kinderbürgertage- kinderen burgerdagen en zugvogeltage- trekvogeldag) en die 1 keer of meerdere keren per jaar zullen terug keren op het park.

De eerste editie heeft als thema afval in de zee ( Müll im meer) waar we ons wereldwijd zorgen om maken en daarom zoveel mogelijk aandacht aan willen geven. Het evenement is in verband met de natuur, in het bijzonder met de Waddenzee. De Waddenzee is onderdeel van werelderfgoed, zoveel in Duitsland als in Nederland ( www.unesco.nl ). In het totaal zullen er 9 workshops zijn, 6 op zaterdag en 3 op zondag, waarna op zondagmiddag de afsluiting zal zijn. Er zal een onderzoekskamp zijn waar milieu organisaties en particuliere bedrijven ( o.a Klimahaus Bremerhaven) aanwezig zullen zijn. En zoals we weten heeft Center Parcs een ‘groen hart’, sterke band met de natuur, vandaar dat dit evenement erg goed past bij Center Parcs maar ook goed bij de omgeving van Nordseeküste.

Deelname aan het evenement is gratis. Bedrijven en privé personen kunnen doneren voor de Kids Watt Academy dankzij hun kan dit evenement door gaan.

We kennen natuurlijk de Kids Climate Conference al en de Kids Watt Academy kan je qua activiteiten wel een beetje vergelijken met de KCC. Alles draait om het milieu, de natuur en het verbeteren van beide dingen.

Er komt dit jaar ook weer een Kids Climate Conference op Center Parcs Hochsauerland deze zal plaats vinden in het weekend van 10 t/m 12 juni. Dus het weekend na de Kids Watt Academy wat plaats vind op Center Parcs Nordseeküste.

| Meer informatie over de Kids Watt Academy vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.