Kids Climate Conference 2014 vandaag van start (Persbericht)

19 t/m 21 september 2014

 

Center Parcs Het Heijderbos
Vanavond vindt de officiële opening plaats van Kids Climate Conference 2014. Op initiatief van het Wereld Natuur Fonds en Center Parcs gaan meer dan 150 enthousiaste Nederlandse en Vlaamse kinderen van 8 tot 14 jaar drie dagen lang op zoek naar creatieve oplossingen om de aarde door te kunnen geven aan toekomstige generaties. Ook Laurentien van Oranje zal als oprichter van de Missing Chapter Foundation deelnemen aan Kids Climate Conference 2014. Zij leidt op zaterdag 20 september een dialoogsessie tussen kinderen en besluitvormers uit het bedrijfsleven. Directeuren van o.a. cateraar Albron, vastgoedontwikkelaar Heijmans en marketing- en communicatiebureau Ogilvy nemen deel aan de sessie. Het doel is tot inzichten te komen inzake dilemma’s die een impact hebben op de toekomst van de maatschappij.

 

Op zaterdag: handen uit de mouwen!

Zaterdag 20 september zal naast de dialoogsessie met Laurentien van Oranje grotendeels in het teken staan van inspirerende workshops rondom het hoofdthema ‘Zorg voor het water’ en de subthema’s flora & fauna, voeding, recycling en klimaat. Een paar voorbeelden van de workshops waar de kinderen mee aan de slag gaan:

Ø Nemostratie

Dit jaar staat het thema ‘Zorg voor het water’ en de gevolgen voor planten, dieren én mensen centraal. Rondom een grote, op schaal nagebootste oceaan komen de deelnemers in aanraking met kwesties als overbevissing, vervuiling (door o.a. olievlekken en het fenomeen ‘plastic soep’) en koraalaantasting.

Ø Van stappen naar vliegen

In het kader van het ‘Groene Voetstappen’-project van het Klimaatverbond Nederland – waarbij basisschoolkinderen gedurende de Europese Mobiliteitsweek lopend, fietsend of steppend naar school gaan en zo veel mogelijk Groene Voetstapstickers verzamelen – wordt tijdens Kids Climate Conference een bijzonder kunstwerk gemaakt met afgedankte schoenen en blote voetstappen in gipsbeton.

Ø Ik heb wat voor je!

In samenwerking met PostNL richten de kinderen hun boodschappen over de aarde en de oceanen tot de buitenwereld. Zo sturen ze als ambassadeurs van Kids Climate Conference elk een pakketje naar hun school waarin wordt gevraagd een opdracht met de hele klas te doen. Ook zal er flessenpost met de beste ideeën voor een schonere toekomst aan alle commissarissen van de Koning worden aangeboden.
Op zondag: moment van de waarheid

Tijdens de conferentie borrelen heel wat ideeën en voorstellen op. De deelnemers presenteren zondagochtend hun stellingen aan een vakkundige jury; de twaalf meest originele en bruikbare worden door een vakkundige jury uitgekozen, ondertekend door de initiatiefnemers van de conferentie en uiteindelijk opgenomen in de Klimaatbundel. Deze bundel zal na afloop van Kids Climate Conference aan verschillende overheidsinstellingen in Nederland én Vlaanderen worden aangeboden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.