Het verhaal achter Evergreenz: La Place ging er met het oude concept vandoor | Met unieke eerste schetsen!

Het is alweer even geleden, maar daarom misschien wel extra lekker. De Vossemeren en Erperheide zijn de afgelopen weken op adem kunnen komen. Want het is wat, al je horeca-concepten overboord kieperen, restaurants op z’n knikker gooien en wekenlang de boel in de steigers zetten. De afgelopen maanden was het niets anders dan schilderen, schuren, boren, kloppen en stylen. Maar daar is ‘ie weer; dan heb je ook wat! Maar voor al dat ‘ge-Eigen-Huis-en-Tuin’ gingen eigenlijk heel veel ongeziene bezwete uurtjes vooraf. Zonde, om daar niet even stil bij te staan. Dus drie keer raden wat wij nu wel gaan doen. …. Juist!

| La Place ging ermee aan de haal, de stouterd
Ow? Ja, want zo’n horeca-vertimmering komt niet zomaar van de grond. Het Market Restaurant was leuk en aardig, maar allang – hoe spijtig ook – ingehaald door broodjes- en buffetspecialist La Place. Sappig detail, het Market Restaurant is vruuger de inspiratiebron voor de ‘creatieve geestjes’ achter de restaurantketen van V&D geweest. Nu staat La Place steeds meer op eigen benen en schieten de restaurants, ook zonder warenhuis, als ‘bospaddestoelen met roomsaus’ uit de grond. Schaamteloos gekopieerd is d’r dus. CTL-C, CTL-V en Center Parcs keek met lede ogen toe hoe hun concept – onder een andere naam misschien – iets te goed scoorde, buiten de parkpoorten. Het was de Markt-opstelling die het ‘um deed. Alles was vers, werd gepresenteerd alsof het zo van het land kwam en werd onder je ogen (in elkaar) gedraaid, gegoerd of gekookt. En nu moet je van goede huizen komen om La Place nog te willen evenaren. Of beter gezegd, er is heel veel voor nodig om ook maar een beetje dat niveau te kunnen bereiken!

| Evergreenz was geboren. Keizersnee en huppetee.
Dat moest anders. En voila, Evergreenz is geboren. Het is dus niet voor niets dat Center Parcs met haar bijna cult-geworden buffet-restaurant een opvallend andere weg in is geslagen. Het is minder markt en meer lands geworden. Want met een enorme tractor in het decor, koeien die een digitaal waggeltje doen, op een plasma, achter het buffet kun je niet anders dan denken aan dat ‘vruugere boerse leven’. Toen de hectiek van alledag nog ver weg was en iedereen niet alleen voor zichzelf, maar ook tijd voor anderen had.

Die goeie ouwe… voor we wegzwijmelen, kunnen we vertellen dat Evergreenz nu alles van toen in zich heeft. Niet voor niets staan er nu niet langer meer kleine tafeltjes voor een gezinnetje van papa, mama en twee kinders. Nee, nu staan er lange tafels waar iedereen broederlijk, naast elkaar, zijn bordje kan leegscheppen. De presentatie, van alles wat je zo’n beetje op kunt scheppen, is dan ook niet langer alsof er ieder moment ”verse vis, 3 euro” geroepen kan worden. Dit alles verklaard ook als geen ander de concept-switch. Het moest minder ‘La Place’ en meer Center Parcs!

Want waarom zou je anders sleutelen aan een ontzettend succesvol iets? Dom? Helemaal niet, met Evergreenz hebben ze weer iets unieks. En dat is nu net wat ze wilden. Misschien geen landen-buffetten meer, die per dag je lieten proeven van een beetje Italie, Spanje en Amerika, maar wel buffetten waarvan je proeft en ziet dat het vers, echt en puur is! En zo wordt het ook gepresenteerd. Tel daar het pannenkoekenfestijn, twee keer per week, en de koddige Tuf Tuf-Club, spelenderwijs worden over groenten en fruit voor de allerkleinste, bij op en je merkt dat er iets is neergezet waarvan je weer gaat watertanden. En dat niet alleen, waarvan we tegen La Place durven zeggen, ‘eat your heart out’!

| Wel heel speciale plaatjes
We ontvingen exclusief een aantal wel heel bijzondere artist impressions. Nog voor er ook maar 1 verfkwast was aangeraakt, gingen druk tekenende knuistjes over het papier. Tadaa, wij hebben de aller-aller-aller (… ga zo nog maar even door) schetsen van Evergreenz, rechtstreeks uit die tekenhanden! Niet schrikken, waar het nu in alles boers is, was dat bij aanvang van het schetsen en ‘brain’en’ helemaal niet zo de bedoeling. Eerder waren er namelijk plannen om die beruchte ‘landen-thema’s’ trouw te blijven, zoals je ziet op 2 van de schetsen! En gewoon omdat we ze zo mooi vonden, zitten de ruwe schetsen als de ‘ingekleurde’ varianten erbij!

Oh, sta ook even stil trouwens bij alleen de toegangspoort van Evergreenz. Als je nu gaat kijken bij De Vossemeren en je niet al te hongerige maagje achterna loopt, zie je dat alle details kloppen. De bestaande toegangspoort is ge-recycled en het nodige, waaronder een schattig oud-Hollands pannendakje is toegevoegd. Tip van ons, lees vooral ook even overal de krabbeltjes en kant-tekeningen bij, die hebben zo hun charme!

| Allereerste schetsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.