Grootste, oudste en zwaarste boom ooit uit de tropen geïmporteerd, gaat op transport richting Frankrijk

NAALDWIJK – Center Parcs bouwt haar grootste jungle ooit in een nieuw park in Frankrijk. Daar zijn grote een zware bomen uit de tropen voor nodig. De grootste en zwaarste wordt geleverd door Tropical Plantcenter uit Naaldwijk. Dinsdag 30 maart gaat deze tropische reus op transport.


Het gaat om de heilige Ficus Religiosa – een reusachtige boom van meer dan 500 jaar oud en met een stamomtrek van 3 meter. 30 maart wordt hij van de hoge kassen in Naaldwijk naar haar nieuwe habitat gebracht: Le Domaine des Trois Forêts in Frankrijk. In dit park – dat eind mei haar deuren opent – verrijst de meest omvangrijke jungle die Center Parcs ooit heeft aangeplant.

Het transport van de boom – een kolos van ruim 10.000 kilo – is onderdeel van een ‘groen konvooi’ van ruim 1.400 tropische bomen die in ruim 130 vrachtwagens van Naaldwijk naar Frankrijk worden vervoerd. De boom wordt voor het transport met een kraan neergelegd en vervoerd. Haar bladkroon wordt ingesnoerd, voordat zij als een mummie wordt ingepakt. De Ficus Religiosa is aan de oevers van de Mekong-rivier van een wisse dood gered. Hier was zij half in de rivier gezakt door oever-erosie.

l Meer Trois Forêts?
Alles overzichtelijk op een rijtje, bekijken rondom Center Parcs’ nieuwste trots nabij Lorraine op het Franse Vasteland? Onder de noemer ‘Blik op Trois Forêts’, vind je werkelijk alles rondom dit ‘park van de toekomst’. Benieuwd? Klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.